Ezek a legszebb kancsós virágok, ezeket a csodaszép kancsós virágokat ültetheted a kertedbe!

hirdetes

10 kancsós virág, amivel szebbé teheted kertedet

VN
Legszebb kancsós növények kertedbe

7. Nepenthes x ventrata

Egyes kancsós virágok fás indákat növesztenek. Ezeket szokás kancsókának (Nepenthes) nevezni. Ezen virágok kancsói lefelé lógnak a növényről, ezért előszeretettel tartják őket kosarakban. A Nepenthes virágoknak több fajtája is van:
•    Nepenthes alata
•    Nepenthes ventricosa
•    Nepenthes x ventrata – a Nepenthes ventricosa és Nepenthes alata keresztezett hibridje

Ezeket mind üvegházban ajánlott tartani, ugyanis trópusi körülményeket igényelnek. Virágaik egyáltalán nem érdekesek, a kancsók azonban akár 22 cm hosszúra is megnőhetnek. A fajta gazdag változatosságot sorakoztat fel különböző a tulajdonságokat (pl. az indák hosszát) illetően. Kancsóik színe zöldes-sárga, narancs, lila és piros lehet, egyes változatok pedig foltos mintázatot viselnek.

hirdetes

A Nepenthes x ventrata (és rokonai) 10-11 USDA zónákban hidegtűrők, és (a fajtától függően) mindig napos vagy mindig árnyékos helyen, egy növénytartónyi tőzegmohában érzik jól magukat.
    

8. Villose kancsóka (Nepenthes villosa)

A Villose kancsóka szintén egy trópusi származású kancsós növény, amely virágzik ugyan, de első sorban narancssárga kancsói miatt szokás tartani, amelyek általában 10 cm hosszúra nőnek meg.

Az Villose kancsókák 10-11 USDA zónákban hidegtűrők, és mindig napos vagy félárnyékos helyen, egy növénytartónyi tőzegmohában érzik jól magukat.

hirdetes

9. Kinabalu kancsóka (Nepenthes × kinabaluensis)

Kinabalu kancsóka egy hibridfajta, aminek egyik felmenője az előbb említett Villose kancsóka. A fő különbség a kancsókban figyelhető meg, amelyek a Kinabalun nagyobbak és piros színűek.

A Kinabalu kancsókák 10-11 USDA zónákban hidegtűrők, és mindig napos vagy félárnyékos helyen, egy növénytartónyi tőzegmohában érzik jól magukat.

10. Nepenthes veitchii

A Nepenthes veitchii egy egészen káprázatos megjelenésű kancsóka, amelynek már foltos belső fala is említésre méltó, a lényeg azonban kívülről látszik. Habár virágai jelentéktelenek, a csíkozott peremű (és akár 30 cm-es) narancs, sárga vagy piros kancsók miatt nagyon is megéri gondoskodni erről a kényes növényről.

A Nepenthes veitchii kancsókák 10-11 USDA zónákban hidegtűrők, és mindig napos vagy félárnyékos helyen, egy növénytartónyi tőzegmohában érzik jól magukat.
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Még több cikk

2022-12-06

Hogyan vedd rá a karácsonyi kaktuszodat, hogy virágozzon? Íme a 3 titok!

A megfelelő feltételek mellett a karácsonyi kaktusz az ünnepek után újra virágozhat. Íme a titok, hogy mit kell tenned, a februári ismételt virágzáshoz.

2022-12-05

Amarillisz: az egyik legszebb hagyományos karácsonyi virág

A karácsonyi virágok csodálatosan kiegészítik a dekorációt, természetes téli szépséget hozva. Mutatjuk a legszebb karácsonyi virág, az Amarillisz gondozását.

2022-11-25

Rhipsalis fagyöngy kaktusz: Fagyöngy kaktusz termesztése

Kinek kellene egyszerű fagyöngy, amikor létezik ennél sokkal menőbb, sokkal extrább változatban is? Mutatunk mindent a fagyöngy kaktuszokkal kapcsolatban!

2022-11-03

Így őrizd meg a mikulásvirágok szépségét egész évben

Te tudtad, hogy mikulásvirágaidat életben tarthatod és virágozhatod egész évben is? Most le is rántjuk a leplet a titokról, hogy hogyan gondozd a mikulásvirágot.

2022-12-06

5 bevált módszer az orchidea életben tartásárához, virágoztatásához

Az orchideák nagyon csodás növények, amik csodássá varázsolhatják a lakásodat, csak néhány apróságra kell majd odafigyelned. Mutatjuk is az orchidea trükkjeit!

2022-11-07

A fagyöngy gondozása: hogyan neveljünk fagyöngyöt?

A téli ünnepek nem lennének ugyanolyanok a fagyöngy nélkül, maga a növény örökzöld, számos áttetsző fehér bogyóval, amit te is tudsz otthonodban nevelni!

2022-11-24

Téli lógó kaspó kosár ötletek – 6 szép módja annak, hogy megmutasd a téli virágzást

Meríts ihletet ezekből a téli függőkosár-ötletekből, hogy színt és érdekességet vihess be kertedbe a hidegebb hónapok alatt is. Függő kosár ültetési tippek!

2022-11-07

A téli mogyoró termesztése és gondozása

A téli mogyoró a varázsmogyoró családjába tartozó, Japánban honos, közepes méretű lombhullató cserje. A faj télen ragyog igazán, akár a Te kertedben is!

További cikkek ebben a témában


Tovább a Lexikonhoz

Magyar Tudományos Akadémia Mezõgazdasági Kutatóintézete

Kutatóintézet A Magyar Tudományos Akadémia Mezõgazdasági Kutatóintézete egymásra épülõ,... Tovább

88/2006. (XII. 28.) FVM rendelet

a nemzeti agrárkár-enyhítési rendszerrõl szóló 2006. évi LXXXVIII. törvény... Tovább

Tovább a lexikonra
Növénytermesztés virág