Így fog egy évben többször is virágozni a karácsonyi kaktuszod!

hirdetes

Hogyan virágoztassunk ki újra egy karácsonyi kaktuszt – így fog egész évben kitartani!

ZH
Instagram logo

KÖVESS MINKET

ISTAGRAMMON

Miért nem csak az ünnepi szezonra való a karácsonyi kaktusz... Hogyan lehet újra virágoztatni a karácsonyi kaktuszt? Ha szereted a karácsonyi kaktusz csinos, színes virágait, amikor novembertől januárig virágzik, de szeretnéd a legtöbbet kihozni belőle az év más időszakaiban, ne ess kétségbe – nem kell mást tenned, mint megtanulni a gondozását. A karácsonyi kaktusz újra és újra virágzik, az év más időszakaiban is.

karácsonyi kaktusz virágzik

Így fog egész évben virágozni a karácsonyi kaktuszod

Miután megtanultad, hogyan kell karácsonyi kaktuszt termeszteni, van néhány egyszerű tippünk és trükkünk, amelyet a szakértőktől átvehetsz, hogy újra virágzásra kényszerítsd a növényt az év más időszakaiban is.

Összegyűjtöttük a legjobb tippeket az öntözésről, a fényigényről és a tökéletes hőmérsékletről, hogy egész évben élvezhesd a virágba borultkarácsonyi kaktuszodat.

ÁLTALÁBAN MIKOR VIRÁZIK A KARÁCSONYI KAKTUSZ?

A karácsonyi kaktusz télen virágzik, általában novembertől januárig.

EGY ÉVBEN HÁNYSZOR VIRÁGZIK EGY KARÁCSONYI KAKTUSZ?

A karácsonyi kaktusz jellemzően egyszer virágzik, azonban megfelelő körülmények között tavasszal újra virágba lendítheted a növényt.

HOGYAN VIRÁGOZTASSUK KI A KARÁCSONYI KAKTUSZT

 

Arra a kérdésre, hogyan kell újra kivirágoztatni a karácsonyi kaktuszt, most elhoztuk a választ: A második virágzáshoz csökkenteni kell a nap fényét, biztosítva, hogy sötétben legyen a növény. 12-14 óra, egy hűvös helyiségben, és 10-12 °C körüli hőmérsékleten kell hozzá tároljuk.

hirdetes

Az öntözést is csökkenteni kell, ügyelve arra, hogy csak a felső hüvelyujjnyi részt öntözzük, és csak akkor öntözzük újra, amikor érintésre száraz, mert ez a változás a növényt nyugalmi időszakba kényszeríti - ami létfontosságú az újra virágzáshoz tavasszal.

A karácsonyi kaktusz a nagyon hűvös hőmérsékletet szereti, és több virágot hoz, ha körülbelül 20 °C alatt tartják, ezért tartsuk távol a radiátoroktól! Tegyük inkább őket az ablakba, ahol kicsit hűvösebb éri őket.

MENNYI IDŐBE TELIK, HOGY ÚJRA VIRÁGOZZON EGY KARÁCSONYI KAKTUSZ?

Hat-nyolc hétbe telik, mire megjelennek a rügyek, és további nyolc-tizenkét hét kell ahhoz, hogy teljesen kivirágozzanak. Minden virágnak 5-7 napig kell tartania, míg magának a növénynek a virágzási időszaka három-hat hétig tarthat.

MIÉRT VIRÁGZIK A KARÁCSONYI KAKTUSZOM, HA NEM RÜGYEZIK?

hirdetes

Az okok, amelyek miatt a karácsonyi kaktuszok virágoznak, de nem rügyeznek, a következők: túl meleg, túl hideg vagy huzatos helyiségek; túlöntözés; és túl sok bimbó.

Ha a karácsonyi kaktusz nedves talajban ül, gyökérrothadást szenvedhet. Ideális esetben hagyhatjuk, hogy a talaj felső hüvelyknyi része kiszáradjon, mielőtt ismét öntöznénk – és gondoskodhatunk az edény jó vízelvezetéséről. Ellenkező esetben érdemes átültetni a karácsonyi kaktuszt egy megfelelőbb edénybe.

Ami a szobahőmérsékletet illeti, a második bimbózáshoz hűvösebb helyiségre van szükség, mint az első bimbózáshoz – 10-12ºC a második bimbózáshoz; 15-21ºC között az első bimbózáskor.

És ha a növény túlságosan tele van, fontoljuk meg a metszését – távolítsuk el a régebbi szárakat a töveknél.
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Még több cikk

2023-03-22

Így építs raklapkertet 5 egyszerű lépésben- a legújabb filléres ötlet, ami meghódította a világot

Szeretjük a kreatív, egyedi kerti ötleteket - de az igazi hab a tortán, ha valami ezzel egy időben olcsó, és könnyedén kivitelezhető is, a raklapkert ilyen!

2023-03-23

Ez a 10 legjobb illatú virág a világon

Te is észrevetted már, hogy két különböző virágnak véletlenül sincsen ugyanolyan illata? De vajon melyik virágnak van a legjobb, legkellemesebb illata a világon?

2023-03-16

A grillsütő tisztítása kefe nélkül – Így tudod percek alatt csillogóvá varázsolni a grillt!

Ez a hat grilltisztító technika nem igényel kefét, de így is hihetetlenül tisztává varázsolja a grillt! Ha van grilleződ, akkor hasznos lehet ez a cikk!

2023-03-16

Az esővíz gyűjtése jót tesz a növényeknek, a környezetnek és a pénztárcádnak – így készíthetsz esővíz hordót

Az esőhordó otthoni elkészítése egyszerűbb, mint gondolnád, és több okból is kifizetődő. Nagyszerű módja, hogy fenntarthatóbbá válj, és csökkentsd a vízszámlát

2023-03-20

5 tipikus tavaszi ültetési hiba, amit kerülj el!

Itt a tavasz, irány a kert, és dobjunk össze egy csodaszép kertet, amire később büszkék lehetünk, nem igaz? Vagy ácsi, és gondoljuk át ezt az egészet!

2023-03-22

Húsvétozás Noszvajon – 2 napos ingyenes gyerekprogram a Noszvaji gazdaházban

Ha húsvétra keresel egy remek programot az egész családnak és a gyerekeknek, akkor nem is kell messzebb utaznotok 2023. húsvét hétvégéjén! Húsvét Noszvajon!

2023-03-24

Így termeszd a húsvét hivatalos virágát, a káprázatos húsvéti liliomot

A húsvétnak is van hivatalos virága, ami a megújulást szimbolizálja, ez pedig a húsvéti liliom. Így termeszd te is a kertedben a csodálatos húsvéti liliomot!

2023-03-24

Túl árnyékos a kerted? - ezek a kültéri növények imádják az árnyékot

Ha túl árnyékos a kerted, akkor se búsulj, mert ezek a növények imádják az árnyékot, ezért érdemes a listából legalább egyet elültetned az árnyékos kertedbe!

További cikkek ebben a témában


Tovább a Lexikonhoz

16/2006. (II. 24.) FVM rendelet

a növény-egészségügyi feladatok végrehajtásának részletes szabályairól szóló 7/2001.... Tovább

radioaktív szennyeződés

a —>radioaktív izotópok okozta szennyeződés. Ált. a radioaktív anyagokat felhasználó... Tovább

Tovább a lexikonra
dísznövény Házi kert virágtermesztés