Hogyan legyen meseszép kék kertem? Lehetséges a kék kertek létrehozása?

hirdetes

Kékségek kertje – hogyan legyen Neked is meseszép, kék kerted?

TK

Neked is a kék a kedvenc színed és szeretnéd kertedbe csempészni, vagy esetleg csak azzal a színnel dolgozni, hogy egy egyszínű, csodás látképet kapj ablakodból nézve? Mostani cikkünkben segítünk.

Kék kert

Ez a nyugodtságot sugárzó szín a természetben gyakran fellelhető. Gyakran a hidegebb, hűvös kék tónusok tág terek érzetét kelthetik, valamint egy felfedezetlen, feltáratlan területet idézhetnek elő – akárcsak a mélykék tenger vagy az óriási kék ég. Ha belegondolunk, mégis gyakrabban találkozunk egy-egy rózsaszín, citromsárga növénnyel, mint mondjuk egy kékes virággal – sajnos bár gyakori, a többi árnyalat mellett mégis eltörpülnek. Ugyanakkor, hogyha jól választjuk meg növényeinket, képesek lehetünk egy kék monokróm kert megteremtésére, mely könnyedén megteremti majd a mélység, illetve a titokzatosság illúzióját.


Az elsődleges szabály annak érdekében, hogy tényleg képesek legyünk megteremteni ezt a hangulatot, a növények elrendezésében fog rejleni. Igyekezzünk az élénkebb, intenzív, merészebb árnyalatú növényeinket a kert egyik végébe összpontosítani, és onnan haladjunk fokozaton a tónusok koptatásával a kert másik vége felé. Ezzel elérheted azt a térillúziót, hogy az élénkebb vége sokkal nagyobbnak fog tűnni, mint az a terület, ahol a halványabb virágokat rendezted be.

hirdetes


Hogyan érdemes megalkotni magát a kertet?


A kék színnek ugyanakkora meg kell említeni az egyik hátulütőjét, mely az, hogyha túlzottan nagy mennyiségben alkalmazzuk, akkor a hidegséget, jegességet is képes lesz felénk sugározni. Ennek elkerülés érdekében érdemes olyan lombozattal bíró növényekben is gondolkoznod közéjük, melyek a lilásabb, sárgásabb – tehát melegebb – árnyalatot képviselik. Ez lehet egy szúrós luc, mely a lucfenyő egyik csodás változata, vagy az árnyliliom egyik fajtája, de mérlegelheted egy kerti ruta telepítését is. Jó megoldás lehet valamilyen díszfű is, mint példának okáért a deres csenkesz. Ezek képesek lesznek megszüntetni a már említett hidegséget, illetve textúrájukkal dúsítva a kék kerted, képesek lesznek egy új csodás dimenziót kreálni.

hirdetes
 

 

Amennyiben érdekel a növények listája, lapozz!

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Még több cikk

2021-05-09

Egzotikus szobanövények – ismerd meg Te is a szerencsebambuszt

A szerencsebambusz közkedvelt növény, aki hisz a feng shui hatásában, tudja, hogy nem csak rá de környezetére is szerencsét fog hozni. Ismerd meg most őt Te is!

2021-05-06

A kertészet sportnak számít? Most kiderül!

Te tudtad, hogy a kertészkedés sportnak is számíthat? Mostani cikkünkben eláruljuk milyen szempontból tekinthető sportnak a kertsézkedés, tudd meg Te is.

2021-05-07

Finom megjelenésű szobanövény – ismerd meg a párnafüvet!

A párnafű kedvelt szobanövényünk, apró zöld leveleivel, melyek szőnyeget képeznek, s melyek a kaspó szélén futnak lefelé. Most ismerd meg a párnafüvet Te is!

2021-05-08

Bemutatkozik a zöldike – ismerjétek meg ezt a csüngő. csíkos növényt

Ez a kedves, csíkokkal mintázott növény kezdő kertészeknek is tökéletes, nincsenek nagy igényei, rendkívül kedvelt szobanövény. Ismerjétek meg most Ti is!

2021-05-11

Te is szeretnél mesés kerti tavat? Mutatom, hogyan készítsd el egyszerűen

Egy kisebb kerti tó képes könnyedén feldobni környezetedet, ráadásul elkészítése is gyerekjáték! Mostani cikkünkben tudd meg Te is, hogyan készítheted el Te is.

2021-04-30

Kert gyógyászati célokkal – ezt a 6 növényt érdemes nevelned benne

Mindenki tudja, hogy rendkívül sok növényt lehetne felhasználni gyógyászati szempontból, ráadásul a legtöbbet egyáltalán nem nehéz kertedben termeszteni.

2021-05-02

Ezt a 4 ötletet érdemes kerted kapcsán megfogadni idén

Jöttünk, láttunk, kertészkedtünk 2020-ban is. Mostani cikkemben elárulom, mi az a 4 dolog, amit érdemes megfontolnod idén kerted és növényeid kapcsán.

2021-05-04

Csodaszép májusi növények – ismerd meg őket Te is!

Majdnem minden hónapnak megvannak a maga virágai, növényei, ráadásul ahogy haladunk a jó idővel a nyár felé, ezek egyre színesebbek és változatosabbak lesznek.

További cikkek ebben a témában


Orpheus Egyesület

Állatvédõ szervezet Állatvédelmi megelõzõ (prevenciós) munka, azaz kiadványok,... Tovább

Körmendi Földhivatal

Földhivatal Földhivatal Cím: Körmend Szabadság tér 4. 9900 Magyarország Tovább

Tovább a lexikonra
dísznövény Érdekességek kert