Ezeket a fontos lépéseket ne hagyd ki a tavaszi kert előkészítésénél! Ellenőrző lista a tavaszi munkálatokhoz!

Így készítsd elő kerted a tavaszi munkálatokra!

KC,NA
Instagram logo

KÖVESS MINKET

ISTAGRAMMON

Ahogy a tél vége felé közeledünk itt az ideje kimenni kertünkbe és gondoskodni róla, hogy kellőképp felkészítsük a tavaszi tevékenységekre. De pontosan mi minden is szükséges egy tavaszi kert előkészítéséhez? Van pár konkrét lépés, melyet évről évre meg kell tenni. Nem számít, hogy kezdő hobbi kertész vagy öreg róka vagy ezen a területen, biztosan találsz majd számodra hasznos dolgot az alábbiakban. Íme tehát egy ellenőrző lista azokról a tevékenységekről, melyeket nem szabad kihagyni, annak érdekében, hogy gondtalanul belekezdhessünk a tavaszi ültetésbe!

 

tavaszi kert előkészítés

1. Készítsd elő szerszámaid!

Mielőtt elkezdhetnél dolgozni a kertbe, elő kell készítened a felszerelést. Végül is nem sokra fogsz menni megfelelő állapotú eszközök nélkül. Győződj meg róla, hogy minden szerszámod alaposan megtisztítottad és sterilizáltad. A legtöbben, mielőtt a téli hónapok előtt elpakolják őket, azért áttisztítják, azonban bármely rajta maradt növényi nedv, szennyeződés és törmelék remek otthont ad a baktériumoknak és a gombaspórának. Ezért fontos, hogy időt szánj a gondos fertőtlenítésre tavasszal is. Ha nagyjából fél órán át beáztatod 10% fehérítő és 90% víz oldatába, akkor biztosan elpusztítod az összes károkozót. Figyelj viszont a gondos öblítésre is! Ez egy remek alkalom arra is, hogy megélezz minden rászoruló szerszámot és gondoskodj a fűnyíró karbantartásáról. Ne feledkezz meg a kerti fészer vagy üvegház kitakarításáról és rendszerezéséről sem.

2. Készítsd elő az ágyásokat!

Amint készen vannak a szerszámok, kezdődhet az igazi munka! A kerti ágyásokat néhány héttel az ültetés előtt ideje felkészíteni a következő időszakra. A kora tavasz ideális a talaj tápanyagainak pótlására, a gyomtalanításra és arra, hogy meggyőződj róla nincs eltömítve.

3. Jöhet a gyom-és kártevőirtás!

Az előbb említett gyomok mellett ne felejts el védekezni az esetleges kártevők ellen is. 

4. Műtrágyázz!

Az adott helyre telepítendő növénytől függően válaszd ki a megfelelő műtrágyát. A különböző növényeknek más-más igényei vannak. A paradicsom élvezi a kalciumot, míg az árvácskák és petúniák a foszfort igénylik a virágzáshoz. Az ültetés előtt néhány héttel végezd el, így a tápanyagnak lesz ideje elterjedni a környező talajban.

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS


Tovább a Lexikonhoz

emulzió

egy folytonos közeget képező folyadék és a benne apró cseppekben finoman eloszlatott... Tovább

paraquat-dibromid

—>heterociklikus vegyület hatóanyagú gyomirtó szerek, —> lucerna vegyszeres gyomirtása Tovább

Tovább a lexikonra