A nyár utolsó napjain is ültethetsz virágot- ősszel neked lesz a legszebb a kerted- Késő nyári virágok ültetése

hirdetes

Késő nyári virágok- Ültesd el nyáron, hogy ősszel tőlük pompázzon a kert!

VN, NA
Push értesítések

ÉRTESÜLJ ELSŐKÉNT,

IRATKOZZ FEL ÉRTESÍTÉSEINKRE

A sok szép nyári virág láttán biztosan sokak éreznek késztetést, hogy a nyár végén is ültessenek valamit, és ami az igazat illeti, nincs is ennek semmi akadálya. Annak ellenére, hogy az általános felfogás szerint a nyár = virágok sokasága, az augusztus valójában egy kissé csendes időszak lehet a kertben. Úgyhogy ideje is feldobni egy kis színnel! Ha most elülteted ezeket a virágokat, akkor nemcsak augusztusban fog pompázni a ketted, hanem az őszi napokban is!

Késő nyári virágok ültetése őszre

#1. RUDBECKIA FULGIDA

Tudtad, hogy a Rudbeckia minden idők legjobb 10 évelő növénye közé tartozik? Megbízható és hosszú életű növény, mélysárga virágok tömegével vonzza a pillangókat, és a hasznos rovarokat. Vágni is lehet belőle, jól mutat csokrokban, őszi dekorációkban is.

#2. CARYOPTERIS

A Caryopteris egy függőleges cserje, amely nyár közepétől a fagyig virágzik. Vannak rózsaszín virágú és gyönyörű arany lombozatú fajták is. A jó vízelvezetésű talajt kedveli.

#3. ECHINACEA 

Az echinacea a nyár egyik kedvence, mindenféle beporzót vonz (beleértve a pillangókat is), és vidám színt hoz a kertbe. A vágott virágok 10 napig vagy tovább is eltarthatnak csokorban. A színek és stílusok széles választékával mindenki megtalálja az Echinaceát!

#4. GERANIUM 'ROZANNE'

Ez az évelő kiváló a teljes napsütéses, nyári vizes helyekre. A tiszta kék virágok fehér szemekkel egész nyáron bőségesek. Ősszel is csodaszép kiegészítői a virágos kerteknek.

hirdetes

#5. GAURA LINDHEIMERI

A Whirling Butterflies név mindent elmond. A vonzó virágok úgy néznek ki, mint egy rózsaszín vagy fehér pillangófelhő, amelyek a délutáni szellőben lobognak. Hő- és szárazságtűrő, de télen tökéletes vízelvezetéssel kell rendelkeznie a túléléshez (ültetéskor kavicsot és ne komposztot adj a talajhoz).

#6. DAHLIA

A dáliák a nyár végének bámulatos virágai, amelyek méretben egészen a 4 hüvelyktől a nagy tányérok méretéig terjednek. A színpaletta ugyanilyen hatalmas. Ültetőjének  a fagyokig lenyűgöző virágokkal lesz jutalma. Egyes fajták egynyáriak, mások pedig gumókat képeznek, és gyakran évelők. A gumókat késő ősszel ki lehet ásni a kertből.

hirdetes

#7. AGASTACHE

Az Agastache egy megbízható nyári virágzó, aromás virágtüskékkel, különféle színekben és formákban. A jól vízelvezető talajt részesíti előnyben, szárazságtűrő. 

#8. COREOPSIS

Az édes, napfényes Coreopsis a napraforgófélék családjának könnyen termeszthető tagjai, virágai vonzzák a pillangókat, a magfejek pedig a madarakat. Számos fajta kapható élénk, meleg tónusokban. A jó vízelvezetésű talajt kedveli.

#9. ABELIA X GRANDIFLORA CULTIVARS

Illatos, harang alakú rózsaszín vagy fehér virágok nyártól őszig nyílnak. Néhány fajtának szép tarka lombozata és/vagy őszi színe van.
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában


Tovább a Lexikonhoz

Original (RUH 125RM)

Napraforgó Cél: étkezési, madáreleség Leírás:Hypokotiljának antociánossága nagyon... Tovább

vízkészlet

Az ált. köbméterben kifejezett vízmennyiség, amely a vizsgált időpontban meghatározott... Tovább

Tovább a lexikonra
virág