A koktélparadicsomtermesztés trükkjei - így legyen Neked is rengeteg koktélparadicsomod idén!

hirdetes

Így termessz ízletes, eszméletlenül sok koktélparadicsomot!

Szélesi Ferenc - Főkertész, NA
Pinterest logo

KÖVESS MINKET

PINTERESTEN

Igazi fénykorát éli a koktélparadicsom, még télen is ezeket keresik az emberek, nem véletlenül van ez így, hiszen a koktélparadicsom formás, ínycsiklandó és nagyon ízletes. Nézzük, mi szükséges a koktélparadicsom termesztéséhez! 

A koktélparadicsom termesztése

Koktélparadicsom termesztése – Az ízletes koktélparadicsom! 

Miért szereti annyira mindenki a koktélparadicsomot? Ennek lehet az az oka is, hogy a fogyasztók számára egyre inkább fontosabb a minőség a mennyiségnél – egyre inkább keressük a kisebbet, és a kevesebbet, de jobbat, finomabbat. A koktélparadicsom igazi különlegességnek számít, kis terméseket hoz, ami nagyon formás, és nem mellesleg ízletes. Másik nagy előnye a koktélparadicsomnak, hogy könnyedén termeszthető akár a teraszon vagy az erkélyen is, nézzük, mit kell tennünk, ha szeretnénk saját koktélparadicsomot eszegetni idén! 

Koktélparadicsom termesztése – Szerezzünk magot! 

Először is érdemes megismerkedni a különböző paradicsomfajtákkal, én most nem mutatom be nektek külön-külön mindet, mivel már egy korábbi cikkemben (ide kattintva elolvashatjátok) megtettem ezt. Miután kiválasztottuk a számunkra legmegfelelőbb paradicsommagot, akkor vessük el azokat egy olyan edénybe, amiben a földréteg vastagsága eléri az 5-6 centimétert.

hirdetes

A koktélparadicsom vetéséhez használhatunk általános virágföldet, vagy akár palántaföldet is. Ha elvetettük a magokat, helyezzük az edény meleg helyre, és kelésig rendszeresen öntözzük – mindenképp figyelni kell arra, hogy ne száradjon ki a földje, de ne is öntözzük túl a növényt! Az edényre helyezzünk egy üveglapot, ezáltal tudjuk biztosítani a párás környezetet – ha ezt a módszert választjuk, akkor végezzük el a szellőztetést is rendszeresen.

hirdetes

Koktélparadicsom termesztése – A palántanevelés

Két-három hét elteltével a magoncokat érdemes kilyukasztott aljú műanyag pohárba tűzdelni, erre a célra tökéletesen megfelel a tejfölös pohár is. Az apró palántáknak biztosítsunk meleget, legjobb, ha ablakpárkányra helyezzük őket, mert így bőséges napfényben is részesülnek. A tűzdelést egyébiránt át is lehet ugrani azzal a lépéssel, hogy a magokat azonnal műanyag pohárba vetjük. Ebben az esetben viszont arra mindenképp figyeljünk, hogy egy pohárba maximum 3-4 mag kerüljön. A következő oldalon folytatom, érdemes lapozni egyet! 

photosforyou képe a Pixabay -en.

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában


Tovább a Lexikonhoz

Soproni Földhivatal

Földhivatal Földhivatal Cím: Sopron Új utca 26. 9400 Magyarország Tovább

heterociklikus vegyület hatóanyagú gyomirtó szerek

heterociklusos vegyületet tartalmazó gyomirtó szerek. Ebbe a csoportba tartoznak a triazin... Tovább

Tovább a lexikonra
Paradicsom