Hogyan lehet egyszerűen kertedet pihentetővé tenni? Most elárulom, 5 lépésben

hirdetes

A világ legpihentetőbb kertje: így készítsd el!

TK

Gondolkoztál már azon, hogy vajon miért lehet kerted pihentető, hogyan képes kikapcsolni? Mostani cikkemben nem csak ezt fogom megválaszolni, de azt is elárulom, hogyan készítheted el az erre a célra szolgáló tökéletes kertet!

Pihentető kert

A rózsa, orgona illata, az epred, málnád, gyümölcseid aromája, a kertedben megjelenő hangok… Ezek mind-mind hozzá fognak járulni kikapcsolódásodhoz, amennyiben ezeket jól használod ki kertedben! A szaglásban, ízlelésben, hallásban egy dolog közös: mind az érzékelés egy-egy formája. 


Ezek az érzékek képesek jobban összekötni nem csak kerteddel, de magával a természettel is, tehát ez lesz a kulcs: készítsd el kerted öt érzéked alapján, a tökéletes nyugalom érdekében!


1.    Érintés


Ki tudna azzal a ténnyel vitatkozni, hogy az egyik legjobb érzés az, ha mezítláb sétálsz végig pázsitodon, esetleg simítod végig a kertedben szórtan növő mohákat. Ezek nem csak a stressz csökkentésében játszanak komolyabb szerepet, ezáltal hamar visszanyerve pozitív érzéseinket, de a hátunknak is jót fognak majd tenni. 

hirdetes


Arról sem szabad elfeledkeznünk, hogy magának egy-egy növénynek a megsimogatása, fa törzsének, lombjának megérintése is komolyabb jelentőséggel bírhat: szintén feltölthetnek energiával, de egyes esetekben az immunrendszeredre is pozitív hatással lehetnek.


hirdetes
2.    Látás


Ahogy egy területre érünk, ez az első érzék, amivel találkozunk. Egy kert már első ránézésre kiválthat belőlünk érzéseket vagy érzeteket, már messziről is kialakulhat egy elképzelésünk róla, elindíthat bennünk valamit. Erre remek példa a zen kertek teljesség érzése, a franci kertekben található természet uralmának, vagy a vidéki kerteknek a szabadság érzete.


Tudnunk kell, hogy ha a látásunknak szeretnénk kedvezni, akkor kertünk kialakításában érdemes a mennyiségekkel, valamint a perspektívákkal játszani. A mélység, hamis térviszonyok kreálása, az ebből adódó megtévesztés, a kertünk gazdasága, vagy éppen szegénysége – ezek fogják irányítani tekintetünket. Nagy szerepet fog játszani kertünk berendezésében a benne található út elhelyezése is: ezzel akár nagyobbnak, akár intimebbnek láttathatjuk területünket.

 

 

Amennyiben érdekel cikkünk folytatása, lapozz!
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Még több cikk

2021-07-27

Milyenek is a rövid nappalos növények? Ismerd meg őket Te is

A növények, mint már korábbi cikkemben említettem, három nagyobb kategóriába oszthatóak be fejlődésük kapcsán - most nézzük meg a rövid nappalos növényeket.

2021-07-27

Ismerjétek meg Ti is a 2021-es év rovarát!

A 2021-es év rovara címet egy apró lepke kapta, melyet akár a magyar „kolibri”-ként is emlegethetnénk - igazi légi akrobatának számít. Ismerjétek meg most.

2021-07-27

Ezzel a növénnyel garantált a mediterrán hangulat kertedben – bemutatkozik az üstökliliom

Az üstökliliom rendkívül különleges megjelenéssel bír, általa garantált lesz majd a mediterrán hangulat kertedben. Ismerd meg most Te is ezt a növényt.

2021-07-28

Mutatom, hogyan érdemes felhasználnod szárított növényeid – készíts Te is potpourrit

Amennyiben Te is szereted kiszárítani gyógy-, fűszer-, valamint dísznövényeidet, mostani cikkemben egy szuper ötletet mutatok felhasználásukra.

2021-07-19

Lisztharmatos cukkini – mit tehetünk megmentéséért?

A legtöbb növény sajnos hajlamos arra, hogy lisztharmatos legyen. Most eláruljuk, mit tehetsz az ellen, ha cukkinid is elkapta ezt a gombabetegséget.

2021-07-20

Szeretnél virágokkal dekorálni? Ezeket a növényeket lesz majd a legegyszerűbb kertedben gondozni

A kertedben lehetséges a legtöbb szárazvirág nevelése – mégis, vannak közülük olyanok, melyek gondozása egyszerűbb. Mutatom, miket érdemes kertedben gondoznod!

2021-07-27

Aggódsz, hogy elhervadnak növényeid a nyaralás alatt? Most 3 szuper önlocsoló ötletet mutatok Nektek!

Sokaknak megfordulhat a fejében, hogy ki fogja majd öntözni kertjét a nyári időszakban, amennyiben egy hosszabb nyaralásra tervez elutazni. Most segítünk!

2021-07-19

Ezek a növények tökéletes sövényt alkotnak – ráadásul szinte igénytelenek

Szeretnél Te is egy sövényt kertedbe, viszont tudod, hogy nem lenne sok időd foglalkozni vele? Akkor ezek a növények tökéletesek lesznek számodra!

További cikkek ebben a témában


bojtorján (Arctium)

a fészkesek családjának csövesvirágúak alcsaládjába tartozó nemzetség. Közönséges v.... Tovább

láncborona

olyan —>borona, amelyen a fogak láncszemeken vannak; jól követi a talajfelszínt, eléri a... Tovább

Tovább a lexikonra
dísznövény Érdekességek Házi kert kert Kertészet