Ezek a legszebb kancsós virágok, ezeket a csodaszép kancsós virágokat ültetheted a kertedbe!

10 kancsós virág, amivel szebbé teheted kertedet

VN
Youtube logo

IRATKOZZ FEL

CSATORNÁNKRA

Legszebb kancsós növények kertedbe

7. Nepenthes x ventrata

Egyes kancsós virágok fás indákat növesztenek. Ezeket szokás kancsókának (Nepenthes) nevezni. Ezen virágok kancsói lefelé lógnak a növényről, ezért előszeretettel tartják őket kosarakban. A Nepenthes virágoknak több fajtája is van:
•    Nepenthes alata
•    Nepenthes ventricosa
•    Nepenthes x ventrata – a Nepenthes ventricosa és Nepenthes alata keresztezett hibridje

Ezeket mind üvegházban ajánlott tartani, ugyanis trópusi körülményeket igényelnek. Virágaik egyáltalán nem érdekesek, a kancsók azonban akár 22 cm hosszúra is megnőhetnek. A fajta gazdag változatosságot sorakoztat fel különböző a tulajdonságokat (pl. az indák hosszát) illetően. Kancsóik színe zöldes-sárga, narancs, lila és piros lehet, egyes változatok pedig foltos mintázatot viselnek.

A Nepenthes x ventrata (és rokonai) 10-11 USDA zónákban hidegtűrők, és (a fajtától függően) mindig napos vagy mindig árnyékos helyen, egy növénytartónyi tőzegmohában érzik jól magukat.
    

8. Villose kancsóka (Nepenthes villosa)

A Villose kancsóka szintén egy trópusi származású kancsós növény, amely virágzik ugyan, de első sorban narancssárga kancsói miatt szokás tartani, amelyek általában 10 cm hosszúra nőnek meg.

Az Villose kancsókák 10-11 USDA zónákban hidegtűrők, és mindig napos vagy félárnyékos helyen, egy növénytartónyi tőzegmohában érzik jól magukat.

9. Kinabalu kancsóka (Nepenthes × kinabaluensis)

Kinabalu kancsóka egy hibridfajta, aminek egyik felmenője az előbb említett Villose kancsóka. A fő különbség a kancsókban figyelhető meg, amelyek a Kinabalun nagyobbak és piros színűek.

A Kinabalu kancsókák 10-11 USDA zónákban hidegtűrők, és mindig napos vagy félárnyékos helyen, egy növénytartónyi tőzegmohában érzik jól magukat.

10. Nepenthes veitchii

A Nepenthes veitchii egy egészen káprázatos megjelenésű kancsóka, amelynek már foltos belső fala is említésre méltó, a lényeg azonban kívülről látszik. Habár virágai jelentéktelenek, a csíkozott peremű (és akár 30 cm-es) narancs, sárga vagy piros kancsók miatt nagyon is megéri gondoskodni erről a kényes növényről.

A Nepenthes veitchii kancsókák 10-11 USDA zónákban hidegtűrők, és mindig napos vagy félárnyékos helyen, egy növénytartónyi tőzegmohában érzik jól magukat.
 

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Még több cikk

2024-05-16

Hortenzia nyári ápolása – a kertész tippjei, amivel kétszer annyi virágot hoz a hortenziád

A hortenzia neked is a kedvenc virágod? Most egy kertész tippjét hoztuk el neked a hortenzia megfelelő nyári ápolásához, ami kétszer annyi virágot fog hozni.

2024-05-06

Milyen virágokat érdemes elültetni még a nyár elején?

Érdekel, milyen virágokat lehet érdemes elültetni a nyár elején, amik gyorsan nőnek, és bírják ezeket a melegebb körülményeket? Mutatunk néhány csodás virágot!

2024-04-21

Virágzik a csodálatos lilaakác – Te tudod, mikor kell megmetszeni?

A lilaakác (Wisteria sinensis) metszése két fő időszakban történik az év folyamán, hogy segítsd a növényt a virágok és a növekedés optimális kifejlesztésében.

2024-04-18

Így ültesd a muskátlit az ablakba, hogy több virágot hozzon!

A muskátlik (Pelargonium) kedvelt növények az ablakokban, erkélyeken, és nem igényelnek túl sok speciális gondozást, de ezeket a tanácsokat tartsd be!

2024-05-16

5 különleges májusi virág, aminek illatától még a szomszéd is megrészegül

Fedezzük fel együtt a legkülönlegesebb és legjobb illatú májusi virágokat, melyeknek illata valóban részegítő tud lenni, hiszen annyira kellemesek és finomak!

2024-05-18

5+1 legszebb növény az erkélyedre, ami egész nyáron virágozni fog

5+1 legszebb növény az erkélyedre, amik egész nyáron virágozni fognak! Telepítsd be virággal az erkélyed, és élvezd a nyarat a színes virágok pompájában!

2024-05-17

Júniusi kertészkedés: Tippek mit érdemes ültetni nyáron!

Tippek és ötletek, hogy a te kerted is pompázzon egész nyáron. Cikkünkben megmutatjuk, milyen növényeket érdemes ültetni júniusban a gyönyörű nyári kertért!

2024-05-17

Itt az idő: kötözd le a szőlőt, hogy bőséges termésed legyen az idén!

Közeledik a nyár, így itt az idő a szőlő lekötözésére. Megmutatjuk a legfontosabb lépéseket, amivel elérheted, hogy idén neked is bőséges termésed legyen!

További cikkek ebben a témában


Tovább a Lexikonhoz

talajhőmérő

olyan higanyos, fém- v. elektromos hőmérő, amely a talajfelszín, ill. a különböző... Tovább

274/2006. (XII. 23.) Korm. rendelet

A Mezõgazdasági Szakigazgatási Hivatal létrehozásáról és mûködésérõl szóló rendelet. ... Tovább

Tovább a lexikonra
Növénytermesztés virág