Hogyan lehet egyszerűen kertedet pihentetővé tenni? Most elárulom, 5 lépésben

hirdetes

A világ legpihentetőbb kertje: így készítsd el!

TK

Gondolkoztál már azon, hogy vajon miért lehet kerted pihentető, hogyan képes kikapcsolni? Mostani cikkemben nem csak ezt fogom megválaszolni, de azt is elárulom, hogyan készítheted el az erre a célra szolgáló tökéletes kertet!

Pihentető kert

A rózsa, orgona illata, az epred, málnád, gyümölcseid aromája, a kertedben megjelenő hangok… Ezek mind-mind hozzá fognak járulni kikapcsolódásodhoz, amennyiben ezeket jól használod ki kertedben! A szaglásban, ízlelésben, hallásban egy dolog közös: mind az érzékelés egy-egy formája. 


Ezek az érzékek képesek jobban összekötni nem csak kerteddel, de magával a természettel is, tehát ez lesz a kulcs: készítsd el kerted öt érzéked alapján, a tökéletes nyugalom érdekében!


1.    Érintés


Ki tudna azzal a ténnyel vitatkozni, hogy az egyik legjobb érzés az, ha mezítláb sétálsz végig pázsitodon, esetleg simítod végig a kertedben szórtan növő mohákat. Ezek nem csak a stressz csökkentésében játszanak komolyabb szerepet, ezáltal hamar visszanyerve pozitív érzéseinket, de a hátunknak is jót fognak majd tenni. 

hirdetes


Arról sem szabad elfeledkeznünk, hogy magának egy-egy növénynek a megsimogatása, fa törzsének, lombjának megérintése is komolyabb jelentőséggel bírhat: szintén feltölthetnek energiával, de egyes esetekben az immunrendszeredre is pozitív hatással lehetnek.


hirdetes
2.    Látás


Ahogy egy területre érünk, ez az első érzék, amivel találkozunk. Egy kert már első ránézésre kiválthat belőlünk érzéseket vagy érzeteket, már messziről is kialakulhat egy elképzelésünk róla, elindíthat bennünk valamit. Erre remek példa a zen kertek teljesség érzése, a franci kertekben található természet uralmának, vagy a vidéki kerteknek a szabadság érzete.


Tudnunk kell, hogy ha a látásunknak szeretnénk kedvezni, akkor kertünk kialakításában érdemes a mennyiségekkel, valamint a perspektívákkal játszani. A mélység, hamis térviszonyok kreálása, az ebből adódó megtévesztés, a kertünk gazdasága, vagy éppen szegénysége – ezek fogják irányítani tekintetünket. Nagy szerepet fog játszani kertünk berendezésében a benne található út elhelyezése is: ezzel akár nagyobbnak, akár intimebbnek láttathatjuk területünket.

 

 

Amennyiben érdekel cikkünk folytatása, lapozz!
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Még több cikk

2021-05-03

Május a kertben – ezeket a kerti munkákat érdemes elvégezned

A kertészkedés bár a jó idővel indul el, mégis májusban végezzük el annak oroszlánrészét. Most elmondom, mik azok, amiket mindenképp végezz el a hónapban!

2021-05-02

Ezt a 4 ötletet érdemes kerted kapcsán megfogadni idén

Jöttünk, láttunk, kertészkedtünk 2020-ban is. Mostani cikkemben elárulom, mi az a 4 dolog, amit érdemes megfontolnod idén kerted és növényeid kapcsán.

2021-05-06

A kertészet sportnak számít? Most kiderül!

Te tudtad, hogy a kertészkedés sportnak is számíthat? Mostani cikkünkben eláruljuk milyen szempontból tekinthető sportnak a kertsézkedés, tudd meg Te is.

2021-05-11

Te is szeretnél mesés kerti tavat? Mutatom, hogyan készítsd el egyszerűen

Egy kisebb kerti tó képes könnyedén feldobni környezetedet, ráadásul elkészítése is gyerekjáték! Mostani cikkünkben tudd meg Te is, hogyan készítheted el Te is.

2021-05-08

Bemutatkozik a zöldike – ismerjétek meg ezt a csüngő. csíkos növényt

Ez a kedves, csíkokkal mintázott növény kezdő kertészeknek is tökéletes, nincsenek nagy igényei, rendkívül kedvelt szobanövény. Ismerjétek meg most Ti is!

2021-04-30

Kert gyógyászati célokkal – ezt a 6 növényt érdemes nevelned benne

Mindenki tudja, hogy rendkívül sok növényt lehetne felhasználni gyógyászati szempontból, ráadásul a legtöbbet egyáltalán nem nehéz kertedben termeszteni.

2021-05-04

Csodaszép májusi növények – ismerd meg őket Te is!

Majdnem minden hónapnak megvannak a maga virágai, növényei, ráadásul ahogy haladunk a jó idővel a nyár felé, ezek egyre színesebbek és változatosabbak lesznek.

2021-05-07

Finom megjelenésű szobanövény – ismerd meg a párnafüvet!

A párnafű kedvelt szobanövényünk, apró zöld leveleivel, melyek szőnyeget képeznek, s melyek a kaspó szélén futnak lefelé. Most ismerd meg a párnafüvet Te is!

További cikkek ebben a témában


életkor meghatározása

nélkülözhetetlen az állatok termelésének, küllemének, értékének és... Tovább

fajkeresztezés

különböző —>fajok között létesített ivari kapcsolat, amelyből életképes utódok... Tovább

Tovább a lexikonra
dísznövény Érdekességek Házi kert kert Kertészet