Különleges kancsó növények a kertedbe

hirdetes

5 népszerű kancsó növény – Ha izgalmas növényeket szeretnél a kertedbe

ZH

A kancsónövények az egyik legszórakoztatóbb növények, amelyet termeszthetsz. Mutass egyet a kertjébe látogatóba érkező barátaidnak és családtagjaidnak, és biztos, hogy bámulatban lesznek: "Ez olyan szokatlan, ilyet még soha nem láttam!”

kancsó növények

Különleges kancsó növények, az egyedi kertért


Még akkor is, amikor az emberek túllépnek a kancsónövények újdonságán, továbbra is lenyűgözik a névrokon kancsók (amelyek valóban módosított levelek) furcsa formái.

Egyesek számára ugyanilyen lenyűgöző az a tény, hogy a híres Vénusz légycsapójához hasonlóan a kancsónövények is húsevők. A kancsók csapdákként funkcionálnak a rovarok számára, amelyeket illatuk és színük is vonz hozzájuk. Miután a rovarok beszorultak egy kancsóba, nehéz kijutniuk, mert a belső falak csúszósak, és merev szőrszálak borítják, amelyek lefelé néznek. A kancsók részben megtelnek esővízzel, és a csapdába esett rovarok megfulladhatnak. Egyes kancsónövények olyan vegyszert termelnek, amely elpusztítja a rovarokat.

A kancsó növényeket a lágyszárú évelő növények közé sorolják, és sokféle típus létezik. Nem számít, hol él, valószínűleg talál egyet, amely megfelel a kertjének, a teraszának vagy az üvegházának.

Sajnos nem könnyű őket termeszteni, ezért jobb, ha zöld hüvelykujjakra hagyjuk őket. Íme tíz csinos kancsó növény, amely népszerű a rajongók körében, és biztosan elkápráztatja a nagyközönséget.

hirdetes


Különleges kancsó növények

Lila kancsó növény (Sarracenia purpurea)

A lila kancsó növények mélyvörös virágairól és erezetes kancsóikról ismertek. Szívósságuk miatt nagyszerű növényeket készítenek északi vízi kertekbe (sőt, egy másik elnevezés az "északi kancsó növény").

Sárga kancsó növény (Sarracenia flava)


Nagyobb és fényesebb példányhoz sárga kancsó növényt neveljünk. Az Amerika délkeleti részén őshonos növény egy-három láb magas. A sárga kancsó növény a vegyszert a csapdába esett rovarok elpusztítására használja.
 

Kaliforniai kancsóvirág (Darlingtonia californica)


A kaliforniai kancsó növény, más néven "kobra liliom", Oregon déli részén és Észak-Kaliforniában őshonos. Akár 39 hüvelyk magas is lehet. Nehezen termeszthető, a legtöbb természetszerető megelégszik azzal, hogy megbecsüli, amikor őshonos elterjedési területén lápok és patakpartok mentén túrázva veszi észre.

hirdetes
 

Sun Pitcher Plant (Heliamphora spp.)


A mocsári vagy „napos” kancsó növények Dél-Amerikában őshonosak. Kancsójuk hossza 6-16 hüvelyk, fajtól függően (amelyből több mint 20 van), de a növények csak 4-10 hüvelyk magasak. A legvonzóbb fajok mélyvörösek, és mindegyiknek harang alakú virága van.
 

Fehér trombitakancsó növény (Sarracenia leucophylla)


Jól gondolhatja, hogy a fehér trombitakancsó, amely Amerika délkeleti részén őshonos, a legvonzóbb a tétel közül. Ez köszönhető népszerűségüknek, valamint az a tény, hogy viszonylag könnyen termeszthetők kancsónövények számára.
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Még több cikk

2022-12-05

Amarillisz: az egyik legszebb hagyományos karácsonyi virág

A karácsonyi virágok csodálatosan kiegészítik a dekorációt, természetes téli szépséget hozva. Mutatjuk a legszebb karácsonyi virág, az Amarillisz gondozását.

2022-11-23

Ezeket a kerti teendőket végezd el decemberben

Kerti feladatokból még decemberben sincsen hiány, hiszen, nem ez a leghidegebb és fagyosabb téli hónapunk, a cikkből kiderül, miket lehet még elvégezni idén!

2022-11-07

Hogyan termesszünk mogyorót? – A mogyorófa ültetése és gondozása

A mogyorófák (Corylus avellana) mindössze 3-6 méterre nőnek, és 4,5 méteres kiterjedésűek, így a legapróbb kertek kivételével az összes kertben használhatók.

2022-11-03

Így őrizd meg a mikulásvirágok szépségét egész évben

Te tudtad, hogy mikulásvirágaidat életben tarthatod és virágozhatod egész évben is? Most le is rántjuk a leplet a titokról, hogy hogyan gondozd a mikulásvirágot.

2022-11-24

Ugye nem felejtetted el? – zárd el a kerti csapot, jönnek a fagyok!

Lehet sokan kapnak most a fejükhöz: tényleg, a csap! Bizony, nem szabad elfelejteni elzárni a fagyok előtt, nagy károkat okozhat, ha úgy hagyjuk. Mutatjuk, hogyan tedd ezt!

2022-11-07

A fagyöngy gondozása: hogyan neveljünk fagyöngyöt?

A téli ünnepek nem lennének ugyanolyanok a fagyöngy nélkül, maga a növény örökzöld, számos áttetsző fehér bogyóval, amit te is tudsz otthonodban nevelni!

2022-12-06

5 bevált módszer az orchidea életben tartásárához, virágoztatásához

Az orchideák nagyon csodás növények, amik csodássá varázsolhatják a lakásodat, csak néhány apróságra kell majd odafigyelned. Mutatjuk is az orchidea trükkjeit!

2022-12-06

Hogyan vedd rá a karácsonyi kaktuszodat, hogy virágozzon? Íme a 3 titok!

A megfelelő feltételek mellett a karácsonyi kaktusz az ünnepek után újra virágozhat. Íme a titok, hogy mit kell tenned, a februári ismételt virágzáshoz.

További cikkek ebben a témában


Tovább a Lexikonhoz

konszolidáltság

az öröklődés biztonságát fejezi ki valamely fajtára v. tenyészetre vonatkozóan... Tovább

8/2006. (I. 27.) FVM-PM együttes rendelet

a borászati termékek egységes bizonylatolási, nyilvántartási és elszámolási rendjérõl... Tovább

Tovább a lexikonra
dísznövény Házi kert kert virág virágtermesztés