A kasvirág gondozása

Ezért érdemes minden kertben kasvirágot (echinacea) nevelni

Szélesi Ferenc - Főkertész, GE., NA
Pinterest logo

KÖVESS MINKET

PINTERESTEN

Tudj meg mindent a kasvirágról

A kasvirág évelő

Az évelő növényekre minden kertben érdemes vigyázni, hiszen az ember minden évben megspórolhatja az újraültetésüket. Az évelők általában télen elhalnak, azonban tavasszal új életre kelnek és növekedni kezdenek a talajban maradt részeikből. Nem szükséges házon belül előültetni, majd később átültetni őket minden tavasszal. A kasvirág azonban nem teljesen tűnik el telente. Sok kertész tapasztalta már, hogy az elvirágzott virágok látványosabbá teszik kertjeiket, a korábban említett tengelicek pedig szintén értékelik őket. Az elhalt kasvirágokat inkább tavasszal érdemes eltávolítani, mint ősszel.                                                                                     

Szárazság- és árnyéktűrő

A kasvirágok többféle környezethez is képesek alkalmazkodni. Habár időnként természetesen szükségük van némi vízre, általában a komolyabb száraz időszakokat is átvészelik nélküle. Hosszú gyökereinek köszönhetően a talajban egész mélyről is képes vizet felvenni. Gyökerei vaskosak és képesek egy kevés víz elraktározására is. Fontos tehát jó vízelvezetést biztosítani számukra, amit gyakran emelt ágyásokkal szoktak megoldani a kertészek. A kasvirág kiválóan érzi magát teljesen napsütötte részeken, de részleges árnyékban is kényelmesen eléldegél. Ez némi szabadságot ad azt illetően, hogy hová helyezed a kertben. Napi legalább 3-6 napfény mellett teljesen jó helye lesz, és szép virágokat hoz majd.                                                                                                                                                                                                                  

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Még több cikk

2024-06-13

Az öntözés 7 aranyszabálya - Öntözési stratégiák és szabályok

Ne küzdj tovább a kókadozó levelekkel! Tanulj meg helyesen öntözni. Itt megtalálod az öntözés 7 aranyszabályát, amiket ha ismersz, hálásak lesznek növényeid.

2024-06-12

A mezőgazdaság jövője itt van: Drónokkal a sikeres termesztésért

A drónok és a mezőgazdaság találkozása forradalmi technológiák megjelenését jelenti a földeken. A drónok használata a mezőgazdaságban rendkívül jövedelmező.

2024-06-11

Hogyan védekezz a kukorica baktériumos megbetegedései ellen

Amikor a kukoricatermést jégverés, erős szél vagy heves esők károsítják, a kukorica baktériumos megbetegedései könnyen kialakulhatnak. Íme mit tehetsz ez ellen.

2024-05-31

Ismerd meg a méhek kedvencét, az orvosi angyalgyökeret

Fedezd fel az orvosi angyalgyökér varázsát a saját kertedben! Ültess egy növényt, amely nemcsak a méhek kedvence, hanem számos gyógyhatással is bír.

2024-06-14

Fűszernövény kisokos - Pezsdítsd fel a konyhád ízet!

Fűszernövényeket ültetni nemcsak egyszerű, de nagyon hasznos is. Élénk ízükkel felpezsdítheted a konyhád ízeit, miközben élvezheted, hogy saját termésedet eszed.

2023-12-31

Wasabi: Tudtad, hogy a világ egyik legnehezebben termeszthető fűszernövénye?

A világ egyik legdrágább és legnehezebben termeszthető fűszernövénye, a wasabi, különleges ízével és egyedi jelenlétével hódítja meg a gasztronómia szerelmeseit.

2023-12-31

Autópálya-matrica árak 2024-ben: Holnaptól már érvényben!

2024-től az e-matrica árak emelkednek, és további útszakaszok válnak fizetőssé, ezért érdemes időben beszerezni a matricát, és tervezni az útvonalat az esetleges költségek miatt.

2023-12-31

Látványos égi jelenséggel kezdődik az Új Év – Itt a Quadrantidák Meteorraj

Készüljünk fel a természet egyik leglenyűgözőbb show-jára, és merüljünk el az égi csillagok varázslatos világában! Látványosan indul az Új Év!

További cikkek ebben a témában


Tovább a Lexikonhoz

nyersrost

a takarmány ny.-tartalma a szénhidrátoknak az a része, amely híg savval és lúggal való... Tovább

idegsejt (neuron)

az —>idegszövet egyik, osztódásra nem képes sejtje; sejttestből és nyúlványokból... Tovább

Tovább a lexikonra
Nemesítés, biotechnológia Növénytermesztés