Hogyan kertészkedjen gyerekem? Ezekre figyelj oda

hirdetes

Kertészkedés gyerekekkel – ezeket érdemes tudnod

TK

Tavasszal mindenkinek megjön a kedve a kertészkedéshez – tehát, miért hagynánk ki ebből gyermekeinket? Egy kis kert számukra – ez az a hely, ahol majd saját maguknak fognak mindent megtapasztalni. Megfigyelni a természetet, megmunkálni földjüket, elültetni a magokat, amiknek majd figyelhetik fejlődését. Azáltal, hogy egy kis kertet biztosítunk nekik növényekkel és zöldségekkel, elindíthatjuk őket egy csodálatos utazáson – lássuk tehát, hogyan.

Kertészkedő gyermek

Legyen saját kis kertjük


Hogy minden egyes kis mozzanatát megtapasztalják a kertészkedésnek, érdemes egy kis területet csak nekik biztosítani. Viszont figyeljünk oda, hogy ezt könnyű legyen megmunkálniuk, hiszen, ha nagyon kedvezőtlen területre irányítjuk őket, a számukra nyújtott szórakozás is el fog maradni. Amennyiben több gyerekről van szó, ők viszont osztozhatnak ezen az egy területen, a munkákat is egymás között megosztva. Amennyiben viszont szeretnek vetélkedni, itt is kijelölhetsz számukra két külön helyet.


Eszközök a közelükben

hirdetes


Amennyire fontos a saját kis kertük biztosítása, annyira oda kell figyelni a nekik nyújtott eszközökre is. Válassz olyanokat, amik kisebbek, a gyermek korának, erejének megfelelőek. 


Jobb, ha olyan kézzel használatos eszközöket veszel nekik, melyeknek van valamilyen kialakított, konkrétabb fogantyújuk, hiszen így könnyebben kezelhetőek – főleg a fiatalabbak számára. Amennyiben lehetőséged van, válassz műanyag darabokat. Magyarázd el nekik használatukat, veszélyeiket, és természetesen ne hagy őket őrizetlenül miközben ezeket használják!

hirdetes


Ásó, gereblye, csákány, lapát a talaj megmunkálásához, illetve figyelj oda arra is, hogy a növények ültetéséhez majd miket fognak használni. Igyekezz mérlegelni minden lehetőséget, és annak fényében kiválasztani majd az eszközöket.


Érdemes arra is odafigyelned, hogy milyen ruhában fognak majd a kertjükbe kimenni. Kesztyű, gumicsizma, amennyiben tűz a nap, valamilyen sapka… Ezek mind biztosítani fogják azt az élményt a gyermeknek, mintha ténylegesen elindulna egy küldetésre!
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Még több cikk

2021-05-03

Május a kertben – ezeket a kerti munkákat érdemes elvégezned

A kertészkedés bár a jó idővel indul el, mégis májusban végezzük el annak oroszlánrészét. Most elmondom, mik azok, amiket mindenképp végezz el a hónapban!

2021-05-02

Ezt a 4 ötletet érdemes kerted kapcsán megfogadni idén

Jöttünk, láttunk, kertészkedtünk 2020-ban is. Mostani cikkemben elárulom, mi az a 4 dolog, amit érdemes megfontolnod idén kerted és növényeid kapcsán.

2021-05-07

Finom megjelenésű szobanövény – ismerd meg a párnafüvet!

A párnafű kedvelt szobanövényünk, apró zöld leveleivel, melyek szőnyeget képeznek, s melyek a kaspó szélén futnak lefelé. Most ismerd meg a párnafüvet Te is!

2021-05-06

A kertészet sportnak számít? Most kiderül!

Te tudtad, hogy a kertészkedés sportnak is számíthat? Mostani cikkünkben eláruljuk milyen szempontból tekinthető sportnak a kertsézkedés, tudd meg Te is.

2021-05-08

Bemutatkozik a zöldike – ismerjétek meg ezt a csüngő. csíkos növényt

Ez a kedves, csíkokkal mintázott növény kezdő kertészeknek is tökéletes, nincsenek nagy igényei, rendkívül kedvelt szobanövény. Ismerjétek meg most Ti is!

2021-05-09

Egzotikus szobanövények – ismerd meg Te is a szerencsebambuszt

A szerencsebambusz közkedvelt növény, aki hisz a feng shui hatásában, tudja, hogy nem csak rá de környezetére is szerencsét fog hozni. Ismerd meg most őt Te is!

2021-04-30

Szeretsz kertészkedni? Próbálkozz meg a sztívia termesztésével!

Ismerd meg Te is ezt a különleges növényt, tudj meg mindent a sztívia termesztéséről, gondozásáról. Egyszer mindenkinek érdemes kipróbálni nevelését!

2021-04-30

Kert gyógyászati célokkal – ezt a 6 növényt érdemes nevelned benne

Mindenki tudja, hogy rendkívül sok növényt lehetne felhasználni gyógyászati szempontból, ráadásul a legtöbbet egyáltalán nem nehéz kertedben termeszteni.

További cikkek ebben a témában


felszíni vizek

a felszínen levő valamennyi mozgó és állóvíz (folyók, tavak, tengerek). Jellemzőjük az... Tovább

eperhere (Trifolium fragiferum L.)

a pillangósok családjának tagja. Indásodó, évelő faj. Gyökérfejéből heverő szárakat... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek Kertészet Növénytermesztés