notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Kerti ösvények

hirdetes

19 kerti ösvény ötlet, amik biztosan téged is megihletnek majd!

Szélesi Ferenc - Főkertész
Nézd meg ezeket a kerti ösvényeket

7. Vágott kő és kavics keveréke

Ez az opció két korábban felsorolt megoldást ötvöz, ezért vágott kövekre és kavicsokra lesz hozzá szükséged. A feljebb bemutatott verzióval ellentétben ez az ösvény nem tégla, hanem négyzet alakú járdaköveket használ. Ezeket a köveket nem a kavicsokra, hanem a földre kell helyezni, és a közöttük található réseket feltölteni kavicsokkal. Azonos vagy eltérő színű köveket és kavicsokat is kipróbálhatsz. 

8. Rendezetlen járdakövek

A járdaköves-kavicsos megoldás egy másik változata. Ezeket a köveket előszeretettel használják a kertekben és udvarokon, és főleg száraz időben és napos részeken mutatnak nagyon jól. Téglához színük látványosan elüt a kert zöldjétől. A kövek méretét és formáját érdemes variálni, míg meg nem találod a számodra megfelelő alakzatokat.

hirdetes

9. Köves ösvény a talajtakarón

Ez a kerti design viszonylag könnyedén kivitelezhető, mert nem nagyon igényel külön ásást. Ehhez el kell kerítened a talajtakarós területet a füves részektől, és lehetőleg úgy elhelyezni a növényeket, hogy egy megfelelő méretű ösvényt fektethess közéjük. Ha mindez kész, válaszd ki a neked leginkább tetsző köveket és rakd ki velük az ösvény útvonalát.

10. Benőtt ösvény

Az ilyen ösvényeknél nem első sorban az ösvény anyaga számít, ezért a fent említett módszerek (főleg a köves megoldások) legtöbbje alkalmazható. A lényeg, hogy egy stabil alappal rakd ki a sövény útvonalát. Ennek a megoldásnak az ösvényt két oldalt körül ölelő növények a főszereplői. Ügyelj rá, hogy a kihelyezett kövek között elég mélyen és stabilan kerüljenek a talajba, hogy a közöttük lévő helyet a fű tölthesse ki idővel.

hirdetes

Nézd meg ezeket a kerti ösvényeket

11. Deszkás átjáró

Ez a megoldás lényegében a raklapokban használt deszkák szoros egymás mellé pakolásából áll, csupán egész kis helyet hagyva azok között. Ha valamivel messzebbre helyezed egymástól a deszkákat, akkor a növények itt-ott kibújhatnak azok között, így sokkal jobban beleolvad a mesterséges ösvény a kert természetes környezetébe.

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Még több cikk

2020-03-26

Tavaszi befőzés – 8 étel, aminek a befőzését most kell elvégezni!

Érdemes tavasszal is gondolnunk a jövőre, éppen ezért most mindent elmondok nektek a tavaszi befőzésről, nézzük, milyen ételeket készíthetünk el a tavaszi befőzés alkalmával!

2020-03-18

Tavaszi leveles vitaminbombák – Ezeket termeszd kertedben!

Erősítsük meg immunrendszerünket egyenesen a kertből, mostani cikkemben olyan tavaszi leveles növényeket mutatok be nektek, amik kitűnő vitaminbombák!

2020-03-09

Így könnyíti meg a kertészkedést a magaságyás - Bevált tippek az elkészítéséhez

Idén előtérbe kerülnek a magaságyások még inkább, a most következő cikkben elmondom, hogy ez miért van, illetve mutatok pár szuper magaságyás ötletet!

2020-01-24

Az egres szakszerű metszése – Még tavasz előtt cselekednünk kell!

Az egres metszése nagyon fontos feladat, éppen ezért most mindent elmondok nektek az egres metszéséről! Fontos, hogy mindenképp elolvassátok cikkünket az egres metszéséről!

2020-03-18

Érdemes elvégezni az aranyvessző metszését – Itt a teljes útmutató

Az aranyvessző a tavasz egyik legcsodálatosabb növénye, éppen ezért most elmondok nektek mindent az aranyvessző gondozásáról, valamint az aranyvessző metszéséről!

2020-04-03

Spórolj minden évben rengeteget - Hozz létre pincekertet!

A pincekert segítségével rengeteg időt és pénzt spórolhatunk meg minden egyes évben. Mostani cikkemben elmondok nektek mindent a pincekertekről, valamint a pincekertek létrehozásáról!

2020-03-30

Csodás kertek, ahol most biztosan Te is szívesen eltöltenéd azt a rengeteg szabadidőd

Gyönyörű, mesebeli kertek, ahol most Te is biztosan szívesen eltöltenéd azt a rengeteg, hirtelen jött szabadidőd. Álomszép kertek a világ minden tájáról, amik elvarázsolnak.

2020-03-27

Bevált, természetes megoldások hangyák ellen

Nálunk rengeteg hangya van idén is, sajnos a növényeket is megszállták, szerencsére találtam egy tökéletes megoldást, ami elűzi őket egyszer és mindenkorra.

További cikkek ebben a témában
Ennyien olvasták az oldalt ebben a hónapban:
224 251
ENNYIEN OLVASTÁK AZ OLDALT
2020. JANUÁR 1. ÓTA:
2 730 097

bolhásság

emlősökön és madarakon (és azok szűkebb környezetében) élősködő, szárnyatlan... Tovább

lovassport

a nyereg alatti lovassportok és a fogathajtás összefoglaló neve. A nyereg alatti lovassport igen... Tovább

Tovább a lexikonra
Házi kert kert