Hogyan kertészkedjen gyerekem? Ezekre figyelj oda

hirdetes

Kertészkedés gyerekekkel – ezeket érdemes tudnod

TK

Tavasszal mindenkinek megjön a kedve a kertészkedéshez – tehát, miért hagynánk ki ebből gyermekeinket? Egy kis kert számukra – ez az a hely, ahol majd saját maguknak fognak mindent megtapasztalni. Megfigyelni a természetet, megmunkálni földjüket, elültetni a magokat, amiknek majd figyelhetik fejlődését. Azáltal, hogy egy kis kertet biztosítunk nekik növényekkel és zöldségekkel, elindíthatjuk őket egy csodálatos utazáson – lássuk tehát, hogyan.

Kertészkedő gyermek

Legyen saját kis kertjük


Hogy minden egyes kis mozzanatát megtapasztalják a kertészkedésnek, érdemes egy kis területet csak nekik biztosítani. Viszont figyeljünk oda, hogy ezt könnyű legyen megmunkálniuk, hiszen, ha nagyon kedvezőtlen területre irányítjuk őket, a számukra nyújtott szórakozás is el fog maradni. Amennyiben több gyerekről van szó, ők viszont osztozhatnak ezen az egy területen, a munkákat is egymás között megosztva. Amennyiben viszont szeretnek vetélkedni, itt is kijelölhetsz számukra két külön helyet.


Eszközök a közelükben

hirdetes


Amennyire fontos a saját kis kertük biztosítása, annyira oda kell figyelni a nekik nyújtott eszközökre is. Válassz olyanokat, amik kisebbek, a gyermek korának, erejének megfelelőek. 


Jobb, ha olyan kézzel használatos eszközöket veszel nekik, melyeknek van valamilyen kialakított, konkrétabb fogantyújuk, hiszen így könnyebben kezelhetőek – főleg a fiatalabbak számára. Amennyiben lehetőséged van, válassz műanyag darabokat. Magyarázd el nekik használatukat, veszélyeiket, és természetesen ne hagy őket őrizetlenül miközben ezeket használják!

hirdetes


Ásó, gereblye, csákány, lapát a talaj megmunkálásához, illetve figyelj oda arra is, hogy a növények ültetéséhez majd miket fognak használni. Igyekezz mérlegelni minden lehetőséget, és annak fényében kiválasztani majd az eszközöket.


Érdemes arra is odafigyelned, hogy milyen ruhában fognak majd a kertjükbe kimenni. Kesztyű, gumicsizma, amennyiben tűz a nap, valamilyen sapka… Ezek mind biztosítani fogják azt az élményt a gyermeknek, mintha ténylegesen elindulna egy küldetésre!
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Még több cikk

2021-07-28

Egzotikus növényre vágysz? Akkor ismerd meg a különleges megjelenésű selyemakácot!

Ismerd meg most Te is ezt a különleges megjelenésű dísznövényt, mely képes könnyedén egzotikus hangulatot teremteni kertedben - bemutatkozik a selyemakác.

2021-07-28

Éltető víz – mutatom, hogyan öntözd helyesen szobanövényeidet, hogy biztosan életben maradjanak!

A túlöntözés rendkívül sok növényt veszélyeztet, mégis egy kis odafigyeléssel ez könnyedén elkerülhető – mutatom, hogyan, ezeket a szuper ötleteket próbáld ki.

2021-07-28

Lehet szimbiózis növényeid és közted? Most kiderül!

Vajon lehetséges lenne összhangba kerülni növényeiddel, azokkal szimbiózisban lenni? Mostani cikkünkből kiderül!

2021-07-27

Ezzel a növénnyel garantált a mediterrán hangulat kertedben – bemutatkozik az üstökliliom

Az üstökliliom rendkívül különleges megjelenéssel bír, általa garantált lesz majd a mediterrán hangulat kertedben. Ismerd meg most Te is ezt a növényt.

2021-07-20

Szúnyogűző dísznövények – ezeket telepítsd teraszod közelébe!

Az esti nyugalmas órákat könnyedén megzavarhatják a szúnyogok. Most eláruljuk, milyen dísznövényeket érdemes teraszodra telepíteni, így elkergetve őket.

2021-07-19

Lisztharmatos cukkini – mit tehetünk megmentéséért?

A legtöbb növény sajnos hajlamos arra, hogy lisztharmatos legyen. Most eláruljuk, mit tehetsz az ellen, ha cukkinid is elkapta ezt a gombabetegséget.

2021-07-17

Cicáink kedvence – tudj meg mindent a macskamentáról

Neked is van cicád és mindig is érdekelt, hogy miért vonzódnak ennyire a macskamentához? Emellett most azt is megtudhatod, hogyan termessz otthonodban belőle!

2021-07-27

Milyenek is a rövid nappalos növények? Ismerd meg őket Te is

A növények, mint már korábbi cikkemben említettem, három nagyobb kategóriába oszthatóak be fejlődésük kapcsán - most nézzük meg a rövid nappalos növényeket.

További cikkek ebben a témában


granulátumszóró

vetőgéphez csatlakozó v. vetőgépbe beépített, önálló, ill. adapterként használt,... Tovább

110/2008. (VIII. 30.) FVM rendelet

A sertés ágazatban igénybe vehetõ állatjóléti támogatások feltételeirõl szóló 140/2007.... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek Kertészet Növénytermesztés