Újévi fogadalmak kertészek számára - Kertészeti fogadalmaink

Kertészet az újévben: havi fogadalmak a kertészek számára

ZH
Facebook logo

KÖVESS MINKET

FACEBOOKON

Az újév kezdetén sokan tesznek fogadalmakat a béke, az egészség, az egyensúly keresése és egyéb okok miatt. Ezek gyakran kemény ígéretek, amelyeket be kell tartani, és a tanulmányok azt mutatják, hogy csak nyolc százalék tartja magát fogadalmához. Miért ne könnyítenéd meg a dolgod, és keresel megoldásokat a kertben? Ezeket a feladatokat el kell végezni, és még kellemesek is lehetnek; ezért sokkal könnyebb betartani őket, mint a szokásos elhatározásokat.

újévi fogadalmak

Újévi fogadalmak kertészek számára

A kertre vonatkozó fogadalmak a szilveszteri nyilatkozatok részét képezhetik. A tipikus újévi fogadalmakat nehéz betartani, de a kerti fogadalmak ösztönzik a szépséget, az egészséget és még az élelmiszertermesztést is. Az ilyen típusú célok csak az újévi kertészkedés boldog mellékhatásai.

Ha levetted a buli kalapját, ápoltad a másnaposságodat és kipihented magad, itt az ideje, hogy foglalkozz a kerteddel. Készíts magadnak egy listát, és határozd el, hogy minden hónapban elérsz egy célt. Így nem leszel túlterhelve.

A kertészkedés körül forgó újévi fogadalmakkal kapcsolatban az a jó hír, hogy a kertészkedési szezon elérkezésekor annyira előrébb leszel, hogy élvezheted a körülötted virágzó nyugalmat. Ha ragaszkodsz a listához, akkor könnyebben és élvezetesebbé teheted a tenyésztési időszakot. 

Kerti feladatok az újévre 

Lakhelyedtől függően kevés olyan szabadtéri munka van, amelyet ilyen korán lehet elvégezni. Ehelyett fordítsd figyelmed azokra a területekre, ahol kültéri szerszámaid tárolod, és olyan feladatokat végezz, mint például az átültetés.

Tisztítsd meg, olajozd meg és élezd meg az összes szerszámot

Rendezkedj, tégy rendet, és szabadulj meg a felesleges tárgyaktól. Iratkozz fel kertészeti órákra, vagy dönts úgy, hogy elolvasol egy könyvet a kertészet egy olyan területéről, amely érdekel. Indíts kerti naplót. Használj online eszközöket a kert megtervezéséhez. Fontold meg a törött szerszámok ergonómikusra cserélését, amely megkönnyíti a munkát. Olvasd el a növénykatalógusokat, kezdj el rendelni, próbálj ki valami újat a zöldségeskertben. Állíts fel üvegházat, építs hidegkerteket, emelt ágyásokat és más korai kerti segítőket.

Kertészkedj az új évben

Amint felmelegszik a hőmérséklet, valóban ideje kimenni a szabadba. Valószínűleg vannak visszavágandó növények, forgatható komposzthalom, és mindenhol felbukkan a gaz. A pázsitnak táplálásra van szüksége, és a felemelt hagymák visszakerülhetnek a talajba.

A tavasz arra is alkalmas, hogy új növényeket telepítsünk, és kihasználjuk az esős évszakot a nedvesség fenntartására. Néhány alapvető takarítással a tavaszi és nyári kert a legjobban fog kinézni.

Fektess talajtakarót a növényeid köré. Vágd le a rózsákat és a régi évelő lombozatot. Ültess hidegtűrő magokat. Palántázz magvakat odabent. Tartsd karban és állítsd be öntöző- vagy csepegtetőrendszerét.

Takaríts el minden téli törmeléket, például letört faágakat. Egynyári növényeket ültess konténerekbe a korai szezonális szín érdekében. Ültess őshonos növényeket, amelyek ösztönzik a beporzókat és a vadon élő állatokat. Telepíts kőműves méhházat, hogy jótékony hatást fejtsen ki és csökkentse a peszticidek használatát.

Egy kis korai előkészítés kevésbé stresszessé, termelékenyebbé és általában kellemesebbé teheti a meleg évszakot. Ráadásul vállon veregetheted magad, tudva, hogy kitartottál az idei elhatározásaid mellett.
 

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS
További cikkek ebben a témában


Tovább a Lexikonhoz

hosszú távú ló (Stayer [e. stejer])

azoknak a többnyire szikár versenylovaknak az elnevezése, amelyek képességük maximumát a... Tovább

hígtrágyakezelés berendezései

az iparszerű állattartó telepek (iparszerű állattartás) jelentős részét hígtrágyás,... Tovább

Tovább a lexikonra
Házi kert