Így tartsd tisztán kerti tavadat a nyári időszakban - most mindent elmondunk

Vigyázz Te is megfelelően kerti tavadra a nyári időszakban – mutatom, hogyan tartsd azt tisztán

TK, SFV
Youtube logo

IRATKOZZ FEL

CSATORNÁNKRA

Amennyiben valakinek megtalálható egy kerti tó udvarában, tudja, hogy körülményes karbantartást igényelhet egy-egy alkalommal – legalábbis abban az esetben, ha nem figyelünk rá megfelelően oda. Mostani cikkünkben segítünk, mutatjuk, hogyan tartsd azt tisztán!

Kerti tó

Abban az esetben, ha a Te kertedben is megtalálható egy kerti tó, akkor biztosan állíthatod, hogy a nyár közepén már tele van élettel területe. Ilyenkor pedig már egyáltalán nem árt rá komolyabban odafigyelni, hogy sokáig szép és rendezett – de legfőképpen tiszta maradjon. 


Ekkor már kinyíltak a tóhoz tartozó virágok, megcsodálhatjuk teljes pompájukat, de szemügyre vehetjük a legtöbb hínárt, moszatot, algát, valamint velük egyetemben az összes tavunkhoz tartozót szépséges élőlényt.


De miket is érdemes csinálni a nyár folyamán, hogy ez a látvány állandó maradjon és ne uralkodjon el rajta a káosz?


Mindenképpen figyelj oda növényeidre


A legtöbb kerti növényt érdemes a nyár folyamán kordában tartani, főleg akkor, ha hajlamosak a gyors szaporodásra – ekkor akár napokon belül eluralkodhatnak egy-egy területen, ezzel felborítva a harmonikus látványt.


A nyári meleg, a sok napsütés minden növénynek kedvező – ilyenkor érik el tavad élőlényei éves fejlődésüknek a csúcspontját, ami pedig azt is jelenti, hogy erőteljes fejlődésbe kezdenek. Ekkor a kisebb kerti tavak rendkívül hamar zsúfolttá válhatnak, az is lehetséges, hogy a növények ki is növik majd azt. Rendkívül fontos tehát, hogy folyamatosan figyeld, hogyan és merre fejlődnek vízi növényeid – tartsd őket kordában, esetenként pedig érdemes lehet elkezdeni a tőosztásukat is.


Sokan sajnálhatják növényeiket szétszedni, enyhén feldúlni a kerti tó életét a növények szétosztásával kapcsolatban, pedig tényleg szükséges, hiszen ezzel a környezetüknek, illetve tavunknak is csupán csak segítünk. A kiszedett növényeket pedig odaadhatjuk barátainknak, szomszédjainknak, amennyiben szükségük van rá.

 

Amennyiben érdekel cikkünk folytatása, lapozz!
 

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Még több cikk

2024-06-21

Így védd a kerted a katicabogarak segítségével

Fedezd fel, hogyan védd meg kerted természetes módon katicabogarak segítségével! Tanuld meg, hogyan vonzd be és tartsd meg ezeket a hasznos rovarokat.

2024-06-21

Ez az a virág, amitől az összes méh bezsong

A varjúháj, különösen a sárga, igazi méh-mágnes, amely nemcsak a kert szépségét növeli, hanem könnyen gondozható is. Ismerd meg, miért imádják a kertészek!

2024-06-21

Kullancs a bőr alatt: így vedd észre a leghamarabb!

A kullancscsípés felismerése sajnos nem egyszerű, mivel nem okoz azonnali viszketést. Ismerd fel a jeleket időben és tudd meg, mit tehetsz a csípés ellen!

2024-06-04

Titkos trükk a csigák ellen, amit sokan nem ismernek: Sörös csigariasztó

A csigák jelentős károkat okozhatnak a kertekben különösen esős időben. A sörcsapdák használata egyszerű, és környezetbarát megoldást kínál a csigák ellen.

2024-06-22

Meglepő tények a régi idők kerti munkáiról - te hallottál már ezekről?

Amióta világ a világ a földművelés fontos része az emberek életének. Ebben a cikkben 10 érdekes és meglepő tényt tárok fel a régi idők kerti munkáiról.

2024-06-21

Hogyan használjuk a metélőhagymát - A kertben és a konyhában

Fedezd fel, hogyan használhatod a metélőhagymát a kertben és a konyhában. Ismerd meg termesztési tippeket és finom recepteket, amelyekkel feldobhatod ételeidet!

2024-06-11

Tippek a cserepes növények kertbe ültetéséhez egy kertésztől

Tippek cserepes növények kiültetéséhez: tudd meg, mikor és hogyan ültesd át növényeidet szakszerűen, a megfelelő cserép kiválasztásától a gondozásig.

2024-06-22

Mit lehet tenni, ha megégtek a növényeim a napon?

Gondoskodj róla, hogy szobanövényeid ne kapjanak túl sok napfényt, mert megéghetnek és elfonnyadhatnak. Mit lehet tenni, ha megégtek a növényeim a napon?

További cikkek ebben a témában


Tovább a Lexikonhoz

Fidó Bácsi Alapítvány

Állatvédõ szervezet Marcényi Csaba Cím: Kiskunfélegyháza Katona J. u. 4/a. 6100... Tovább

hipertermia (hyperthermia)

a szervezet hőmérsékletének nagyfokú felemelkedése a fizikai hőszabályozás csődje miatt.... Tovább

Tovább a lexikonra
Állatok dísznövény Érdekességek