Milyen növényt érdemes nyárra ültetni? Bemutatkozik a kasvirág - tudj meg róla most Te is mindent

hirdetes

A hónap szépsége – ismerd meg Te is a kasvirágokat

TK, SFV

A kasvirágok szebbé tehetik a nyári hónapokat kertünkben – szirmaiknak köszönhetően pedig felettébb hasonlítanak a százszorszépekre is, mégis számos különbséget tehetünk köztük. Ismerd meg Te is ezt a kedves növényt!

Kasvirág

A kasvirágok nagyobb része Észak-Amerikából származik, annak is elsősorban a középnyugati területein honosak. Éppen emiatt nevezik még többek között prérinövénynek is Nagy tűrőképességgel rendelkezik szárazság szempontjából, mely származásához is szorosan köthető. Emellett pedig hosszantartó virágzással képes meghálálni a neki nyújtott minimális gondoskodást, arról nem is beszélve, hogy rengeteg színbe megtalálható, így biztos lehetsz benne, hogy Te is megtalálod majd közöttük az ízlésednek megfelelő árnyalatút!


Röviden a kasvirágról


A kasvirágok, vagy másik nevén kúpvirágok megfelelő gondozás mellett megközelítőleg 60 – 120 centiméter magasra képesek megnőni, illetve 40 – 45 centiméter szélességűek lehetnek. Magas fényigénnyel rendelkezik, ezért érdemes számára teljes napfényes, esetleg részleges napfényes elhelyezést biztosítani.

hirdetes


Sziklakertek díszítéséhez tökéletes, valamint szegélynövénynek is alkalmas. Megtalálható többféle színben is, találkozhatunk nem csak rózsaszín árnyalatokban, de sárga, vagy narancssárga fajtákkal is találkozhatunk. Élénk színű virágtársaival társültetve kontrasztos színfoltokat varázsolhatunk velük környezetünkbe.


Hogyan történjen meg a növény ültetése?

hirdetes


A kasvirág akkor lesz majd képes megfelelően fejlődni, ha megfelelően előkészíted majd talaját számára. 


Növényünk majd a tápdús, laza szerkezetű humuszos talajokban érzi magát jól, ott lesz majd képes egészségesen növekedni a legjobban. Ehhez viszont fontos, hogy a terület előkészítése során egy ásó segítségével fellazítsuk a területet, valamint átforgassuk annak földjét. Az ültető gödör mélysége is meghatározó lesz majd – fontos, hogy az kétszer olyan mély és széles legyen, mint amekkora tartóban vásároljuk meg magát a virágot. Ez majd a gyökerei fejlődése kapcsán lesz jelentős.

 

Amennyiben érdekel cikkünk folytatása, lapozz!
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Még több cikk

2022-06-29

Így mentheted meg kiszáradt növényeidet

A szárazság még a gyökereket is megtámadhatja, amitől a növény végül teljesen kipusztul majd. De van megoldás a kiszáradt növények megmentésére, mutatjuk!

2022-06-29

Növények, amelyek szépen növekednek az árnyékban

Árnyékos a kerted? Nem csak erdőt, de gyönyörű virágoskertet is nevelhetsz ám belőle! Mutatjuk, hogy milyen árnyéktűrő növényekre lesz hozzá szükséged!

2022-06-24

Mentsd meg az idei diótermést! Terjed a gyilkos kór!

Mi a felelős a tömeges diótermés pusztulásért? Hogyan menthetjük meg a diótermést, hogy ősszel legyen mit betakarítani? Dióburok-fúrólégy elleni védekezés

2022-06-29

Ezért kell visszametszeni a paradicsomot! – Trükkök a tökéletes terméshez

Miért hasznos rendszeresen visszametszeni a paradicsomot? A paradicsomok visszametszése igazán fontos, a növény fejlődésének érdekében, tudd meg miért!

2022-06-27

„A szomszéd kertje mindig zöldebb” – De miért lesz gyomos a fű a kertedben?

A gyönyörű tiszta szép fű nem kell, hogy csak álom maradjon, ha neked is megkeserítik a mindennapjaidat a fűben kinövő gyomnövények,tudd meg, hogy mi okozza!

2022-06-22

Ettől a 4 trükktől roskadozni fog a virágoktól a leander!

Fontos ezt a 4 leander gondozási trükköt neked is bevetned, ha azt szeretnéd, hogy a leandered rengeteg virágjai beillatozzák az egész kertet! Leander gondozás

2022-06-22

Így termessz mini napraforgót

A mini napraforgók különféle kultúrfajtái a szezon időszakaiban virágzanak, azonban bármelyiket is választod ezek közül, meglehetősen egyszerű dolgod lesz velük.

2022-06-23

Kezdő kertész vagy? – Mutatjuk a 10 legkönnyebben termeszthető zöldségféléket!

Nem árt tudnod kezdő kertészként, hogy a zöldségféléket a legegyszerűbb magról vetni, ami ráadásul olcsóbb is, változatosabb és még nagyobb sikerélményt is ad

További cikkek ebben a témában


génkölcsönhatás

a gének jelleget meghatározó képessége mindig több gén együttes hatása révén... Tovább

36/2006. (V. 18.) FVM rendelet

a termésnövelõ anyagok engedélyezésérõl, tárolásáról, forgalmazásáról és... Tovább

Tovább a lexikonra
kert Kertészet virág