Tudj meg mindent Te is erről a különleges megjelenésű virágról - ismerd meg a kék iringót

hirdetes

Ismerd meg Te is ezt a karakteres megjelenésű évelőt – bemutatkozik a kék iringó

TK, SFV

A kék iringó kisebb csoportokban nő, évelő növény. Virágzása nyárra tehető, könnyedén képes lesz majd színfoltokkal megajándékozni kertedet bogáncsszerű, padlizsánkék virágai segítségével, melyek a sötétzöld növényről emelkednek ki. Ismerd meg Te is ezt a szépséges növényt!

Kék iringó

A kék iringó a zellerfélék családjába tartozik, karakteres megjelenéssel bír – mint már említett bogáncshoz hasonló virágokban történik virágzása, melyek tőrózsájából fognak kiemelkedni. Maga a növény szúrós, tövises, megfelelő gondozással akár 70 – 100 centiméter magasságúra is képes fejlődni. Szárai elágaznak, virágzásakor pedig rengeteg méhecskét vonz a növény magához.


A kék iringó érdekessége ahhoz köthető, hogy egyesek tarka kultúrnövénynek tartják – hiszen bíborkék virága mellett az újonnan kinőtt leveleinek szélei rózsaszínes árnyalatúak, majd fejlődésük során először krémszínűvé majd fehérré válnak kékes-zöld mivoltukkal kontrasztot képezve.

hirdetes


Alsó levelei akár szív alakúak is lehetnek, a tojás formájú, tüskés virágai már a nyár érkeztével megjelennek, mely alatt egy tüskés gallér is képződik, előlevelekkel.


Érdemes déli fekvésű kertben nevelni, elsősorban azért, mert imádja a napsütést – ebben a környezetben pedig alig fog majd árnyékot kapni.


Nem csak szegélynövénynek tökéletes, hogy nyáron kertedet díszítse, de szuper dekoráció is készíthető belőle lakásodba a téli időszak beköszöntével – ekkor már szárított formában. Amennyiben ezt szeretnéd kivitelezni, akkor még a színeződés kezdetén kell levágni a virágokat, melyeket majd egy szellős, árnyékos helyen száríts, lehetőleg fejjel lefelé lógatva.

hirdetes


Hogyan érdemes gondoznod növényed?


A kék iringó gondozását tekintve igénytelennek számít, amellett, hogy rendkívül dekoratív eleme lehet kertünknek, sokszínűen fel is használhatjuk majd – éppen ezért is vált közkedveltté a kertészek körében. Szinte nem igényel semmiféle gondozást, mely fűnemű növény mivoltából is eredendőztethető.

 

Amennyiben érdekel cikkünk folytatása, lapozz!
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Még több cikk

2022-06-29

Növények, amelyek szépen növekednek az árnyékban

Árnyékos a kerted? Nem csak erdőt, de gyönyörű virágoskertet is nevelhetsz ám belőle! Mutatjuk, hogy milyen árnyéktűrő növényekre lesz hozzá szükséged!

2022-06-22

Ettől a 4 trükktől roskadozni fog a virágoktól a leander!

Fontos ezt a 4 leander gondozási trükköt neked is bevetned, ha azt szeretnéd, hogy a leandered rengeteg virágjai beillatozzák az egész kertet! Leander gondozás

2022-06-29

Így mentheted meg kiszáradt növényeidet

A szárazság még a gyökereket is megtámadhatja, amitől a növény végül teljesen kipusztul majd. De van megoldás a kiszáradt növények megmentésére, mutatjuk!

2022-06-23

Kerülendő évelők - ezeket nem biztos, hogy jó ötlet a kertedbe ültetni

Vannak évelő növények, amelyek bár lehet, hogy gyönyörűek, több fejfájást okoznak, mint örömöt hoznak a házhoz. Ezeknek az ültetését gondold át többször is!

2022-06-22

10 nyári virág, ami nem hiányozhat kertedből

Habár sok virágot már kora tavasszal érdemes elültetni, akár a nyár elején is elhelyezhetsz néhány palántát vagy magot a kertedben. Ezek a legszebb nyári virágok.

2022-06-22

Így termessz mini napraforgót

A mini napraforgók különféle kultúrfajtái a szezon időszakaiban virágzanak, azonban bármelyiket is választod ezek közül, meglehetősen egyszerű dolgod lesz velük.

2022-06-24

Mentsd meg az idei diótermést! Terjed a gyilkos kór!

Mi a felelős a tömeges diótermés pusztulásért? Hogyan menthetjük meg a diótermést, hogy ősszel legyen mit betakarítani? Dióburok-fúrólégy elleni védekezés

2022-06-29

Ezért kell visszametszeni a paradicsomot! – Trükkök a tökéletes terméshez

Miért hasznos rendszeresen visszametszeni a paradicsomot? A paradicsomok visszametszése igazán fontos, a növény fejlődésének érdekében, tudd meg miért!

További cikkek ebben a témában


anaerobiózis

oxigén nélküli életforma; az energiaháztartás szempontjából előnytelenebb az... Tovább

7/2007. (I. 30.) FVM rendelet

a szõlõtermelési potenciálra, a szõlõültetvények szerkezetátalakítására és... Tovább

Tovább a lexikonra
dísznövény Kertészet virág