Ezek a legszebb kancsós virágok, ezeket a csodaszép kancsós virágokat ültetheted a kertedbe!

hirdetes

10 kancsós virág, amivel szebbé teheted kertedet

VN
Facebook logo

KÖVESS MINKET

FACEBOOKON

Legszebb kancsós növények kertedbe

7. Nepenthes x ventrata

Egyes kancsós virágok fás indákat növesztenek. Ezeket szokás kancsókának (Nepenthes) nevezni. Ezen virágok kancsói lefelé lógnak a növényről, ezért előszeretettel tartják őket kosarakban. A Nepenthes virágoknak több fajtája is van:
•    Nepenthes alata
•    Nepenthes ventricosa
•    Nepenthes x ventrata – a Nepenthes ventricosa és Nepenthes alata keresztezett hibridje

Ezeket mind üvegházban ajánlott tartani, ugyanis trópusi körülményeket igényelnek. Virágaik egyáltalán nem érdekesek, a kancsók azonban akár 22 cm hosszúra is megnőhetnek. A fajta gazdag változatosságot sorakoztat fel különböző a tulajdonságokat (pl. az indák hosszát) illetően. Kancsóik színe zöldes-sárga, narancs, lila és piros lehet, egyes változatok pedig foltos mintázatot viselnek.

hirdetes

A Nepenthes x ventrata (és rokonai) 10-11 USDA zónákban hidegtűrők, és (a fajtától függően) mindig napos vagy mindig árnyékos helyen, egy növénytartónyi tőzegmohában érzik jól magukat.
    

8. Villose kancsóka (Nepenthes villosa)

A Villose kancsóka szintén egy trópusi származású kancsós növény, amely virágzik ugyan, de első sorban narancssárga kancsói miatt szokás tartani, amelyek általában 10 cm hosszúra nőnek meg.

Az Villose kancsókák 10-11 USDA zónákban hidegtűrők, és mindig napos vagy félárnyékos helyen, egy növénytartónyi tőzegmohában érzik jól magukat.

hirdetes

9. Kinabalu kancsóka (Nepenthes × kinabaluensis)

Kinabalu kancsóka egy hibridfajta, aminek egyik felmenője az előbb említett Villose kancsóka. A fő különbség a kancsókban figyelhető meg, amelyek a Kinabalun nagyobbak és piros színűek.

A Kinabalu kancsókák 10-11 USDA zónákban hidegtűrők, és mindig napos vagy félárnyékos helyen, egy növénytartónyi tőzegmohában érzik jól magukat.

10. Nepenthes veitchii

A Nepenthes veitchii egy egészen káprázatos megjelenésű kancsóka, amelynek már foltos belső fala is említésre méltó, a lényeg azonban kívülről látszik. Habár virágai jelentéktelenek, a csíkozott peremű (és akár 30 cm-es) narancs, sárga vagy piros kancsók miatt nagyon is megéri gondoskodni erről a kényes növényről.

A Nepenthes veitchii kancsókák 10-11 USDA zónákban hidegtűrők, és mindig napos vagy félárnyékos helyen, egy növénytartónyi tőzegmohában érzik jól magukat.
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Még több cikk

2023-11-28

5 hiba, amit a karácsonyi kaktusz gondozása során vétünk

A karácsonyi kaktusz a téli ünnepek elengedhetetlen dekoráció, de annak érdekében, hogy hosszú ideig élvezhessük, fontos elkerülni néhány gyakori gondozási hibát

2023-11-28

5 kihagyhatatlan gőzgombóc a városban, amit neked is meg kell kóstolni!

Budapesten több olyan hely is akad, ahol a legfinomabb gőzgombóc változatokat kóstolhatjuk meg. Fedezzük fel együtt ezeket az izgalmas helyeket, és próbáljuk ki mindet!

2023-11-27

4 télálló növény az ablakba - muskátli helyett

Kerestem néhány télálló növényt, amire lecserélhetem a muskátlit, hiszen a párkány télen sem maradhat üresen, ugye? Csak én imádom az ablakba tenni a virágokat?

2023-11-27

Ez az 5 legszebb liliomféle- mindegyik nagyon különleges

Ez az 5 legszebb liliomféle, amit otthon is termeszthetsz, ha valamivel szeretnéd különlegessé, meseszerűvé varázsolni a kertedet, akkor válassz ezek közül!

2023-11-28

Kikerült a hivatalos lista: Ezek a legjobb sípályák 2023-ban

De mely sípályák lesznek az idei szezon legjobbjai? Ezek a sípályák rendelkeznek a legjobb pályákkal, szállásokkal, éttermekkel, kölcsönzőkkel és nem mellesleg hóval!

2023-11-20

Télen is termeszthetsz zöldborsót, mutatjuk hogyan!

A zöldborsó nyersen, vagy ételek mellé köretnek, kiegészítésnek is tökéletes. Ráadásul akár télen is termeszthetsz, odabent, cserépben. Mutatjuk hogyan!

2023-11-27

A pampafű téliesítése - így készítsd fel a pampafüvet télre

Ahhoz, hogy a pampafű hosszú éveken át gyönyörű maradjon, elengedhetetlen a megfelelő gondozás, különösen a téliesítés terén. Mutatjuk a téliesítés lépéseit!

2023-11-17

Útmutató az újhagyma őszi ültetéséhez

Az újhagyma, őszi ültetése számos előnnyel jár, így következzen egy részletes útmutató az újhagyma sikeres őszi ültetéséhez, termesztéséhez, és betakarításához

További cikkek ebben a témában


Tovább a Lexikonhoz

betonpadló

betonból készült padlóburkolat. Állattartó telepeken párazáró és hőszigetelő burkolat v.... Tovább

elhalás (nekrózis, necrosis)

az élő szervezetben körülírt területeken a sejtek életműködésének végleges megszűnése.... Tovább

Tovább a lexikonra
Növénytermesztés virág