kertészkedés germekeinkkel; növénytermesztés fiatalokkal; konyhakert készítés gyerekekkel; gyerekek kertészkedése

Kertészkedés gyerekekkel -A minőségi idő eltölthető a kertben is?

Szeder
Pinterest logo

KÖVESS MINKET

PINTERESTEN

Szórakoztató lehet megtanulni, hogyan nőnek a dolgok, és honnan származik az étel. A gyerekek szeretnek kint játszani aszabadban, és szeretik azt csinálni, amit szüleik csinálnak. Mutasd meg gyermekeid természetes kíváncsiságát azáltal, hogy megtanítod nekik, hogyan termeszthetik saját virágjaikat és ehető élelmiszereiket. Egy kis útmutatás és felkészítés segítségével gyermekeid jobban is megérthetik a természetet és megszerethetik a kertészkedést, ami egy életen át tarthat.

kertészkedés gyerekkel

Adj sikerélményt gyermekeidnek -Mert a kertészkedés szuper!

Növeld gyermekeid kertészkedésbe vetett bizalmát azáltal, hogy felkészíted őket a korai sikerekre a könnyen ehető élelmiszerekkel. A gyorsan növekvő növények, például a retek hűvösebb időben kezdenek növekedni, és csak 30-60 nap kell az éréshez. A látványos növények, mint például a cukrász napraforgó, mindössze 7 nap alatt kihajt, és egy hónap alatt 2 méter magasra nőhetnek. Még jobb, hogy ízletes nassolni valókat állíthatsz elő. Így fogyasztásuk közben a gyerekek büszkék lehetnek a termesztésére. A laza levelű saláta, egy másik gyorsan érő növény, már csak néhány centiméter magasan betakarítható és fogyasztható. Annak érdekében, hogy azonnal sikeresnek érezzék magukat, adj nekik fiatal zöldségeket és fűszernövényeket a, hogy a saját kis kialakított kertjükbe ültessék. Mutasd be gyermekeid kertészeti eredményeit, készíts fényképeket és videókat, amelyeket megoszthatsz barátaiddal és rokonaiddal. Munkájuk gyümölcsét vidd be a konyhába úgy, hogy a kertjükből származó alapanyagokból főzöl és sütsz finomságokat. Az is lehet, hogy még ebbe is segédkeznek neked, hiszen az ő alapanyagukból készül az étel, miért ne szeretnének az egész munkafolyamatnak a részesei lenni. Ha arra biztatod őket, hogy adjanak virágot szeretteiknek, megtapasztalják a gyönyörű, saját termesztésű ajándékozás örömét.

Egy saját kis kert kialakítása

Add meg mindenkinek a teret és készíts saját kis parcellát, ahol gyermeked egyedül ültetheti a termesztendő növényeit, ahol kertészkedik, hogy ne érezzék magukat asszisztensnek a feladatban. Ne lepődj meg, ha figyelmét megzavarják az érdekes bogarak vagy az időnként előforduló varangy. Ezek a találkozások bővítik tudásukat és felkeltik a természeti világ iránti kíváncsiságukat.

Növeld gyermekeid kertészkedési érdeklődését

Miután a gyerekek kifejlesztették a kertészeti hibát, próbáljon ki több kihívást jelentő és lebilincselő projektet. Növesszetek egy pizzának való kertet, tele oregánóval, bazsalikommal, paradicsommal és más hozzávalókkal. Hozd el az őszi tökszedést saját kertedbe tökültetéssel. Ültess olyan virágokat, mint a nasturtium, amelyek nemcsak szépek, de ehetők is. Rengeteg kihasználatlan lehetőség adódik, ha a gyerekekről beszélünk. Legyenek kamaszodó tinik, kiscsoportos ovisok, mindenkit nehéz már kitessékelni a szabadba a technológiai lehetőségek miatt. De nincs veszve semmi, csak meg kell mutatnod, hogy miért a kertészkedés az izgalmasabb.

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS
További cikkek ebben a témában


Tovább a Lexikonhoz

konzumensek (fogyasztók)

az élelmi láncban a producernek fölött levő, kész szerves anyagot átalakító,... Tovább

13/2007. (III. 1.) FVM rendelet

a zöldség-gyümölcs termelõi értékesítõ szervezetek támogatásáról Az agrárpiaci... Tovább

Tovább a lexikonra
Házi kert