Karácsonyfa állítás ideje - Kertészek elárulták, hogy mikor érdemes fát állítani!

hirdetes

Mikor állítsuk fel a karácsonyfát? - Kikértük a kertészek véleményét

ZH
Pinterest logo

KÖVESS MINKET

PINTERESTEN

Sok otthonban minden évben felteszik a kérdést, hogy mikor állítsuk fel a karácsonyfát. Ez egy gyönyörű ünnepi szokás, de még a legjobban gondozott igazi karácsonyfa is korlátozza azt, hogy mennyi ideig fog a legjobban kinézni a szoba melegében.

karácsonyfa állítás

Mikor állítsuk fel a karácsonyfát?

Az ünnep legnagyobb rajongói is tudják, hogy a karácsonyi dekorációs ötletek elveszíthetik varázsukat, ha túl sokáig díszelegnek az otthonunkban, ezért ez akkor is fontos kérdés, ha a fa nem igazi. Igazi fenyőfa esetén pedig azzal az idővel kell szembenézni, hogy meddig marad friss és nem kezdi hullajtani a tűleveleit vagy kiszáradni.

Mindenkinek megvan a maga véleménye arról, hogy mikor állítsa fel a karácsonyfát a többi díszítéssel együtt, de néhány szempontot figyelembe kell venni a döntés során. Itt eláruljuk, mit tanácsolnak a kertészek, hogy az ünnepek alatt végig csodás maradjon a fenyőfa.

Karácsonyfa állítás ideje

Míg a karácsonyi kandalló dekor is fontos, az ünnepi dekoráció központi elemeként a legfontosabb kérdés, hogy mikor állítsuk fel a karácsonyfát.

Sokan vagy december első hetét választják, vagy az advent 2. hétvégéjét használják az időzítésre, hogy felállítsák a fát. A keresztény hagyomány szerint a karácsonyfát szenteste állították, de jellemzően advent harmadik vasárnapját, vagyis Gaudete vasárnapját ajánlják manapság.

hirdetes

Ha karácsony estéjéig várunk, akkor kevés fa áll a rendelkezésedre, és kevés időd marad a díszítésre- mondják a kertészek – december első és második hetében érdemes már megvásárolni a fát, hiszen ekkor még rengeteg közül választhatsz. Ezt főleg akkor érdemes megtenni, ha tudod hűvösebb helyen tárolni a fát a felállításig.

Mikor díszítsük fel az igazi fenyőt karácsonyra?

Ha jobban szereted az igazi fenyőfát, ügyelj arra, hogyan tartod életben a karácsonyfát otthonod meleg légkörében, valamint azt, hogy egy igazi fa meddig szokott jól kinézni.

A karácsonyfa megvásárlásának napja az egyik legfontosabb döntés, ha meg akarunk bizonyosodni arról, hogy az egész ünnepi időszakban sértetlen maradjon. Az igazi karácsonyfák általában öt-hat hétig kitartanak, ha megfelelően gondozzák őket, ezért fontos, hogy a megfelelő időben vásároljuk meg a karácsonyfát, hogy elkerüljük a szomorúnak tűnő, tű nélküli fát.

hirdetes

Ha közvetlenül szilveszter után szedjük le a karácsonyfát, akkor már december első hetén meg lehet venni a fát. Ha azonban vízkereszt ünnepén szednéd le a karácsonyfát, akkor december másodhetétől érdemes fát vásárolnod. Nyilvánvalóan, ha műfenyőt dekorálunk, bármikor felállíthatjuk, amikor csak akarjuk.

Aki korábban elkezdi a karácsonyt, az boldogabb?

Igen, a karácsonyfa felállítása boldogabbá tesz, legalábbis a felmérések szerint. Az a pillanat, amikor az emberek úgy döntöttek, hogy felállítják a karácsonyfát, változó volt, de abban a kérdésben, hogy boldogabbá tette-e őket, mindenki egyet értett.

Nehéz legyőzni a várakozás érzését, amikor kibontjuk az évről évre tárolt, értékes díszeket, vagy újat vásárolunk, és a karácsonyfát tetőtől talpig feldíszítjük. Ezt mindannyian imádjuk!
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában


Tovább a Lexikonhoz

deres búzafű (Agropyron intermedium [Host.] P.

a —>pázsitfüvek család tagja. Rostos, durva szálú, magasra növő szálfű... Tovább

egypetés ikrek (identikus ikrek, monozigotikus ikrek)

egyetlen petesejtből és —>ondósejtből alakulnak ki úgy, hogy a megtermékenyült petesejt... Tovább

Tovább a lexikonra
Ünnep