Ezek a legszebb kancsós virágok, ezeket a csodaszép kancsós virágokat ültetheted a kertedbe!

hirdetes

10 kancsós virág, amivel szebbé teheted kertedet

VN

A kancsós virágok (kancsókák és kürtvirágok) igazán érdekes növények, amikkel kevés hazai kertben találkozik az ember. Különleges névadó formájuknak köszönhetően általában ezeken a virágokon akad meg a legtöbb vendég szeme, amelyek (változattól függően) többféle színben és mintázattal jutalmazzák meg az őket gondozó kerttulajdonosokat.

Legszebb kancsós növények kertedbe

Külön érdekesség, hogy a kancsós virágok valójában ragadozó növények, amelyek sajátos szagukkal vonzzák magukhoz a különböző rovarokat, mielőtt csapdába ejtenék őket. Kancsóik belső fala csúszós és apró „szőrszálak” borítják, így prédájuk általában képtelen kiszabadulni belőle. A kancsók előbb-utóbb megtelnek esővízzel, és az ott ragadt rovarok megfulladnak. Egyes kancsóvirágok mérgező anyagokat termelnek, hogy végezzenek áldozataikkal.

A mind a kancsókák, mind a kürtvirágok évelő növények, és számos különböző fajtájuk létezik. Ebből következik, hogy jó eséllyel találsz majd olyat közöttük, ami jól érzi majd magát kertedben, erkélyeden vagy egy üvegházban.

Fontos azonban felkészülni rá, hogy a kancsós virágok meglehetősen kényes növények, és gondozásuk nem egyszerű feladat. Íme néhány remek választás, és alapvető igényeik!

1. Bíbor kürtvirág (Sarracenia purpurea)

hirdetes

A bíbor kürtvirágokat jellegzetes színű, erezett kürtjeikről lehet felismerni. Meglehetősen jól tűrik a hideget, ezért akár vízkertekbe is remek választások. Érdemes a vízkert főattrakciójaként elhelyezni őket, más, alacsonyabb virágokkal körülvéve, amelyek nem takarják el a szépségét. A bíbor kürtvirág virágzáskor akár 50 cm magasra is megnőhet. Szirmaik bíborszínűek, kürtjük pedig zöld, piros erezettel.

A bíbor kürtvirágok 3-6 USDA zónákban hidegtűrők (ez alfajonként változó), és mindig napos helyen, mocsaras, savas talajban érzik jól magukat.

2. Sárga kürtvirág (Sarracenia flava)

hirdetes

Ha egy méretesebb, világosabb színű kancsós virágra vágysz, akkor a sárga kürtvirág lesz az egyik legjobb választás számodra. Ezek a növények akár 60-90 cm magasra is megnőhetnek, és saját termelésű méreggel végeznek a csapdába esett rovarokkal. Színükről nevük árulkodik, kürtjei pedig sárgás-zöldek.

A sárga kürtvirágok 6-8 USDA zónákban hidegtűrők, és mindig napos helyen, mocsaras, homokos, vagy humuszos, savas talajban érzik jól magukat.

3. Sisakos légycsapda (Darlingtonia californica)

A sisakos légycsapda (vagy kobraliliom) egy, az USA-ban őshonos faj, ami akár 1 méter magasra is megnőhet. Ezek a növények szintén megjelenésükről kapták nevüket, virágaik ugyanis egy kobra csuklyás fejére hasonlítanak. Virágaik sárga, illetve lilászöld színűek.

A sisakos légycsapdák 6-9 USDA zónákban hidegtűrők, és mindig napos vagy félárnyékos helyen, kavicsos, vagy hideg vízzel átáztatott, mocsaras talajban érzik jól magukat.
 

Lapozz, mert a következő oldalon még ennél is különlegesebb kancsós virágokat mutatunk neked!

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Még több cikk

2022-09-19

10 gyönyörű virág, amelynek ott a helye az őszi kertben

Ősszel is foglalkozzunk a kertünkkel, hogy szép legyen. Most bemutatunk 10 olyan virágot, amit nyugodtan elültethetünk, mivel jól bírják az őszi időjárást.

2022-09-16

Királyi elegancia a kertedben: Így nevelj vakondűző császárkoronát Te is

A császárkorona (Fritillaria imperialis) kevésbé ismert évelő hagymás növény, amelyek minden kertben feltűnő és vakondmentes megjelenést jelentenek!

2022-09-16

Miért lesz fehér a virágföld? – A penészes talaj javítása

A túl sok víz olyan környezetet teremt, amely lehetővé teszi a penész megszaporodását a szobanövények talajában. Ez okozza a fehéredést a virágföldjén!

2022-09-16

Hogyan neveljünk Camassiát

A camassia, vad jácint nem túl ismert Magyarországon, azonban rendkívül feldobhatjuk vele kertünket! Minden, amit tudnod kell a vad jácint gondozásáról!

2022-09-20

Hogyan tegyük el télre a virághagymákat?

Sokakban merül fel a kérdés: el lehet tenni a virághagymákat télre? Ha igen, akkor hogyan kell a virághagymákat teleltetni szakszerűen? Mutatjuk a választ!

2022-08-31

Bambuszpálma gondozása: Hogyan neveljünk bambuszpálmát

Egy kis trópusi életet hozhatunk be az otthonunkban a bambuszpálmával. A gondozása nagyon egyszerű és ha kedveli az otthonodat, akkor sokáig veled marad ez a növény.

2022-09-12

Növénygyökerekkel kapcsolatos problémák: Miért pusztulnak el a növényeim ugyanazon a helyen?

„Segítség, minden növényem elpusztul!” Ez az egyik leggyakoribb probléma mind a kezdő, mind a tapasztalt termelők körében.Miért megy tönkre minden növény?

2022-08-31

Az ünnepi kaktuszok különböző fajtái: Neked vajon karácsonyi vagy hálaadási kaktuszod van otthon?

Az ünnepi kaktuszok között többféle is van. De hogyan különböztessük meg a karácsonyi, a hálaadási és a húsvéti kaktuszt egymástól? Mostani cikkünkből kiderül!

További cikkek ebben a témában


brucellózis (brucellosis)

a szm., a kiskérődzők és a sertés brucellózisának van a legnagyobb gyak. jelentősége.... Tovább

Bikini (H 46520)

Cukorrépa Cél: rizománia és cerkospóra rezisztens Leírás:Monogerm, diploid hibrid, a... Tovább

Tovább a lexikonra
Növénytermesztés virág