Nőnap alkalmából ajándékozz csodás kinti virágokat!- Csodaszép nőnapi virág tippek!

Lepd meg a hölgyeket kertbe ültethető nőnapi virággal, mutatjuk a legszebbeket!

KC,NA
Youtube logo

IRATKOZZ FEL

CSATORNÁNKRA

Nőnap alkalmával a szokásokhoz híven a férfiak virággal ajándékozzák meg és ünnepelik a hozzájuk közelálló hölgyeket. A megfelelő virág kiválasztása azonban gyakran nem is olyan könnyű feladat az urak számára. Amennyiben te is hasonló cipőben jársz, vagy csupán beújítanál a virágot illetően, az alábbiakban reméljük tudunk neked segíteni! Március 8-ára a vágott virágok mellet az egyik legjobb döntés, ha egy kintre ültethető virágra esik a választás. Mutatjuk is melyek a legcsodásabbak!

Nőnapi virág ötletek

Azálea

A cserepes azálea remek választás lehet nőnapra. Mivel bent nem igazán érzi jól magát, így időben ki kell ültetni az udvarra. Viszonylag könnyen gondozhatók, nem igényelnek sok fényt, sőt az árnyékosabb helyeken, mint például egy-egy fa lombja alatt is tökéletesen érzik magukat. Emiatt szinte nem lehet vele mellé lőni, a kertben számos helyre ültethető, de akár virágos ládába helyezve is ékesítheti az udvarart, teraszt és az erkélyt. A tölcsérhez hasonlító virágja eredetileg piros, ma viszont már szinte minden színben megtalálható, köztük a rózsaszín számos árnyalatában, narancssárgában, lilában, citromsárgában és fehérben is. Bár az illata nem jelentős, a csodás színpompás kinézete ellensúlyozza azt.

Kankalin

kankalin nőnapra

A kankalin, vagy másnéven primula egy igazán népszerű nőnapi virágnak számít. Kora tavasszal nyíló évelő növény. Tölcsér alakú virágjaik a kéktől kezdve a piroson át a fehérig minden színben megtalálhatóak, a szirmok belseje felé jellegzetes sárgás résszel. Egy ideig jól érzi magát odabent is, félárnyékos helyen, elvirágzását követően viszont ajánlott kiültetni, mégpedig a kert északi fekvésű részébe. Figyeljünk, hogy bár szereti a napfényt, az extrém napsütés árthat neki. Igazán jól akkor mutat, ha csoportosan ültetjük őket, így ajánlott többet is venni a hölgyeknek. Továbbá egy sziklakertben is pompásan mutat.

Mini rózsa

A rózsa az egyik legkedveltebb virág az egész világon, amin valljuk be, hogy nem is csodálkozunk. Amennyiben azt gondolod, hogy a cserepes rózsa túl snassz ajándék, biztosítalak róla, hogy tévedsz! Én még nem találkoztam olyan nővel, aki ne szeretné és ne örülne minden körülmények között ennek a virágnak. Házon belül is gyönyörködhetünk benne egy ideig, viszont minél hamarabb érdemes kiültetnünk a kertbe vagy cserépbe helyezni az erkélyre.

mini rózsa nőnapra

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS
További cikkek ebben a témában


Tovább a Lexikonhoz

levéltrágyázás (lombtrágyázás)

a növények az oldott tápanyagokat nem csupán gyökereiken, hanem - kisebb mértékben -... Tovább

lanaméter

a —>gyapjú finomságának meghatározására alkalmazott műszer; mm-es beosztási... Tovább

Tovább a lexikonra
virág