Ezek a legszebb kancsós virágok, ezeket a csodaszép kancsós virágokat ültetheted a kertedbe!

hirdetes

10 kancsós virág, amivel szebbé teheted kertedet

VN
Facebook logo

KÖVESS MINKET

FACEBOOKON

Legszebb kancsós növények kertedbe

4. Napkorsó (Heliamphora spp.)

A napkorsók a csinos megjelenésű kancsós virágok közé tartoznak. Több mint 20 változatukat ismerjük, amelyek kancsói (vagy tölcsérjei, ha úgy tetszik) 15-40 cm magasra nőnek, míg maguk a palánták általában csupán 10-25 cm magasak. Leglátványosabb fajtáik mélypiros színűek, és mindegyiküknek harangformájú virága van.

A napkorsók rendkívül kényesen a hőmérsékletre és a páratartalomra is, ezért csak akkor próbálkozz velük, ha egy jól felszerelt üvegházban tudod termeszteni őket.

A napkorsók 10-11 USDA zónákban hidegtűrők, és (a fajtától függően) mindig napos vagy félárnyékos helyen érzik jól magukat. Általában tőzegmohába szokás ültetni őket, valamilyen növénytartóban.

hirdetes

5. Fehér kürtvirág (Sarracenia leucophylla)

Ha a fehér virágok kedvelője vagy, akkor ne keress tovább. A fehér kürtvirág az egyik legnépszerűbb a kancsós virágok közül, ami nem csak világos színének, hanem viszonylag egyszerű gondozásának is köszönhető.

hirdetes

Fehér kürtjeiket sötét erezet borítja, ami egy igazán érdekes vizuális kontrasztot kölcsönöz nekik. Habár legfőbb attrakcióik a kürtök, piros virágaik is remekül mutatnak rajtuk.

A fehér kürtvirágok 7-9 USDA zónákban hidegtűrők, és mindig napos helyen, mocsaras, humuszos, savas talajban érzik jól magukat.

6. Ausztrál kancsóka (Cephalotus follicularis)

Az ausztrál kancsókák a legkisebb kancsós virágok közé tartoznak, ugyanis mindössze 2,5-3,8 cm magasra nőnek meg. Kancsóik jellegzetes csíkozott mintázata miatt mégis érdemes egy esélyt adni ezeknek az ausztráliai növényeknek. Kancsóik sötétzöld és lila színűek, virágaikba pedig fehérek, habár senki sem ezekért tartja őket. Az ’Eden Black’ egy különleges, teljesen fekete változat.

Az ausztrál kancsókák 8-11 USDA zónákban hidegtűrők, és mindig napos helyen, egy növénytartónyi tőzegmohában érzik jól magukat.

A csodaszép, és nagyon különleges kancsós virágok listája még közel sem ért véget, lapozz és mutatjuk a legszebbeket! Ahogyan az lenni szokott, az utolsó a kedvencünk!

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Még több cikk

2023-05-31

Az orchideák szaporítása – Három szakértői módszer

Ezzel a három szakértői módszerrel viszont rájössz, hogy könnyedén lehet egy orchideából több orchideád! Orchidea szaporítási módszerek kertészeink ajánlása

2023-05-31

A tereprendezési sziklák tisztítása – egyszerű módszerek, hogy újra jól nézzen ki a sziklakert

A sziklakert sziklái könnyen bevonódhatnak mohával vagy szennyeződésekkel, aminek következtében elveszítik eredeti megjelenésüket, viszont egyszerű tisztítani!

2023-05-31

Levendulatermesztési hibák – a 6 legnagyobb elkerülendő hiba a kertészek szerint

Ebben a cikkben felsorolunk hat olyan gyakori hibát, amelyeket érdemes elkerülni a levendulatermesztés során, ahogy egy kertészeti szakértő javasolja.

2023-05-31

Az 5 legszebb Dália fajta – Ha igazi különlegességet szeretnél a kertedbe

Ha érdekelnek a dáliák és szeretnéd megismerni az öt legszebb fajtájukat, akkor olvasd tovább ezt a cikket. Összegyűjtöttük az öt legszebb dáliafajtát!

2023-06-02

Ezzel az egyszerű trükkel sokáig szép marad az esküvői virág

A virágok egész nap és éjszaka frissen tartása nem lehetetlen küldetés, csupán ismerni kell a trükköt, amivel sokáig szép marad a vágott virág az esküvőkön!

2023-06-02

A zsálya pozitív hatásai, nem is hinnéd mennyi mindenre jó

A zsálya sokoldalú, egyedülálló tulajdonságokkal rendelkezik, amelyek számos egészségügyi előnnyel járnak. Mutatjuk is a zsálya pozitív hatásait az egészségre!

További cikkek ebben a témában


Tovább a Lexikonhoz

állandó legelő

folyamatosan, váltás nélkül legeltetett gyepterület. Tovább

szállások

az állatok egyszerű, hagyományos tartására, elhelyezésére szolgáló építmények. Nyitott... Tovább

Tovább a lexikonra
Növénytermesztés virág