Így tartsd tisztán kerti tavadat a nyári időszakban - most mindent elmondunk

hirdetes

Vigyázz Te is megfelelően kerti tavadra a nyári időszakban – mutatom, hogyan tartsd azt tisztán

TK

Amennyiben valakinek megtalálható egy kerti tó udvarában, tudja, hogy körülményes karbantartást igényelhet egy-egy alkalommal – legalábbis abban az esetben, ha nem figyelünk rá megfelelően oda. Mostani cikkünkben segítünk, mutatjuk, hogyan tartsd azt tisztán!

Kerti tó

Abban az esetben, ha a Te kertedben is megtalálható egy kerti tó, akkor biztosan állíthatod, hogy a nyár közepén már tele van élettel területe. Ilyenkor pedig már egyáltalán nem árt rá komolyabban odafigyelni, hogy sokáig szép és rendezett – de legfőképpen tiszta maradjon. 


Ekkor már kinyíltak a tóhoz tartozó virágok, megcsodálhatjuk teljes pompájukat, de szemügyre vehetjük a legtöbb hínárt, moszatot, algát, valamint velük egyetemben az összes tavunkhoz tartozót szépséges élőlényt.


De miket is érdemes csinálni a nyár folyamán, hogy ez a látvány állandó maradjon és ne uralkodjon el rajta a káosz?


Mindenképpen figyelj oda növényeidre

hirdetes


A legtöbb kerti növényt érdemes a nyár folyamán kordában tartani, főleg akkor, ha hajlamosak a gyors szaporodásra – ekkor akár napokon belül eluralkodhatnak egy-egy területen, ezzel felborítva a harmonikus látványt.


A nyári meleg, a sok napsütés minden növénynek kedvező – ilyenkor érik el tavad élőlényei éves fejlődésüknek a csúcspontját, ami pedig azt is jelenti, hogy erőteljes fejlődésbe kezdenek. Ekkor a kisebb kerti tavak rendkívül hamar zsúfolttá válhatnak, az is lehetséges, hogy a növények ki is növik majd azt. Rendkívül fontos tehát, hogy folyamatosan figyeld, hogyan és merre fejlődnek vízi növényeid – tartsd őket kordában, esetenként pedig érdemes lehet elkezdeni a tőosztásukat is.

hirdetes


Sokan sajnálhatják növényeiket szétszedni, enyhén feldúlni a kerti tó életét a növények szétosztásával kapcsolatban, pedig tényleg szükséges, hiszen ezzel a környezetüknek, illetve tavunknak is csupán csak segítünk. A kiszedett növényeket pedig odaadhatjuk barátainknak, szomszédjainknak, amennyiben szükségük van rá.

 

Amennyiben érdekel cikkünk folytatása, lapozz!
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Még több cikk

2021-09-22

Itt az ideje madárbarát bogyós gyümölcsöket ültetni!

Itt az ideje szárnyas barátainkra is gondolni! Mutatjuk, milyen bogyós gyümölcsöket érdemes még elültetned kertedben, hogy kedvezz a madaraknak is a jövőben.

2021-09-26

Nem kell búcsút mondanod a színes erkélyednek - ezek a növények segíteni fognak!

A színes virágládáknak nem kell az ősz megérkeztével búcsút intened, csupán olyan növényeket kell választanod, melyek kéepsek megtölteni azokat élettel.

2021-09-08

5 szuper, színpompás évelőágyás – így legyen Neked is természetes kerted!

Te is szereted a természetes kerteket? Akkor most segítünk – 5 szuper évelőágyás ötletet mutatunk, amikkel Te is könnyedén feldobhatod őszi környezetedet.

2021-09-26

Gyakori gyümölcsfa betegségek – ezekre érdemes odafigyelned

Az év minden időszakában fontos, hogy megfelelően odafigyeljünk gyümölcsfaink egészségére – mostani cikkünkből ismerj meg három gyakori gyümölcsfa betegséget.

2021-09-26

Vegyszermentes kert – most szuper ötleteket mutatok kivitelezéséhez

Amennyiben Te is szeretnél odafigyelni jobban környezetedre, akkor érdemes mindig vegyszermentes alternatívák között kutatnod - mostani cikkünkben segítünk.

2021-09-23

Hasznos tippek - így tartsd karban kertedet ősszel

Ősszel sem áll meg az élet a kertekben – rengeteg kertimunkáról beszélhetünk, melyeket érdemes még és már ilyenkor elvégeznünk. Most hasznos tippeket mutatunk.

2021-09-14

Milyen díszfüvet érdemes kertedbe választani? Ismerd meg őket most Te is

Amennyiben szeretnéd feldobni kertedet, Neked is érdemes a díszfüvek felé fordulnod - mostani cikkünkből ismer meg őket Te is egy kicsit közelebbről.

2021-09-15

A gyilkos szépség – bemutatkozik a sisakvirág

Rengetegen tartanak olyan növényeket környezetükben, kertjükben, melyek rendkívül mérgezőek lehetnek, mégsem tudnak róla - a sisakvirág is közéjük tartozik.

További cikkek ebben a témában


savanyúfüvek

a ->gyep kevésbé értékes összetevői. Alaktanilag abban térnek el az—>édesfüvektől,... Tovább

Gyömrõi Árvácskák

Állatvédõ szervezet Makai Béláné Cím: Gyömrõ Viola u. 18. 2230 Magyarország Telefon:... Tovább

Tovább a lexikonra
Állatok dísznövény Érdekességek