Így tartsd tisztán kerti tavadat a nyári időszakban - most mindent elmondunk

hirdetes

Vigyázz Te is megfelelően kerti tavadra a nyári időszakban – mutatom, hogyan tartsd azt tisztán

TK, SFV

Amennyiben valakinek megtalálható egy kerti tó udvarában, tudja, hogy körülményes karbantartást igényelhet egy-egy alkalommal – legalábbis abban az esetben, ha nem figyelünk rá megfelelően oda. Mostani cikkünkben segítünk, mutatjuk, hogyan tartsd azt tisztán!

Kerti tó

Abban az esetben, ha a Te kertedben is megtalálható egy kerti tó, akkor biztosan állíthatod, hogy a nyár közepén már tele van élettel területe. Ilyenkor pedig már egyáltalán nem árt rá komolyabban odafigyelni, hogy sokáig szép és rendezett – de legfőképpen tiszta maradjon. 


Ekkor már kinyíltak a tóhoz tartozó virágok, megcsodálhatjuk teljes pompájukat, de szemügyre vehetjük a legtöbb hínárt, moszatot, algát, valamint velük egyetemben az összes tavunkhoz tartozót szépséges élőlényt.


De miket is érdemes csinálni a nyár folyamán, hogy ez a látvány állandó maradjon és ne uralkodjon el rajta a káosz?


Mindenképpen figyelj oda növényeidre

hirdetes


A legtöbb kerti növényt érdemes a nyár folyamán kordában tartani, főleg akkor, ha hajlamosak a gyors szaporodásra – ekkor akár napokon belül eluralkodhatnak egy-egy területen, ezzel felborítva a harmonikus látványt.


A nyári meleg, a sok napsütés minden növénynek kedvező – ilyenkor érik el tavad élőlényei éves fejlődésüknek a csúcspontját, ami pedig azt is jelenti, hogy erőteljes fejlődésbe kezdenek. Ekkor a kisebb kerti tavak rendkívül hamar zsúfolttá válhatnak, az is lehetséges, hogy a növények ki is növik majd azt. Rendkívül fontos tehát, hogy folyamatosan figyeld, hogyan és merre fejlődnek vízi növényeid – tartsd őket kordában, esetenként pedig érdemes lehet elkezdeni a tőosztásukat is.

hirdetes


Sokan sajnálhatják növényeiket szétszedni, enyhén feldúlni a kerti tó életét a növények szétosztásával kapcsolatban, pedig tényleg szükséges, hiszen ezzel a környezetüknek, illetve tavunknak is csupán csak segítünk. A kiszedett növényeket pedig odaadhatjuk barátainknak, szomszédjainknak, amennyiben szükségük van rá.

 

Amennyiben érdekel cikkünk folytatása, lapozz!
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Még több cikk

2022-08-10

Több rendkívüli intézkedési segíti az aszálykár sújtotta termelőket

Hitelmoratórium és kamattámogatott hitel is segíti az aszály sújtotta mezőgazdaságot és felgyorsulnak az biztosítások után igényelhető kártérítések kifizetései is.

2022-07-28

Cserepes virágok az esküvőkön a legújabb őrület- nektek is tetszeni fog ez a trend!

A környezetbarát esküvők trendjének egyik leglátványosabb velejárója, hogy vágott virágok helyett mezei virágokkal, valamint cserepes növényekkel dekorálnak.

2022-08-09

5 romantikus randi ötlet, amelyet a szabadban fedezhet fel

Összegyűjtöttünk 5 szabadtéri romantikus randevúzási ötletet, amelyek felülmúlják a filmet és a rágcsálást. Mutatjuk hova vidd el szíved választottját!

2022-08-08

Izgalmas programok a Balatonnál augusztus 8. és 14. között – Hangulatos koncertek, korzózás és fesztivál! Ez vár a Balatonon augusztus második hetében!

Programot keresel a Balaton körül augusztus 8. és 14. között? Akkor jó helyen jársz, most összegyűjtöttük neked a legjobb balatoni programokat augusztusra!

2022-08-08

Melegebb és hűvösebb napokon is tökéletes kirándulási lehetőség a Balaton-felvidék középkori erődítményét meglátogatni!

A Balatoni felvidék nyugati részén, egy magányos hegycsúcs tetején találhatjuk az ország egyik legszebb középkori erődjét, a Sümegi várat. Kirándulás Sümeg

2022-08-08

Éld át a kora-újkori Eger hangulatát! Vár a XXVI. Végvári Vigasságok!

Eger legkülönlegesebb korabeli programját idén is megrendezik, immár huszonhatodik alkalommal vehetünk részt a Végvári Vigasságokon az Egri Vár vendégségében!

2022-07-31

Minden, amit a hortenzia neveléséről tudni érdemes

Ha nem virágoznak a hortenziáid, vagy csak néhol szárad a lebvelük, nem reménytelen a helyzet. Még Neked is lehetnek gyönyörű hortenziáid! Mutatjuk, hogyan!

2022-07-31

Vízipálma – avagy esernyős szobanövények: Információk az esernyőnövény termesztéséről és gondozásáról

A vízipálmát esernyőnövénynek is hívják, ugyanis míg valódi levelei a szárára csavarodnak - igazán egzotikus hatást keltve, fellevelei kis esernyőt képeznek.

További cikkek ebben a témában


gyökér- és tarlómaradványok trágyaértéke

gazd. növényeink betakarítása után a táblán visszamaradó szervesanyag-maradványok... Tovább

hőszennyezés (termikusszennyezés)

a természetes vizek káros hőmérséklet-emelkedése. A felmelegedés következtében a víz... Tovább

Tovább a lexikonra
Állatok dísznövény Érdekességek