Hogyan lehet egyszerűen kertedet pihentetővé tenni? Most elárulom, 5 lépésben

hirdetes

A világ legpihentetőbb kertje: így készítsd el!

TK, SFV
Facebook logo

KÖVESS MINKET

FACEBOOKON

Gondolkoztál már azon, hogy vajon miért lehet kerted pihentető, hogyan képes kikapcsolni? Mostani cikkemben nem csak ezt fogom megválaszolni, de azt is elárulom, hogyan készítheted el az erre a célra szolgáló tökéletes kertet!

Pihentető kert

A rózsa, orgona illata, az epred, málnád, gyümölcseid aromája, a kertedben megjelenő hangok… Ezek mind-mind hozzá fognak járulni kikapcsolódásodhoz, amennyiben ezeket jól használod ki kertedben! A szaglásban, ízlelésben, hallásban egy dolog közös: mind az érzékelés egy-egy formája. 


Ezek az érzékek képesek jobban összekötni nem csak kerteddel, de magával a természettel is, tehát ez lesz a kulcs: készítsd el kerted öt érzéked alapján, a tökéletes nyugalom érdekében!


1.    Érintés


Ki tudna azzal a ténnyel vitatkozni, hogy az egyik legjobb érzés az, ha mezítláb sétálsz végig pázsitodon, esetleg simítod végig a kertedben szórtan növő mohákat. Ezek nem csak a stressz csökkentésében játszanak komolyabb szerepet, ezáltal hamar visszanyerve pozitív érzéseinket, de a hátunknak is jót fognak majd tenni. 

hirdetes


Arról sem szabad elfeledkeznünk, hogy magának egy-egy növénynek a megsimogatása, fa törzsének, lombjának megérintése is komolyabb jelentőséggel bírhat: szintén feltölthetnek energiával, de egyes esetekben az immunrendszeredre is pozitív hatással lehetnek.


hirdetes
2.    Látás


Ahogy egy területre érünk, ez az első érzék, amivel találkozunk. Egy kert már első ránézésre kiválthat belőlünk érzéseket vagy érzeteket, már messziről is kialakulhat egy elképzelésünk róla, elindíthat bennünk valamit. Erre remek példa a zen kertek teljesség érzése, a franci kertekben található természet uralmának, vagy a vidéki kerteknek a szabadság érzete.


Tudnunk kell, hogy ha a látásunknak szeretnénk kedvezni, akkor kertünk kialakításában érdemes a mennyiségekkel, valamint a perspektívákkal játszani. A mélység, hamis térviszonyok kreálása, az ebből adódó megtévesztés, a kertünk gazdasága, vagy éppen szegénysége – ezek fogják irányítani tekintetünket. Nagy szerepet fog játszani kertünk berendezésében a benne található út elhelyezése is: ezzel akár nagyobbnak, akár intimebbnek láttathatjuk területünket.

 

 

Amennyiben érdekel cikkünk folytatása, lapozz!
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Még több cikk

2023-01-30

Lonc gondozása: Hogyan neveljünk loncot a kertben

Mindenki felismeri a lonc növény kedves illatát és nektárjának édes ízét. De hogyan kell gondozzuk a lonc növényeket a házi kertben, hogy csodásan virágozzon?

2023-02-07

Így nevelj friss zöldhagymát a kidobásra szán maradékból egy pohár vízben!

Ha zöldhagymát vásárolsz, levágod a végét, ki ne dobd, hiszen egy pohárvízbe téve új hagyma nő ki belőle, rengeteget spórolhatsz ezzel az egyszerű technikával!

2023-02-02

Egyszerű trükk: Így csíráztass édesburgonyát, akár a konyhaablakban!

Egy nagyon egyszerű trükkel te is hajtathatsz a konyhaablakodban is édesburgonyát, aminek még a levele is ehető- mutatjuk hogan csíráztass édesburgonyát!

2023-01-30

5 romantikus szobanövény, amit ajándékozhatsz Valentin-napra

A tucatnyi vörös rózsa nyüzsgő, rövid életű, illatmentes csokornak megvolt a maga ideje, ami már leágazott. Válassz helyette egy mutatós szobanövényt!

2023-01-30

A trombitafolyondár ültetése, metszése és fajtái

A trombitafolyondár az egyik legszebb kúszónövény, amely igencsak kevés odafigyelést igényel. Néhány fontos dolgot azonban nem szabad elszalasztani!

2023-02-06

Miért pusztul el a flamingóvirágom? Ez a leggyakoribb probléma és a megoldás!

A flamingóvirág leggyakoribb problémái lesz szó, és természetes mutatjuk a megoldást is, illetve e flamingóvirág megfelelő gondozásához is adunk tippeket.

2023-01-30

A lilaakác ültetése, termesztése és gondozása

A lilaakác erőteljesen virágzik tavasszal, új növekedéskor lila színű virágcsoportokat hoz létre, amelyek viszont a fő hajtások sarkantyújából kelnek ki.

2023-02-01

Kerti sarkantyúka- a csodanövény, aminek minden kertben ott lenne a helye

Álmodni sem lehetne jobb kerti virágod a kerti sarkantyúkánál, nincs vele gond, mégis csodásan mutat, és még gyógyító hatása is van, az egész virág ehető!

További cikkek ebben a témában


Tovább a Lexikonhoz

kultivátor

sokféle mezőgazdasági hasznosítású kapálógép, amelyet a kemizálás térhódításával... Tovább

lombtalanítószerek

a kultúrnövények levélzetének betakarítás előtti leszárításával, fonnyasztásával... Tovább

Tovább a lexikonra
dísznövény Érdekességek Házi kert kert Kertészet