Hogyan lehet egyszerűen kertedet pihentetővé tenni? Most elárulom, 5 lépésben

hirdetes

A világ legpihentetőbb kertje: így készítsd el!

TK, SFV, NA
Instagram logo

KÖVESS MINKET

ISTAGRAMMON

Gondolkoztál már azon, hogy vajon miért lehet kerted pihentető, hogyan képes kikapcsolni? Mostani cikkemben nem csak ezt fogom megválaszolni, de azt is elárulom, hogyan készítheted el az erre a célra szolgáló tökéletes kertet!

Pihentető kert

A rózsa, orgona illata, az epred, málnád, gyümölcseid aromája, a kertedben megjelenő hangok… Ezek mind-mind hozzá fognak járulni kikapcsolódásodhoz, amennyiben ezeket jól használod ki kertedben! A szaglásban, ízlelésben, hallásban egy dolog közös: mind az érzékelés egy-egy formája. 


Ezek az érzékek képesek jobban összekötni nem csak kerteddel, de magával a természettel is, tehát ez lesz a kulcs: készítsd el kerted öt érzéked alapján, a tökéletes nyugalom érdekében!


1.    Érintés


Ki tudna azzal a ténnyel vitatkozni, hogy az egyik legjobb érzés az, ha mezítláb sétálsz végig pázsitodon, esetleg simítod végig a kertedben szórtan növő mohákat. Ezek nem csak a stressz csökkentésében játszanak komolyabb szerepet, ezáltal hamar visszanyerve pozitív érzéseinket, de a hátunknak is jót fognak majd tenni. 

hirdetes


Arról sem szabad elfeledkeznünk, hogy magának egy-egy növénynek a megsimogatása, fa törzsének, lombjának megérintése is komolyabb jelentőséggel bírhat: szintén feltölthetnek energiával, de egyes esetekben az immunrendszeredre is pozitív hatással lehetnek.


hirdetes
2.    Látás


Ahogy egy területre érünk, ez az első érzék, amivel találkozunk. Egy kert már első ránézésre kiválthat belőlünk érzéseket vagy érzeteket, már messziről is kialakulhat egy elképzelésünk róla, elindíthat bennünk valamit. Erre remek példa a zen kertek teljesség érzése, a franci kertekben található természet uralmának, vagy a vidéki kerteknek a szabadság érzete.


Tudnunk kell, hogy ha a látásunknak szeretnénk kedvezni, akkor kertünk kialakításában érdemes a mennyiségekkel, valamint a perspektívákkal játszani. A mélység, hamis térviszonyok kreálása, az ebből adódó megtévesztés, a kertünk gazdasága, vagy éppen szegénysége – ezek fogják irányítani tekintetünket. Nagy szerepet fog játszani kertünk berendezésében a benne található út elhelyezése is: ezzel akár nagyobbnak, akár intimebbnek láttathatjuk területünket.

 

 

Amennyiben érdekel cikkünk folytatása, lapozz!
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Még több cikk

2023-11-30

Így segít az ecet a növényeiden

Az ecet, amit általában tisztítószerként ismerünk, kiváló segítség lehet a növények egészséges növekedésének elősegítésében és más hasznos célokra is a növényeinkkel kapcsolatban.

2023-11-30

A nagymamámtól tanultam ezt a leander teleltetési technikát – Mióta így csinálom minden nyáron ontja a virágot

A nagymama leander teleltetési technikája kiváló eredményekkel szolgál, és nemcsak a növények életében, hanem a családunk kertjének szépségében is látható.

2023-11-30

4 Gyönyörű téli bogyós cserje – Beszínezik a szürke téli kertet

Ezek a mesés téli bogyókkal rendelkező cserjék nemcsak a hideg hónapokban hoznak színt és életet a kertedbe, hanem praktikus választások is kertedbe!

2023-11-30

Az évelők szaporítását most is elvégezhetjük!

Az évelő növények gondozása és szaporítása fontos lépése a kertfenntartásnak. A tőosztás, pedig épp olyan téli feladatok közé tartozik, mint a metszés, vagy a gyümölcsfa ültetés.

2023-11-30

Ezt a fűszert teszem télen az orchideára, hogy rengeteg virágja maradjon

Ebben a cikkben megismerhetjük, hogyan segíthet a fokhagymás oldat az orchideák virágzásának serkentésében, és hogyan válik ez a növény egyedülálló hasznosságú kertészeti eszközzé.

2023-11-28

Így készül az eredeti savanyú káposzta – Elárulták a kerecsendiek a titkok

A káposztasavanyítás ősi művészete mélyen gyökerezik a hagyományokban, és Kerecsenden egy különleges, közösségi program keretében kaphatunk betekintést ebbe a gasztrokalandba.

2023-11-28

5 hiba, amit a karácsonyi kaktusz gondozása során vétünk

A karácsonyi kaktusz a téli ünnepek elengedhetetlen dekoráció, de annak érdekében, hogy hosszú ideig élvezhessük, fontos elkerülni néhány gyakori gondozási hibát

2023-11-30

Tudtad, hogy decemberben elvetheted a hagymát? - a késleltetett csírázás művészete

A decemberi vetés nem csak a korai növekedésről szól; inkább arról, hogy a magoknak időt adjunk, hogy beágyazódjanak a talajba, így februárban már növekedhetnek!

További cikkek ebben a témában


Tovább a Lexikonhoz

19/2006. (III. 14.) FVM rendelet

termõföldnek és erdõnek a szociális földprogram folytatása céljából ingyenesen történõ... Tovább

Jászberényi Földhivatal

Földhivatal Földhivatal Cím: Jászberény Ady Endre u. 34. 5100 Magyarország Tovább

Tovább a lexikonra
dísznövény Érdekességek Házi kert kert Kertészet