A kamilla előnyei a kertben - Ültess te is mindenképp!

A kamilla előnyei a kertben - Ültess te is mindenképp!

GE.
Facebook logo

KÖVESS MINKET

FACEBOOKON

Tudtad, hogy a kamillának számtalan előnye van a kertben? Pedig így van, mostani cikkemben elmondok, miért érdemes mindenképpen ültetned kamillát a kertbe!

A kamilla

Kiváló társnövény

Mivel természetes baktérium- és gombaölő és hatású, a kamilla remek társnövény lehet a különböző ágyásokba. Érdemes gyümölcsfák közelébe ültetni őket, hogy védelmet biztosítsanak azok számára a különböző gombás fertőzésekkel szemben. A kamilla jó szomszédja lehet a brokkolinak, a kelnek, a hagymáknak, a baboknak és az uborkáknak is. Más gyógynövények (például menta, bazsalikom vagy rozmaring) közelében serkenti azok olajtermelését.

A kamillatea a kerti kártevők ellen is alkalmazható

A kamillából készített tea segít a káros kerti behatolók és a szúnyogok távol tartásában. Főzz belőle egy nagyon erős teát (kétszer olyat, mint amilyet meginnál, és természetesen bármilyen ízesítés nélkül) és öntsd egy pumpás flakonba. Ezzel aztán fújd be növénypalántáidat, hogy megvédd őket a gombás fertőzésektől, a levéltetvektől, és már károkozóktól.

A kamillatea remek tápanyag a növények számára

Amint kamillád eléri az 60 centis magasságot, vágd le 5 centire a talajtól. Törd szét rajta a leveleket és a szárát is, majd az egészet helyezd egy régi, de tiszta párnahuzatba, amelyet ez után márts 18-20 liter vízbe. Hagyd ázni 2 héten keresztül, majd hígítsd fel a kész teát 3:1 arányban tiszta vízzel (a tiszta víz tegye ki a keverék nagyobb részét). A kiáztatott kamilladarabokat egy második adag elkészítéséhez újra felhasználhatod. Az oldott keverékkel öntözheted a talajt növényeid alatt.

A kamilla, mint talajtakaró

A tenyészidőszak végén vágd le és daráld le kamilláidat. A darált kamillát aztán tápláló talajtakaróként alkalmazhatod.

Beporzó és más hasznos rovarokat vonz a kertbe

A kamilla számos különböző beporzásért felelős rovart vonz a kertbe a méhektől kezdve a katicabogarakig.

Tudtad, hogy a kamillának számtalan előnye van a kertben? Pedig így van, mostani cikkemben elmondok, miért érdemes mindenképpen ültetned kamillát a kertbe!

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS


Tovább a Lexikonhoz

árpatörmelék

a söriparban a sörárpa (->árpa) tisztításakor keletkező ->melléktermék; elsősorban tört... Tovább

csüd

háziállatokban az ujj csontjait képező ujjpercek közül az első ujjperc, csontos váza a... Tovább

Tovább a lexikonra