Így tartsd tisztán kerti tavadat a nyári időszakban - most mindent elmondunk

hirdetes

Vigyázz Te is megfelelően kerti tavadra a nyári időszakban – mutatom, hogyan tartsd azt tisztán

TK, SFV
Push értesítések

ÉRTESÜLJ ELSŐKÉNT,

IRATKOZZ FEL ÉRTESÍTÉSEINKRE

Amennyiben valakinek megtalálható egy kerti tó udvarában, tudja, hogy körülményes karbantartást igényelhet egy-egy alkalommal – legalábbis abban az esetben, ha nem figyelünk rá megfelelően oda. Mostani cikkünkben segítünk, mutatjuk, hogyan tartsd azt tisztán!

Kerti tó

Abban az esetben, ha a Te kertedben is megtalálható egy kerti tó, akkor biztosan állíthatod, hogy a nyár közepén már tele van élettel területe. Ilyenkor pedig már egyáltalán nem árt rá komolyabban odafigyelni, hogy sokáig szép és rendezett – de legfőképpen tiszta maradjon. 


Ekkor már kinyíltak a tóhoz tartozó virágok, megcsodálhatjuk teljes pompájukat, de szemügyre vehetjük a legtöbb hínárt, moszatot, algát, valamint velük egyetemben az összes tavunkhoz tartozót szépséges élőlényt.


De miket is érdemes csinálni a nyár folyamán, hogy ez a látvány állandó maradjon és ne uralkodjon el rajta a káosz?


Mindenképpen figyelj oda növényeidre

hirdetes


A legtöbb kerti növényt érdemes a nyár folyamán kordában tartani, főleg akkor, ha hajlamosak a gyors szaporodásra – ekkor akár napokon belül eluralkodhatnak egy-egy területen, ezzel felborítva a harmonikus látványt.


A nyári meleg, a sok napsütés minden növénynek kedvező – ilyenkor érik el tavad élőlényei éves fejlődésüknek a csúcspontját, ami pedig azt is jelenti, hogy erőteljes fejlődésbe kezdenek. Ekkor a kisebb kerti tavak rendkívül hamar zsúfolttá válhatnak, az is lehetséges, hogy a növények ki is növik majd azt. Rendkívül fontos tehát, hogy folyamatosan figyeld, hogyan és merre fejlődnek vízi növényeid – tartsd őket kordában, esetenként pedig érdemes lehet elkezdeni a tőosztásukat is.

hirdetes


Sokan sajnálhatják növényeiket szétszedni, enyhén feldúlni a kerti tó életét a növények szétosztásával kapcsolatban, pedig tényleg szükséges, hiszen ezzel a környezetüknek, illetve tavunknak is csupán csak segítünk. A kiszedett növényeket pedig odaadhatjuk barátainknak, szomszédjainknak, amennyiben szükségük van rá.

 

Amennyiben érdekel cikkünk folytatása, lapozz!
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Még több cikk

2023-02-08

Süss farsangra képviselőfánkot, nem fogod megbánni

Ha már unod a farsangi fánkot, süss helyette képviselőfánkot: ez a habos-babos sütemény sokak kedvence, amit lehetetlen szépen enni, de az íz kárpótol mindenért!

2023-01-30

A trombitafolyondár ültetése, metszése és fajtái

A trombitafolyondár az egyik legszebb kúszónövény, amely igencsak kevés odafigyelést igényel. Néhány fontos dolgot azonban nem szabad elszalasztani!

2023-02-07

Így nevelj friss zöldhagymát a kidobásra szán maradékból egy pohár vízben!

Ha zöldhagymát vásárolsz, levágod a végét, ki ne dobd, hiszen egy pohárvízbe téve új hagyma nő ki belőle, rengeteget spórolhatsz ezzel az egyszerű technikával!

2023-02-06

Tavaszi vadvirágok, melyeket nyugodtan megehetsz

Itt a tavasz lassan, de biztosan és vele együtt nyílnak a szebbnél-szebb virágok is. Tudtad, hogy sok vadvirág ehető? Mutatjuk melyek azok az ehető virágok!

2023-01-31

Gyomirtás vegyszermenetesen – irtsunk sóval!

Sok kertész számára fontos a vegyszermentes gyomirtás, hisz így a környezetünket is óvjuk vele: ehhez mutatunk egy nagyon jó tippet ami segíthet neked!

2023-01-31

Ezek a legjobb tippek a fa alá ültetéshez

A fa alatti növények remekül tudnak mutatni, feltéve, ha ki is bírják ott az árnyékos, száraz talajban sokáig: de ne aggódj, léteznek ilyen növények!

2023-01-30

A lilaakác ültetése, termesztése és gondozása

A lilaakác erőteljesen virágzik tavasszal, új növekedéskor lila színű virágcsoportokat hoz létre, amelyek viszont a fő hajtások sarkantyújából kelnek ki.

2023-01-30

Lonc gondozása: Hogyan neveljünk loncot a kertben

Mindenki felismeri a lonc növény kedves illatát és nektárjának édes ízét. De hogyan kell gondozzuk a lonc növényeket a házi kertben, hogy csodásan virágozzon?

További cikkek ebben a témában


Tovább a Lexikonhoz

tájfajta

1. (növ.) Egy-egy vidéken a —>természetes szelekció folyamán hosszú idő alatt... Tovább

biometeorológia

a meteorológiai viszonyok és az élő környezet (ember, állat, növény) közötti kapcsolattal... Tovább

Tovább a lexikonra
Állatok dísznövény Érdekességek