Ezért végezd el fával vagy kővel a mulcsolást - mutatjuk előnyeit

hirdetes

A fából, kőből való mulcsolás csodákra képes

TK, SFV
Push értesítések

ÉRTESÜLJ ELSŐKÉNT,

IRATKOZZ FEL ÉRTESÍTÉSEINKRE

Mulcsolás

Mulcs fakéregből


Talán a legelterjedtebb mulcs fenyőkéregből készül, ugyanis ez viszonylag könnyűnek számít, ami mozgatása során előnyös, de kezelésével kapcsolatban sem ütközünk különösebben akadályokba. Hátrányai közé tartozik viszont, hogy az alatta lévő talajt enyhén savanyítja, ez pedig egyes növényeket képes negatívan befolyásolni – ezzel ellentétben viszont, amennyiben fenyőfélék, tuják vagy rózsák kapcsán használjuk, ők kifejezetten fognak ennek a tulajdonságának is örülni. 


A fakéreg egy idő után le fog majd bomlani, ezzel képes lesz majd pótolni a talaj tápanyagtartalmát. Ugyanakkor ez azt is jelenti, hogy időről időre érdemes pótolni majd mulcsunkat.

hirdetes


A fakéregből lehet kapni egyszerű alapkivitelt is, de akár színesebb változatokkal is találkozhatunk – közülük érdemes kiemelni példának okáért a vörös változatokat, amiknek esztétikai jellegük is kiemelkedő pozitív tulajdonságaik mellett. 


Kaviccsal való mulcsolás


A kavics talán a legtartósabb anyag, amennyiben mulcsnak használod – szinte „örökké” tart. Ez annyit tesz, hogy az idő során minimálisan változik csupán és tartós fedés készülhet belőle. Amennyiben a mulcsot szeretnénk majd dekorációs jelleggel elhelyezni, a kavics lesz majd a tökéletes választás – rengeteg méretben és színben találkozhatunk vele, így amennyiben megvesszük, már csak képzeletünk szabhat határt kertrendezésünknek.

hirdetes


Nála csupán egy fokkal elegánsabb a kőzúzalék, mely szintén több árnyalatban megtalálható – akad közöttük márványfehér, de akár szürkés, ezüstös árnyalatokban is találkozhatunk vele. Amennyiben egyedibb, extrémebb megoldást szeretnénk, akkor a rózsaszín is szemünk előtt lebeghet, mint opció.


A további anyagot elsősorban konyhakertekben szokták használni, ugyanis azok már sokkal kevesebb dekorációs jelleggel bírnak alkalmazásuk során, így virágágyásokban, előkertekben nem célszerű elhelyezésük. Ide tartozik a faforgács, a szalma vagy a komposzt.
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Még több cikk

2023-03-23

Ez a 10 legjobb illatú virág a világon

Te is észrevetted már, hogy két különböző virágnak véletlenül sincsen ugyanolyan illata? De vajon melyik virágnak van a legjobb, legkellemesebb illata a világon?

2023-03-22

5 kreatív kerti ötlet egyszerű raklapokkal- a raklap kerti felhasználása kreatívan

Nem gondoltad volna, milyen hasznos tud lenni egy raklap a kertben! Íme 5 mód a raklap kreatív kerti felhasználására, amit leesik majd az állad.

2023-03-27

5 módszer, amivel megvédheted növényeidet a tavaszi fagytól- ideje felkészülni!

A növényeinkre nem adhatunk téli kabátot, de mégis van néhány módszer, amikkel segíthetünk nekik, hogy ne fagyjanak el- ezek a legjobb módszerek tavszi fagy ellen.

2023-03-21

Olcsó, újrahasznosított, kreatív kerti ötletek, amiket imádni fogsz

Olyan egyszerű, de nagyszerű, kreatív kerti ötletek jönnek, amik annyira mutatósak, hogy szinte már elájulunk tőlük, mégis némelyik egy forintba sem kerül!

2023-03-22

Így építs raklapkertet 5 egyszerű lépésben- a legújabb filléres ötlet, ami meghódította a világot

Szeretjük a kreatív, egyedi kerti ötleteket - de az igazi hab a tortán, ha valami ezzel egy időben olcsó, és könnyedén kivitelezhető is, a raklapkert ilyen!

2023-03-21

8 veteményeskerti hiba, amelyet még a gyakorlott kertészek is elkövetnek

A saját zöldségeskert szórakoztató és kifizetődő, de a dolgok rosszul is elsülhetnek. A cikkben felsoroljuk azokat a gyakori hibákat, amelyeket érdemes elkerülni.

2023-03-16

A grillsütő tisztítása kefe nélkül – Így tudod percek alatt csillogóvá varázsolni a grillt!

Ez a hat grilltisztító technika nem igényel kefét, de így is hihetetlenül tisztává varázsolja a grillt! Ha van grilleződ, akkor hasznos lehet ez a cikk!

2023-03-21

2023-ban ezeket a növényi trendek eresztenek gyökeret

A kertészkedés a színekről, a kis helyeken való ültetésről és az őshonos növényekről szól majd idén. Íme, mit kell ültetni, hogy élvezd ezeket a kerti trendeket.

További cikkek ebben a témában


Tovább a Lexikonhoz

gépszín

olyan épület, amelyben az erő- és munkagépeket tárolják. Lehet zárt v. félig zárt. A zárt... Tovább

farkerék

ált. az eke hátsó önbeálló kerekének a neve, amely a másik két (barázda- és tarló-)... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek Házi kert kert Kertészet