Nyertes balatoni strand 2022-ben

hirdetes

Megvannak a nyertesei az idei Kék Hullám Zászló versenynek – Nézd meg melyik balatoni strand kapta a legjobb minősítést!

ZH
Pinterest logo

KÖVESS MINKET

PINTERESTEN

2022-ben már 19. alkalommal rendezték meg a Kék Hullám Zászló versenyt, ahol minden évben minősítik a balatoni strandokat. Nézd meg, hogy idén melyik strandok kapták a legjobb minősítéseket! Készülj fel a balatoni vakációra és idén pihenjetek a legjobb strandokon!

Balaton legjobb strandja

Kék Hullám Zászló verseny – Legjobb balatoni strandok


Az idei Kék Hullám Zászlón is többféle szempont alapján minősítettek a balatoni strandokat. A 19. alkalommal megrendezett versenyen a jelentkezők közül összesen 28 strand nyerte el idén az ötcsillagos Kék Hullám Zászlót, ennek a fele, 14 strand nyerte el a négycsillagot, csak 1 strand kapott három csillagot és 2 strand a lista legalján kapott helyett 1 csillaggal.


A díjkiosztó ünnepséget Révfülöpön tartották meg, ahol a Balatoni Szövetség osztotta ki a legjobbaknak járó díjakat. Idén 45 strand üzemeltetője jelentkezett a versenyre, és a hagyományok szerint egytől öt csillagig kaptak értékelést a strand színvonala és a szolgáltatásaik alapján. A minősítés során figyelembe vettek olyan szempontokat, mint a parkolási viszonyok, a vizesblokkok állapota, az akadálymentesítés, a külalak, virágosítás, a gyep állapota, sportolási lehetőségek és játszóterek, valamint gyerekbarát szolgáltatások terén és a vendéglátóegységeket is figyelembe vették.

hirdetes

Ez a balatoni strand lett 2022-ben a legjobb


A legmagasabb pontszámot a 2022-es Kék Hullám Zászlón a vonyarcvashegyi Lido strand kapta, és sikerének a kulcsa, a rengeteg felhasználó barát kialakításban rejlik, mint a hatalmas, ingyenes parkoló, gyerekbarát szolgáltatások, valamint több kulturált vendéglátóhellyel várják a fürdőzőket. 

A Kék Hullám Zászló különdíjasai


Nem csak pontozás történt, de különdíjakat is osztottak a versenyen, ahol díjazták a Balaton legcsaládbarátabb strandját és a Balaton legzöldebb strandja is díjat érdemelt. Az utóbbit a gyenesdiási Diási Játékstrand nyerte el, amíg a leggyerekbarátabb strand idén az Alsóörsi községi strand lett. Idén új kategóriákban is hoztak létre különdíjakat, és a Balaton Kör meghirdette a Gasztro-Strand különdíjat, amit Balatongyörök községi strandja nyert el, az MTÜ különdíját a Balatonberényi községi strand nyerte el, a Balatoni Turizmus Szövetség különdíját pedig a Balatonakali Mandulavirág Strand nyerte el.

hirdetes


Tavaly egyébként a csopaki strand nyerte el az első díjat, Balatonakarattyán pedig megkóstolhatjuk az idei nyertes balatoni fagyit, az Eszterházy epercsoda levendulával-t a Sissi Fagyizóban.

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában


Tovább a Lexikonhoz

glejképződés

levegőtlen talajrétegekben redukciós folyamatok indulnak meg. így alakul ki egy foltos,... Tovább

zsugorodás

A talajok egységnyi tömege nedves állapotban ált. nagyobb térfogatú, mint szárazon,... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek