A kasvirág gondozása

hirdetes

Ezért érdemes minden kertben kasvirágot (echinacea) nevelni

Szélesi Ferenc - Főkertész, GE.
Tudj meg mindent a kasvirágról

A kasvirág évelő

Az évelő növényekre minden kertben érdemes vigyázni, hiszen az ember minden évben megspórolhatja az újraültetésüket. Az évelők általában télen elhalnak, azonban tavasszal új életre kelnek és növekedni kezdenek a talajban maradt részeikből. Nem szükséges házon belül előültetni, majd később átültetni őket minden tavasszal. A kasvirág azonban nem teljesen tűnik el telente. Sok kertész tapasztalta már, hogy az elvirágzott virágok látványosabbá teszik kertjeiket, a korábban említett tengelicek pedig szintén értékelik őket. Az elhalt kasvirágokat inkább tavasszal érdemes eltávolítani, mint ősszel.                                                                                     

hirdetes

Szárazság- és árnyéktűrő

A kasvirágok többféle környezethez is képesek alkalmazkodni. Habár időnként természetesen szükségük van némi vízre, általában a komolyabb száraz időszakokat is átvészelik nélküle. Hosszú gyökereinek köszönhetően a talajban egész mélyről is képes vizet felvenni. Gyökerei vaskosak és képesek egy kevés víz elraktározására is. Fontos tehát jó vízelvezetést biztosítani számukra, amit gyakran emelt ágyásokkal szoktak megoldani a kertészek. A kasvirág kiválóan érzi magát teljesen napsütötte részeken, de részleges árnyékban is kényelmesen eléldegél. Ez némi szabadságot ad azt illetően, hogy hová helyezed a kertben. Napi legalább 3-6 napfény mellett teljesen jó helye lesz, és szép virágokat hoz majd.                                                                                                                                                                                                                  

hirdetes
hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Még több cikk

2022-07-31

Miért rohad a paradicsomom alja? – kérdések és válaszok a virágzás utáni rothadásról

Te is találkoztál már azzal a problémával, hogy a paradicsomgyümölcseid alja rohadni kezdett ott, ahol korábban virág volt rajta? Mutatjuk, mi áll a hátterében!

2022-07-31

Mikor és hogyan érdemes szüretelni a retket?

Szeretnél tavasztól az első fagyokig folyamatosan friss retket fogyasztani a saját kertedből? A kulcs az, hogy időben szüreteld, és ültesd újra. Mutatjuk, mikor!

2022-07-31

Vízipálma – avagy esernyős szobanövények: Információk az esernyőnövény termesztéséről és gondozásáról

A vízipálmát esernyőnövénynek is hívják, ugyanis míg valódi levelei a szárára csavarodnak - igazán egzotikus hatást keltve, fellevelei kis esernyőt képeznek.

2022-07-31

Minden, amit a hortenzia neveléséről tudni érdemes

Ha nem virágoznak a hortenziáid, vagy csak néhol szárad a lebvelük, nem reménytelen a helyzet. Még Neked is lehetnek gyönyörű hortenziáid! Mutatjuk, hogyan!

2022-08-01

A növényeink újjáélesztése, ha hőkárt szenvedtek

A legrosszabb, ami megtörtént növényeinkkel a hőkár. Ellenőrizd a növényeidet, és ha elhervadtak vagy leégtek, akkor tedd meg a fontos lépéseket hőkár esetén!

2022-02-17

A csodálatos csicseriboróból: a tökéletes hummusz recept, 4 ízesítésben

Az alábbiakban eláruljuk, hogy hogy készül a tökéletes „alap hummusz”, és hogy hogyan teheted még érdekesebbé 3 extra variációval! Íme a tökéletes humusz receptje.

2022-03-29

8 egyszerű talajteszt, amit érdemes elvégezned kertedben

Az alábbiakban néhány egyszerűen elvégezhető talajtesztről olvashatsz, amik segítenek megállapítani kerted talajának különböző adottságait, és hatékonyabbá tenni.

2022-03-08

A tavasz hírnökei – 4 tavaszköszöntő virág kertünkben

Ki ne várná, hogy a zord időjárásnak búcsút intsen? A tavasz beköszöntével egyre több virág bújik elő a földből. De milyen növények jelzik a tavasz elérkeztét?

További cikkek ebben a témában


gyökérgümők

a pillangósokkal együtt élő (szimbiózis), a levegő szabad nitrogénjét megkötő... Tovább

118/2008. (IX. 5.) FVM rendelet

Az Európai Mezõgazdasági Vidékfejlesztési Alapból nyújtandó vidékfejlesztési... Tovább

Tovább a lexikonra
Nemesítés, biotechnológia Növénytermesztés