Kamélia bokrok virágfajtái - 10 legkülönlegesebb kamélia faj

A gyönyörű Kamélia ezer arca – 10 elegáns fajtája a gyönyörű virágos cserjének

ZH
Youtube logo

IRATKOZZ FEL

CSATORNÁNKRA

A Kínából és Japánból származó Kaméliák telepítése Európába, majd Amerikában először a 18. században történt. Ma már rengeteg Kamélia fajtát megkülönböztethetünk, amikkel felvirágoztathatjuk a hátsókertünket. Ebben a cikkben összegyűjtöttem a legszebb Kamélia fajtákat, amiket itthon is termeszthetünk.

kamélia

Legszebb Kamélia fajták


A kaméliavirágokban minden ízlésnek megfelelő variáció megtalálható, a szép egyvirágos vagy félpáros virágoktól az olyan gyönyörű formális szirmokig, mint a „Desire” vagy a nehéz, dús kökörcsin- és bazsarózsa formájú virágok. Ahol szűkös a hely, a kaméliák könnyen idomíthatók falakhoz és kerítésekhez, és jól nőnek cserépben és sövényként is. A legtöbb kamélia tavasszal virágzik, de az enyhe időjárás gyakran arra készteti a rügyeket, hogy a tél végén elhervadjanak, ezért gondos elhelyezésre van szükség, hogy a virágokat ne sértse meg a fagy. Erdőlakókról van szó: ha világos, foltos árnyékban, nedves, de jó vízelvezető mészmentes talajban neveljük a kaméliákat, és védjük őket a fagytól és a kiszáradó széltől, akkor virágozni fognak egész évben.

10 fajta kamélia, amely ragyogni fog a tavaszi kertedben

Helyezd ezeket a virágzó cserjéket átgondoltan a kertedbe, és évről-évre virágozni fognak.

1. C. Japonica „Adolphe Audusson”

Rengeteg piros, dupla szirmú virág nyílik ezen a kompakt örökzöld cserjén tavasz elejétől, tavasz közepéig. A szép lombozat finom hátteret ad ezeknek a széles virágoknak, amelyek középpontjában egy-egy kiugró arany porzószál található.

Metszeni kell ezeket a kaméliákat a méretük szabályozása érdekében – virágzás után ritkítsuk meg a magasabb szárakat.
 

2. C. Japonica „Desire”

Ez a kamélia jól ismert egyenes habitusáról és gyönyörű tavasz közepén virágzó virágairól. A kagyló rózsaszín bimbóiról a formális kettős virágok nyílnak, és hegyes, egymást átfedő szirmok rétegeit tárják fel, amelyek középen fehérek, de a szélükön rózsaszínűek.

A növények szinte túl erősek a konténerekhez, de a C. ‘Commander Mulroy’ hasonló virágokat visel, tömörebb formában.
 

3. C. X Williamsii „Jury’s Yellow”

Ennek a kompakt, egyenesen növő kaméliának a kökörcsin formájú virágai mindig megragadják a tekintetet, fehér szirmaikkal, amelyeket a közepén összegyűlt krémessárga szirmok tömege világít meg. Ezek nagyvonalúan nyílnak a tavasz közepétől késő tavaszig, és meglepően jól tűrik az időjárást.

Ez a kamélia konténerekben is jól nő, és sok kívánságlistán szerepel.
 

4. C. X Williamsii „Elegant Beauty”

Csinos rózsaszín kökörcsin- vagy bazsarózsa alakú virágok mélyebb rózsaszín erekkel olyan cserjéken tartanak, amelyek laza, íves szárai tökéletesek a kerti falhoz vagy kerítéshez való növekedéshez.

A virágok késő tavasszal nyílnak, így kisebb a fagy kockázata. A fiatal hajtások jó bronz árnyalatot mutatnak. Kiválóan alkalmas városi és udvari kertek támasztékainak öltöztetésére.
 

5. C. Japonica „Lavinia Maggi”

Szeretem a csíkos kamélia virágot, és ez a fehér szirmokból álló formális kettős virágokat viseli, amelyek szabálytalanul csíkoznak cerise rózsaszínnel. Ezek késő téltől nyílnak, jó 4 hüvelyk az átmérőjűek, erőteljes, terjedő növényen.

Ha több színre vágysz, a tavaszi virágzású C. japonica ’Oranda-Ko’ rózsaszín csíkok és fehér csíkok is vannak.
 

6. C. Japonica „Lily Pons”

Bár a növekedés kezdetben kissé lassú, ez nem feltétlenül hátrány, és az érettség előrehaladtával ez a kamélia sűrűbbé és bokrosabbá válik.

A nagy, 6 hüvelyk átmérőjű virágok szimpla vagy néha félig dupla és fehérek, hosszú, kanál alakú szirmokkal és arany porzókkal, amelyek a közepén láthatók. Tavasz közepétől késő tavaszig nyílnak.
 

7. C. Japonica „Nuccio ékköve”

Ez a kompakt, közepes méretű kamélia gyönyörű, félig dupla bazsarózsa formájú virágai 4 hüvelyk szélesek, és ragyogó barackrózsa rózsaszín.

Ugyanebből a fajból a „Nuccio’s Pearl” formális kettős virágokat visel, hegyes fehér szirmokkal, amelyek külső szélén rózsaszínűek. Általában mindkettő korán virágzik, a rügyek megduzzadnak és a tél végén kipattannak.
 

8. C. Reticulata „Francie L”

Ezt a reticulata hibridet egy nagy, erőteljes növényt készítve egy kicsit jobban kell védenie a fagytól, a hidegtől és a széltől, mint a többit. Mégis, ha kielégíti az igényeid, megéri a fáradságot a meleg korallvörös pazar, félig kettős virágzás, amelyet arany porzók világítanak meg a közepén.

Ezek késő téltől tavaszig nyílnak keskeny, elegáns levelekkel szemben. Tökéletes fali díszítéshez.
 

9. C. X Williamsii „Bow Bells”

Ez a lassan növekvő, kompakt kamélia tökéletes kisebb kertekbe és konténerekbe. A tél közepétől tavasz közepéig hosszú ideig nyíló, közepes méretű egyszeres virágokból bőséges a kínálat.

Trombita alakúak és rózsaszínűek, ezek a virágok a növényekkel összhangban vannak, és megbízhatóbbak, ha árnyékos fal mellett helyezik el őket.
 

10. C. „Nicky Crisp”

Bármilyen kaméliát termeszthetünk konténerkertben, de a lassú növekedésű, tömör és szabadon virágzó tulajdonságokra mindenképp figyelni kell, amikor konkrét fajtákat választunk.

Ez félig dupla virágzást hoz tiszta rózsaszínben. Meglehetősen nagyok, tavasz elején-középen nyílnak. Ne feledjük, hogy a cserepekben és kádakban lévő gyökerek és talaj soha nem fagyhatnak meg – szükség esetén szigeteljük le a tartály oldalát.
 

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS
További cikkek ebben a témában


Tovább a Lexikonhoz

Mv 213

Kukorica Cél: szemes Leírás:A címerhányás ideje közepes, a kalászkapelyva alapjának... Tovább

15/2007. (III. 20.) FVM rendelet

a növényvédõ szerek forgalomba hozatalának és felhasználásának engedélyezésérõl,... Tovább

Tovább a lexikonra
dísznövény