Hogyan legyen meseszép kék kertem? Lehetséges a kék kertek létrehozása?

hirdetes

Kékségek kertje – hogyan legyen Neked is meseszép, kék kerted?

TK

Neked is a kék a kedvenc színed és szeretnéd kertedbe csempészni, vagy esetleg csak azzal a színnel dolgozni, hogy egy egyszínű, csodás látképet kapj ablakodból nézve? Mostani cikkünkben segítünk.

Kék kert

Ez a nyugodtságot sugárzó szín a természetben gyakran fellelhető. Gyakran a hidegebb, hűvös kék tónusok tág terek érzetét kelthetik, valamint egy felfedezetlen, feltáratlan területet idézhetnek elő – akárcsak a mélykék tenger vagy az óriási kék ég. Ha belegondolunk, mégis gyakrabban találkozunk egy-egy rózsaszín, citromsárga növénnyel, mint mondjuk egy kékes virággal – sajnos bár gyakori, a többi árnyalat mellett mégis eltörpülnek. Ugyanakkor, hogyha jól választjuk meg növényeinket, képesek lehetünk egy kék monokróm kert megteremtésére, mely könnyedén megteremti majd a mélység, illetve a titokzatosság illúzióját.


Az elsődleges szabály annak érdekében, hogy tényleg képesek legyünk megteremteni ezt a hangulatot, a növények elrendezésében fog rejleni. Igyekezzünk az élénkebb, intenzív, merészebb árnyalatú növényeinket a kert egyik végébe összpontosítani, és onnan haladjunk fokozaton a tónusok koptatásával a kert másik vége felé. Ezzel elérheted azt a térillúziót, hogy az élénkebb vége sokkal nagyobbnak fog tűnni, mint az a terület, ahol a halványabb virágokat rendezted be.

hirdetes


Hogyan érdemes megalkotni magát a kertet?


A kék színnek ugyanakkora meg kell említeni az egyik hátulütőjét, mely az, hogyha túlzottan nagy mennyiségben alkalmazzuk, akkor a hidegséget, jegességet is képes lesz felénk sugározni. Ennek elkerülés érdekében érdemes olyan lombozattal bíró növényekben is gondolkoznod közéjük, melyek a lilásabb, sárgásabb – tehát melegebb – árnyalatot képviselik. Ez lehet egy szúrós luc, mely a lucfenyő egyik csodás változata, vagy az árnyliliom egyik fajtája, de mérlegelheted egy kerti ruta telepítését is. Jó megoldás lehet valamilyen díszfű is, mint példának okáért a deres csenkesz. Ezek képesek lesznek megszüntetni a már említett hidegséget, illetve textúrájukkal dúsítva a kék kerted, képesek lesznek egy új csodás dimenziót kreálni.

hirdetes
 

 

Amennyiben érdekel a növények listája, lapozz!

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Még több cikk

2021-07-28

Mutatom, hogyan érdemes felhasználnod szárított növényeid – készíts Te is potpourrit

Amennyiben Te is szereted kiszárítani gyógy-, fűszer-, valamint dísznövényeidet, mostani cikkemben egy szuper ötletet mutatok felhasználásukra.

2021-07-28

Lehet szimbiózis növényeid és közted? Most kiderül!

Vajon lehetséges lenne összhangba kerülni növényeiddel, azokkal szimbiózisban lenni? Mostani cikkünkből kiderül!

2021-07-28

Egzotikus növényre vágysz? Akkor ismerd meg a különleges megjelenésű selyemakácot!

Ismerd meg most Te is ezt a különleges megjelenésű dísznövényt, mely képes könnyedén egzotikus hangulatot teremteni kertedben - bemutatkozik a selyemakác.

2021-07-28

Vigyázz Te is megfelelően kerti tavadra a nyári időszakban – mutatom, hogyan tartsd azt tisztán

Amennyiben valakinek megtalálható egy kerti tó udvarában, tudja, hogy körülményes karbantartást igényelhet egy-egy alkalommal. Mutatjuk, mire kell figyelned.

2021-07-28

Éltető víz – mutatom, hogyan öntözd helyesen szobanövényeidet, hogy biztosan életben maradjanak!

A túlöntözés rendkívül sok növényt veszélyeztet, mégis egy kis odafigyeléssel ez könnyedén elkerülhető – mutatom, hogyan, ezeket a szuper ötleteket próbáld ki.

2021-07-20

Szeretnél virágokkal dekorálni? Ezeket a növényeket lesz majd a legegyszerűbb kertedben gondozni

A kertedben lehetséges a legtöbb szárazvirág nevelése – mégis, vannak közülük olyanok, melyek gondozása egyszerűbb. Mutatom, miket érdemes kertedben gondoznod!

2021-07-27

Ismerjétek meg Ti is a 2021-es év rovarát!

A 2021-es év rovara címet egy apró lepke kapta, melyet akár a magyar „kolibri”-ként is emlegethetnénk - igazi légi akrobatának számít. Ismerjétek meg most.

2021-07-27

Aggódsz, hogy elhervadnak növényeid a nyaralás alatt? Most 3 szuper önlocsoló ötletet mutatok Nektek!

Sokaknak megfordulhat a fejében, hogy ki fogja majd öntözni kertjét a nyári időszakban, amennyiben egy hosszabb nyaralásra tervez elutazni. Most segítünk!

További cikkek ebben a témában


forró levegős szárítás

a nagy (70—80% -os) víztartalmú szecskázott zöldtakarmányok (répa, burgonya, leveles... Tovább

orrhosszúság

a belső szemzúgokat (szemszögleteket) összekötő egyenes távolsága lovon a szájnyílásig,... Tovább

Tovább a lexikonra
dísznövény Érdekességek kert