Hogyan legyen meseszép kék kertem? Lehetséges a kék kertek létrehozása?

hirdetes

Kékségek kertje – hogyan legyen Neked is meseszép, kék kerted?

TK, SFV
Push értesítések

ÉRTESÜLJ ELSŐKÉNT,

IRATKOZZ FEL ÉRTESÍTÉSEINKRE

Neked is a kék a kedvenc színed és szeretnéd kertedbe csempészni, vagy esetleg csak azzal a színnel dolgozni, hogy egy egyszínű, csodás látképet kapj ablakodból nézve? Mostani cikkünkben segítünk.

Kék kert

Ez a nyugodtságot sugárzó szín a természetben gyakran fellelhető. Gyakran a hidegebb, hűvös kék tónusok tág terek érzetét kelthetik, valamint egy felfedezetlen, feltáratlan területet idézhetnek elő – akárcsak a mélykék tenger vagy az óriási kék ég. Ha belegondolunk, mégis gyakrabban találkozunk egy-egy rózsaszín, citromsárga növénnyel, mint mondjuk egy kékes virággal – sajnos bár gyakori, a többi árnyalat mellett mégis eltörpülnek. Ugyanakkor, hogyha jól választjuk meg növényeinket, képesek lehetünk egy kék monokróm kert megteremtésére, mely könnyedén megteremti majd a mélység, illetve a titokzatosság illúzióját.


Az elsődleges szabály annak érdekében, hogy tényleg képesek legyünk megteremteni ezt a hangulatot, a növények elrendezésében fog rejleni. Igyekezzünk az élénkebb, intenzív, merészebb árnyalatú növényeinket a kert egyik végébe összpontosítani, és onnan haladjunk fokozaton a tónusok koptatásával a kert másik vége felé. Ezzel elérheted azt a térillúziót, hogy az élénkebb vége sokkal nagyobbnak fog tűnni, mint az a terület, ahol a halványabb virágokat rendezted be.

hirdetes


Hogyan érdemes megalkotni magát a kertet?


A kék színnek ugyanakkora meg kell említeni az egyik hátulütőjét, mely az, hogyha túlzottan nagy mennyiségben alkalmazzuk, akkor a hidegséget, jegességet is képes lesz felénk sugározni. Ennek elkerülés érdekében érdemes olyan lombozattal bíró növényekben is gondolkoznod közéjük, melyek a lilásabb, sárgásabb – tehát melegebb – árnyalatot képviselik. Ez lehet egy szúrós luc, mely a lucfenyő egyik csodás változata, vagy az árnyliliom egyik fajtája, de mérlegelheted egy kerti ruta telepítését is. Jó megoldás lehet valamilyen díszfű is, mint példának okáért a deres csenkesz. Ezek képesek lesznek megszüntetni a már említett hidegséget, illetve textúrájukkal dúsítva a kék kerted, képesek lesznek egy új csodás dimenziót kreálni.

hirdetes
 

 

Amennyiben érdekel a növények listája, lapozz!

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Még több cikk

2023-10-03

Itt van az őszi metszési időszak: Ezeket a metszési hibákat kerüld el!

Az őszi metszés kritikus időszak a kert gondozásában, amely meghatározza a növények fejlődését a következő évszakokban - kerüld el ezeket a metszési hibákat!

2023-10-03

Ezeket a tipikus tulipánhagyma ültetési hibákat sokan elkövetik ősszel

Mikor kell ültetni ősszel a tulipánokat, mennyire mélyre kell őket ültetni a földbe, milyen távol egymástól, mennyit kell locsolni, kell egyáltalán locsolni?

2023-10-03

Ezeket az őszi virágokat tedd a muskátli helyett az ablakba

Mire beköszönt az ősz, sokszor az ablakok tele vannak elhalt virágokkal és barnuló, elhasznált növényekkel. Ilyen virágokat tehetsz ősszel az ablakba!

2023-10-03

3 különleges zöldségféle, ami feldobja majd a balkonládádat ősszel

3 különleges zöldségfélét mutatunk, ami remekül mutat az őszi balkonokon, ablakokba téve. Mutatjuk, milyen növényekre cserélhetitek le a nyári muskátlikat!

2023-10-03

Tulipánok kombinálása más növényekkel: Így alkosd meg a tökéletes tavaszi kerted még ősszel

Milyen növényekkel, virágokkal érdemes társítani a tulipánokat? Hova és mikor érdemes őket ültetni a legszebb tavaszi mesekert érdekében? Mutatjuk a választ!

2023-10-04

Így juthatnak busás támogatáshoz a gazdák - Segítség a gabonaválságban

A magyar mezőgazdaság számára elérhetővé vált egy kamattámogatással segíti a gazdálkodókat az ukrán gabonaválság miatti piaci nehézségek kezelésében.

2023-10-03

5 Októberi fesztivál a Balatonon, amelyek felturbózzák az utószezonos programokat!

Az őszi hónapok nem csak a falevelek gyönyörű színeiben pompáznak a Balaton körül, hanem számos izgalmas fesztivál is várja a látogatókat az utószezonban!

2023-10-03

Újra többnapos szüreti fesztivált rendeznek Balatonfüreden – Ingyenes koncertekkel és finom borokkal várnak!

Október 13-15. között megrendezik a hagyományos Balatonfüredi Szüreti Fesztivált, amely már évek óta kulturális és turisztikai rendezvénnyé nőtte ki magát.

További cikkek ebben a témában


Tovább a Lexikonhoz

102/2008. (VIII. 8.) FVM rendelet

Az erdõk felújításának csekély összegû (de minimis) támogatásáról. A mezõgazdasági,... Tovább

vizeletvizsgálat

Fontos diagnosztikai módszer,amely nemcsak a húgyszervek megbetegedéséről is felvilágosítást... Tovább

Tovább a lexikonra
dísznövény Érdekességek kert