Így fog egy évben többször is virágozni a karácsonyi kaktuszod!

Hogyan virágoztassunk ki újra egy karácsonyi kaktuszt – így fog egész évben kitartani!

ZH
Instagram logo

KÖVESS MINKET

ISTAGRAMMON

Miért nem csak az ünnepi szezonra való a karácsonyi kaktusz... Hogyan lehet újra virágoztatni a karácsonyi kaktuszt? Ha szereted a karácsonyi kaktusz csinos, színes virágait, amikor novembertől januárig virágzik, de szeretnéd a legtöbbet kihozni belőle az év más időszakaiban, ne ess kétségbe – nem kell mást tenned, mint megtanulni a gondozását. A karácsonyi kaktusz újra és újra virágzik, az év más időszakaiban is.

karácsonyi kaktusz virágzik

Így fog egész évben virágozni a karácsonyi kaktuszod

Miután megtanultad, hogyan kell karácsonyi kaktuszt termeszteni, van néhány egyszerű tippünk és trükkünk, amelyet a szakértőktől átvehetsz, hogy újra virágzásra kényszerítsd a növényt az év más időszakaiban is.

Összegyűjtöttük a legjobb tippeket az öntözésről, a fényigényről és a tökéletes hőmérsékletről, hogy egész évben élvezhesd a virágba borultkarácsonyi kaktuszodat.

ÁLTALÁBAN MIKOR VIRÁZIK A KARÁCSONYI KAKTUSZ?

A karácsonyi kaktusz télen virágzik, általában novembertől januárig.

EGY ÉVBEN HÁNYSZOR VIRÁGZIK EGY KARÁCSONYI KAKTUSZ?

A karácsonyi kaktusz jellemzően egyszer virágzik, azonban megfelelő körülmények között tavasszal újra virágba lendítheted a növényt.

HOGYAN VIRÁGOZTASSUK KI A KARÁCSONYI KAKTUSZT

 

Arra a kérdésre, hogyan kell újra kivirágoztatni a karácsonyi kaktuszt, most elhoztuk a választ: A második virágzáshoz csökkenteni kell a nap fényét, biztosítva, hogy sötétben legyen a növény. 12-14 óra, egy hűvös helyiségben, és 10-12 °C körüli hőmérsékleten kell hozzá tároljuk.

Az öntözést is csökkenteni kell, ügyelve arra, hogy csak a felső hüvelyujjnyi részt öntözzük, és csak akkor öntözzük újra, amikor érintésre száraz, mert ez a változás a növényt nyugalmi időszakba kényszeríti - ami létfontosságú az újra virágzáshoz tavasszal.

A karácsonyi kaktusz a nagyon hűvös hőmérsékletet szereti, és több virágot hoz, ha körülbelül 20 °C alatt tartják, ezért tartsuk távol a radiátoroktól! Tegyük inkább őket az ablakba, ahol kicsit hűvösebb éri őket.

MENNYI IDŐBE TELIK, HOGY ÚJRA VIRÁGOZZON EGY KARÁCSONYI KAKTUSZ?

Hat-nyolc hétbe telik, mire megjelennek a rügyek, és további nyolc-tizenkét hét kell ahhoz, hogy teljesen kivirágozzanak. Minden virágnak 5-7 napig kell tartania, míg magának a növénynek a virágzási időszaka három-hat hétig tarthat.

MIÉRT VIRÁGZIK A KARÁCSONYI KAKTUSZOM, HA NEM RÜGYEZIK?

Az okok, amelyek miatt a karácsonyi kaktuszok virágoznak, de nem rügyeznek, a következők: túl meleg, túl hideg vagy huzatos helyiségek; túlöntözés; és túl sok bimbó.

Ha a karácsonyi kaktusz nedves talajban ül, gyökérrothadást szenvedhet. Ideális esetben hagyhatjuk, hogy a talaj felső hüvelyknyi része kiszáradjon, mielőtt ismét öntöznénk – és gondoskodhatunk az edény jó vízelvezetéséről. Ellenkező esetben érdemes átültetni a karácsonyi kaktuszt egy megfelelőbb edénybe.

Ami a szobahőmérsékletet illeti, a második bimbózáshoz hűvösebb helyiségre van szükség, mint az első bimbózáshoz – 10-12ºC a második bimbózáshoz; 15-21ºC között az első bimbózáskor.

És ha a növény túlságosan tele van, fontoljuk meg a metszését – távolítsuk el a régebbi szárakat a töveknél.
 

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Még több cikk

2024-05-18

Virágok, amelyek különösen jól bírják a nyári hőséget

Virágzó nyár: 5+1 virág, ami nem fél a hőségtől! Színes virágözön a nyárban? Válassz hőálló növényeket! Ismerd meg a legmegbízhatóbb virágokat a forró napokra!

2024-05-18

Füvesítés májusban: 5 tipp, hogy sikeres legyen

Füvesítés májusban: Ne add fel! 5 tipp a sikerhez! Májusban is gyönyörű gyepet varázsolhatsz kertedbe! Kövesd tippjeinket, és élvezd a zöldellő fű pompáját nyáron.

2024-05-17

Töltsd meg színekkel a kerted- kiváló növények júniusra!

Töltsd meg színekkel a kertedet! Cikkünk segít abban, hogy te is megtaláld a megfelelő növényeket kertedben, amiket még júniusban sem késő elültetned.

2024-05-16

Itt a spárgaszezon: Ezek a LEGFINOMABB spárgás ételek

Annyira vártuk és végre eljött: itt a spárgaszezon és vele együtt érkeznek az isteni spárgás ételek is, nekünk ezek a kedvenceink, készíts te is spárgás ételt!

2024-05-21

Paradicsomültetés: nagyapám fegyvere a bőséges terméshez

Még nagyapám tanította ezeket a csodás tippeket a paradicsomtermesztéshez és pedig megosztom veletek, hogy nektek is bőséges és zamatos legyen idén a paradicsom!

2024-05-06

Milyen virágokat érdemes elültetni még a nyár elején?

Érdekel, milyen virágokat lehet érdemes elültetni a nyár elején, amik gyorsan nőnek, és bírják ezeket a melegebb körülményeket? Mutatunk néhány csodás virágot!

2024-05-17

Amiért az egész veteményes kert hálás lesz: Így ültess kerti büdöskét

A kerti büdöske (Tagetes) ültetése egyszerű és kiváló választás mind a díszkertek, mind a veteményesek számára. Mutatjuk miért, és hogyan ültess büdőskét!

2024-05-16

5 különleges májusi virág, aminek illatától még a szomszéd is megrészegül

Fedezzük fel együtt a legkülönlegesebb és legjobb illatú májusi virágokat, melyeknek illata valóban részegítő tud lenni, hiszen annyira kellemesek és finomak!

További cikkek ebben a témában


Tovább a Lexikonhoz

utalványozás

kötelező írásbeli utasítás az arra felhatalmazott gazd. dolgozóktól az anyagi... Tovább

savasodás

talajaink —>pH-értékének kedvezőtlen csökkenése (ennek mértéke országosan átlagosan... Tovább

Tovább a lexikonra
dísznövény Házi kert