Kerti ösvények

19 kerti ösvény ötlet, amik biztosan téged is megihletnek majd!

Szélesi Ferenc - Főkertész

Nézd meg ezeket a kerti ösvényeket

7. Vágott kő és kavics keveréke

Ez az opció két korábban felsorolt megoldást ötvöz, ezért vágott kövekre és kavicsokra lesz hozzá szükséged. A feljebb bemutatott verzióval ellentétben ez az ösvény nem tégla, hanem négyzet alakú járdaköveket használ. Ezeket a köveket nem a kavicsokra, hanem a földre kell helyezni, és a közöttük található réseket feltölteni kavicsokkal. Azonos vagy eltérő színű köveket és kavicsokat is kipróbálhatsz. 

8. Rendezetlen járdakövek

A járdaköves-kavicsos megoldás egy másik változata. Ezeket a köveket előszeretettel használják a kertekben és udvarokon, és főleg száraz időben és napos részeken mutatnak nagyon jól. Téglához színük látványosan elüt a kert zöldjétől. A kövek méretét és formáját érdemes variálni, míg meg nem találod a számodra megfelelő alakzatokat.

9. Köves ösvény a talajtakarón

Ez a kerti design viszonylag könnyedén kivitelezhető, mert nem nagyon igényel külön ásást. Ehhez el kell kerítened a talajtakarós területet a füves részektől, és lehetőleg úgy elhelyezni a növényeket, hogy egy megfelelő méretű ösvényt fektethess közéjük. Ha mindez kész, válaszd ki a neked leginkább tetsző köveket és rakd ki velük az ösvény útvonalát.

10. Benőtt ösvény

Az ilyen ösvényeknél nem első sorban az ösvény anyaga számít, ezért a fent említett módszerek (főleg a köves megoldások) legtöbbje alkalmazható. A lényeg, hogy egy stabil alappal rakd ki a sövény útvonalát. Ennek a megoldásnak az ösvényt két oldalt körül ölelő növények a főszereplői. Ügyelj rá, hogy a kihelyezett kövek között elég mélyen és stabilan kerüljenek a talajba, hogy a közöttük lévő helyet a fű tölthesse ki idővel.

Nézd meg ezeket a kerti ösvényeket

11. Deszkás átjáró

Ez a megoldás lényegében a raklapokban használt deszkák szoros egymás mellé pakolásából áll, csupán egész kis helyet hagyva azok között. Ha valamivel messzebbre helyezed egymástól a deszkákat, akkor a növények itt-ott kibújhatnak azok között, így sokkal jobban beleolvad a mesterséges ösvény a kert természetes környezetébe.

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Még több cikk

2021-01-20

Levendula – nevelj otthon és készíts finomságokat!

Te is rajongsz a levendula illatáért és ízéért? Megmutatom, hogyan neveld akár otthon, cserépben, illetve, hogy milyen módon tudod felhasználni ezt a növényt!

2021-01-19

5 növény, amit nevelhetsz otthon és kitűnő saláta

Szereted, ha az étkezéseidet saláta is kiegészíti? Mutatok öt növényt, melyeket könnyű otthon nevelni, és remek saláta alapnak bizonyulnak! Tudj meg többet!

2021-01-19

Segítsd a madarakat átvészelni a telet!

Te is szereted a kismadarakat? A csicsergésüket? AKkor segítsd őket néhány aprósággal, hogy átvészeljék a hideg téli hónapokat! Olvass tovább és tudj meg többet!

2021-01-20

Egy téli virág felfedezése - a fekete hunyor

A télies virágok ritkák, ugyanakkor a fekete hunyor egyszerű szépségével, mely az első fagytól kezdve megjelenik, kész betölteni méltó helyét kertedben, lakásodban.

2021-01-20

Hogyan óvd meg növényeid a hótól

A hó sok kellemetlenséget szokott okozni a kertekben. Emiatt néhány zöldség, növény értékelni fogja, ha az itt olvasott módszerekkel jobban odafigyelsz rájuk.

2021-01-19

Erkély télen - 10 trükk a dekoráláshoz

Kis kiegészítő helyiség nyáron, viszont télen is ki lehet használni. 10 ötlet, hogyan dobhatod fel a kültéri területet, ezáltal szebbé téve az otthonodat.

2021-01-17

Banánhéj, a növények természetes barátja

A banánhéj fantasztikus szolgálatot tehet a kertben és a lakásban nevelt növények számára egyaránt, nézzük, hogyan használhatjuk fel!

További cikkek ebben a témában


gazda

az az élő szervezet, amelyben valamely ->élősködő tartózkodik, ill. alkalmas viszonyokat... Tovább

kerekrepkény-mérgezés

lóban, ritkábban szarvasmarhában fordul elő a növénynek mérgező mennyiségben zölden való... Tovább

Tovább a lexikonra
Házi kert kert