Ezekkel a növényekkel nem kell sokat foglalkozni a kertben

Növények a kertben, amelyekre nem kell sok figyelmet fordítani

SzSz, ZH
Pinterest logo

KÖVESS MINKET

PINTERESTEN

Te sem szeretnél túl sokat foglalkozni az otthoni kerttel, de mégis bő termést szeretnél? Akkor ezeket a növényeket kell elültetned a házikertbe!

Ezekkel a növényekkel nem kell sokat foglalkozni a kertben

A zöldségtermesztést időt és energiát igényel, azonban sokkal egészségesebb zöldségeket fogyaszthatunk a kertből és még a boltba sem kell elmenni semmiért. Ha olyan zöldségeket szeretnénk, amelyeket könnyen termeszthetünk, és nem igényelnek napi szintű odafigyelést, mégis frissek és zamatosak lesznek, akkor van pár tippünk. Akár balkonládában, akár a földben termesztjük őket, nem fognak sok törődést igényelni. Tehát most már nincs kifogás: itt az idő a zöldségtermesztéshez! 


Bab

A bab az egyik legtermékenyebb zöldség a kertben. A zöldbab folyamatosan nőni fog, még nyár közepén is, egészen addig, amíg nem köszönt be a fagy. Csak egy csomag vetőmagra lesz szükség és jó minőségű, nedves földre. A bab termesztésénél a legjobb, ha a kerítés mellé ültetjük, hogy legyen helye valahova felfutni. Az egyetlen, amelyre még érdemes odafigyelni, hogy a termést folyamatosan szedjük le a növényről, hogy az új hajtásoknak is legyen helye előbújni. 

Koktélparadicsom

A koktélparadicsom igazán egyszerűen termeszthető az otthoni kertben, azonban nehezebb őket egészségesen tartani. Ez a fajta paradicsom hajlamos a gombás megbetegedésekre, amelyek az időjárás felmegedésekor és párásodás következtében alakulhat ki. A koktélparadicsomok közül a legjobb választás a hibrid cseresznye paradicsom lesz. A hibrid zöldségfélék általában jobban ellenállnak a betegségeknek, mint a nyílt beporzású növények. A hibridek többsége emellett sokkal gyorsabban növekednek és több terményt hoznak. 
A kisebb paradicsom fajták, mint a cseresznye paradicsom, akár balkonládában is termeszthetők, így még könnyebb dolgunk lehet. A növény megfelelő öntözése mellett nincs is nagyon más dolgunk csak élvezni a termést. 

Fokhagyma

A fokhagymánál nincs is könnyebben termeszthető növény. Csak ásni kell neki egy gödröt, beletenni a fokhagymát, beásni és várni, hogy növekedjen. A fokhagyma erős szaga miatt nem kell félnünk a kártékony rovaroktól sem, emellett metszeni sem kell. Az egyetlen dolog, amire figyelni kell, hogy néha megöntözzük és elegendő nedvességet kapjon. A fokhagyma egyik jó tulajdonsága, hogy a betakarított termésből akár újabb adagot elültethetünk, így többé nem kell venni belőle a boltban. A fokhagyma növekedése során levágott szárat pedig akár azonnal el is fogyaszthatjuk, ahogyan az újhagyma esetén. 

Milyen növényt ültessünk még, amellyel nem kell sokat foglalkoznunk? A következő oldalon folytatjuk!
 

 

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS
További cikkek ebben a témában


Tovább a Lexikonhoz

borjúketrec

a korszerű borjúnevelés követelményei előírják a külön épületben elhelyezett... Tovább

két ellés közti idő

a szarvasmarhatartás gazdaságoságát alapvetően meghatározó mutató, amit az egyik elléstől... Tovább

Tovább a lexikonra
Házi kert