Hogyan legyen meseszép kék kertem? Lehetséges a kék kertek létrehozása?

hirdetes

Kékségek kertje – hogyan legyen Neked is meseszép, kék kerted?

TK

Neked is a kék a kedvenc színed és szeretnéd kertedbe csempészni, vagy esetleg csak azzal a színnel dolgozni, hogy egy egyszínű, csodás látképet kapj ablakodból nézve? Mostani cikkünkben segítünk.

Kék kert

Ez a nyugodtságot sugárzó szín a természetben gyakran fellelhető. Gyakran a hidegebb, hűvös kék tónusok tág terek érzetét kelthetik, valamint egy felfedezetlen, feltáratlan területet idézhetnek elő – akárcsak a mélykék tenger vagy az óriási kék ég. Ha belegondolunk, mégis gyakrabban találkozunk egy-egy rózsaszín, citromsárga növénnyel, mint mondjuk egy kékes virággal – sajnos bár gyakori, a többi árnyalat mellett mégis eltörpülnek. Ugyanakkor, hogyha jól választjuk meg növényeinket, képesek lehetünk egy kék monokróm kert megteremtésére, mely könnyedén megteremti majd a mélység, illetve a titokzatosság illúzióját.


Az elsődleges szabály annak érdekében, hogy tényleg képesek legyünk megteremteni ezt a hangulatot, a növények elrendezésében fog rejleni. Igyekezzünk az élénkebb, intenzív, merészebb árnyalatú növényeinket a kert egyik végébe összpontosítani, és onnan haladjunk fokozaton a tónusok koptatásával a kert másik vége felé. Ezzel elérheted azt a térillúziót, hogy az élénkebb vége sokkal nagyobbnak fog tűnni, mint az a terület, ahol a halványabb virágokat rendezted be.

hirdetes


Hogyan érdemes megalkotni magát a kertet?


A kék színnek ugyanakkora meg kell említeni az egyik hátulütőjét, mely az, hogyha túlzottan nagy mennyiségben alkalmazzuk, akkor a hidegséget, jegességet is képes lesz felénk sugározni. Ennek elkerülés érdekében érdemes olyan lombozattal bíró növényekben is gondolkoznod közéjük, melyek a lilásabb, sárgásabb – tehát melegebb – árnyalatot képviselik. Ez lehet egy szúrós luc, mely a lucfenyő egyik csodás változata, vagy az árnyliliom egyik fajtája, de mérlegelheted egy kerti ruta telepítését is. Jó megoldás lehet valamilyen díszfű is, mint példának okáért a deres csenkesz. Ezek képesek lesznek megszüntetni a már említett hidegséget, illetve textúrájukkal dúsítva a kék kerted, képesek lesznek egy új csodás dimenziót kreálni.

hirdetes
 

 

Amennyiben érdekel a növények listája, lapozz!

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Még több cikk

2022-07-04

Az egész országban elkezdett terjedni ez a mérgező növény! Jobb az elővigyázatosság!

A nyarat legszívesebben végig a Balaton partján töltenénk, azonban egyre gyakrabban találkozhatunk a Balaton-felvidéken a most virágzó mérgező növénnyel

2022-07-04

9 gyorsan növekvő kúszó növény, amikkel árnyékot varázsolhatsz a kertbe vagy a teraszra

A nyári melegben próbáljuk hűvösen tartani a lakást, azonban ahhoz elengedhetetlen, hogy a házkörnyékét is lehűtsük valamelyest. Árnyékot adó kúszónövények.

2022-07-04

Amit jó ha tudunk a fekete áfonyáról

Nagyon sokan szeretjük az áfonyát, akár nasiként, vagy desszertként, főleg így nyáron. Cikkünkben most elolvashatja milyen desszertet készíthet belőle és miért is jó az áfonya.

2022-07-03

Rózsavíz készítése házilag: három pofonegyszerű módszer

A rózsavizet nemcsak napjainkban, de már évezredek óta rendkívüli csodaszerként emlegetik. Mutatjuk, hogyan készíthetsz Te is otthon saját rózsavizet!

2022-07-01

Hogyan ismerjük fel a beteg madarakat és mit tehetünk a megmentésükért?

Egy vadon élő madár nem tudja megmondani, mikor érzi rosszul magát. Azok az emberek, akik tudják, hogyan ismerjék fel a beteg madarakat, lépéseket tehetnek!

2022-07-04

5 növény, amihez soha nem szabadna hozzáérned

Míg egyes növények ártalmasabbak, mint mások, vannak olyanok, amelyeket nem szabad egyáltalán megérinteni vagy lenyelni, bármi is legyen, hiszen halálosak.

2022-07-04

Júliusi trükkök a mennyei paradicsom termésért

Kíváncsi vagy hogyan tehetsz hozzá a paradicsomod fejlődéséhez júliusban, hogy igazán mennyei legyen a termés? Mutatjuk júliusi paradicsom termelés tippjeinket

2022-07-04

Ismerd meg a különleges Hegyestűt

Ha Balatonon a Káli-medencénél jártok, érdemes elmenni és a Hegyestűhöz, ami egy vulkán volt régen, ma pedig egy igazi különlegességnek számít. A kilátás a hegyről páratlan!

További cikkek ebben a témában


Virsli

A virsli a vörösáruk csoportjába tartozó, pépesítéssel készülő... Tovább

kele (búzakeszeg, vérkeszeg, pirosszemű k., Scardinius erythrophtalmus)

a pontyfélék (Cyprinidae)családjába tartozó, álló- és folyóvizeink egyik... Tovább

Tovább a lexikonra
dísznövény Érdekességek kert