A pozsgások és kaktuszok virágoztatásának trükkjei- így lehet a kaktuszokat virágoztatni

hirdetes

A pozsgások és kaktuszok virágoztatása

VN
Push értesítések

ÉRTESÜLJ ELSŐKÉNT,

IRATKOZZ FEL ÉRTESÍTÉSEINKRE

Kaktuszok virágoztatása

Ez kell a kaktuszok virágoztatásához: Trágyázás és táplálás

Pozsgásaidnak nincs feltétlen szüksége trágyázásra, de mind növekedésükben, mind pedig virágzásukban sokat segíthet, ha némi extra tápanyagot biztosítasz számukra. A virágzás sok energiát igényel a palántáktól, ezért jó hasznát veszik majd a segítségnek.

A legtöbb pozsgást és kaktuszt az aktív növekedési időszakuk során, vagy a tavaszi-nyári időszakban ajánlott trágyázni. Ne trágyázd pozsgásaidat az ősz végén és a téli szezonban.

Az általános összetételű készítményeket felhígítva, a javasolt adag felével vagy egynegyedével érdemes adagolni. A legjobb persze, ha kifejezetten pozsgásoknak vagy kaktuszoknak szánt műtrágyát használsz, ezeket persze már a csomagoláson feltüntetettek alapján kell adagolni.

Ez kell a kaktuszok virágoztatásához: Öntözés

hirdetes

Habár a pozsgások és kaktuszok képesek némi vizet elraktározni magukban, időnként ehhez is szükségük van némi utánpótlásra. A növekedési időszakuk során például rendszeres öntözést igényelnek. A víz nem csak a növekedésükhöz fontos, hanem segít ellenállniuk a melegebb nyári hőmérsékletnek is.

A növekedési időszak során tehát alaposan öntözd meg pozsgásaidat, egészen addig, amíg a víz el nem kezd kiszivárogni a cserepek alján. Két öntözés között várd meg, hogy a talaj kiszáradjon a palántáid alatt. Ha a talaj felső 2,5 cm-e száraz, akkor kaphatnak ismét vizet.

hirdetes

A forró nyári napokon még gyakrabban érdemes öntöznöd pozsgásaidat és kaktuszaidat, ezzel szemben télen a szokottnál ritkábban adj vizet nekik.
Ügyelj rá továbbá, hogy a túlöntözést a pozsgás növények sem tűrik jól, ezért kell az öntözéssel megvárni, hogy a talaj kellően kiszáradjon alattuk.

Ez kell a kaktuszok virágoztatásához: Megfelelő termőközeg

A rendszeres öntözés mellett pozsgásaidnak olyan termőközegre (talajra) lesz szükségük, ami megfelelően elvezeti alóluk a felesleges vizet. Ez fontos, hiszen, ha túl sokáig állnak vízben, akkor gyökereik nem jutnak majd elegendő oxigénhez és elrohadhatnak.

Egy pozsgás növényeknek szánt talajkeverék legfontosabb tulajdonsága a vízelvezetés, ezért érdemes kifejezetten pozsgásoknak és/vagy kaktuszoknak készült virágföldet vásárolni hozzájuk.
 

Érdekel a karácsonyi és húsvéti kaktuszok virágoztatásának trükkje, vagy hogy mi történik a pozsgásokkal miután elvirágzanak? Lapozz!

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Még több cikk

2023-03-23

Ez a 10 legjobb illatú virág a világon

Te is észrevetted már, hogy két különböző virágnak véletlenül sincsen ugyanolyan illata? De vajon melyik virágnak van a legjobb, legkellemesebb illata a világon?

2023-03-21

Olcsó, újrahasznosított, kreatív kerti ötletek, amiket imádni fogsz

Olyan egyszerű, de nagyszerű, kreatív kerti ötletek jönnek, amik annyira mutatósak, hogy szinte már elájulunk tőlük, mégis némelyik egy forintba sem kerül!

2023-03-22

Így építs raklapkertet 5 egyszerű lépésben- a legújabb filléres ötlet, ami meghódította a világot

Szeretjük a kreatív, egyedi kerti ötleteket - de az igazi hab a tortán, ha valami ezzel egy időben olcsó, és könnyedén kivitelezhető is, a raklapkert ilyen!

2023-03-27

5 módszer, amivel megvédheted növényeidet a tavaszi fagytól- ideje felkészülni!

A növényeinkre nem adhatunk téli kabátot, de mégis van néhány módszer, amikkel segíthetünk nekik, hogy ne fagyjanak el- ezek a legjobb módszerek tavszi fagy ellen.

2023-03-22

5 kreatív kerti ötlet egyszerű raklapokkal- a raklap kerti felhasználása kreatívan

Nem gondoltad volna, milyen hasznos tud lenni egy raklap a kertben! Íme 5 mód a raklap kreatív kerti felhasználására, amit leesik majd az állad.

2023-03-24

Túl árnyékos a kerted? - ezek a kültéri növények imádják az árnyékot

Ha túl árnyékos a kerted, akkor se búsulj, mert ezek a növények imádják az árnyékot, ezért érdemes a listából legalább egyet elültetned az árnyékos kertedbe!

2023-03-20

Függő virágok? Ez a 7 virág mutat a legjobban lógó virágkosarakban!

A gyönyörű virágokkal teli függő kosarak mindenképpen különleges, vonzó megjelenést kölcsönöznek majd a kis otthonod környékének ezekkel a csodás virágokkal.

2023-03-21

8 veteményeskerti hiba, amelyet még a gyakorlott kertészek is elkövetnek

A saját zöldségeskert szórakoztató és kifizetődő, de a dolgok rosszul is elsülhetnek. A cikkben felsoroljuk azokat a gyakori hibákat, amelyeket érdemes elkerülni.

További cikkek ebben a témában


Tovább a Lexikonhoz

126/2008. (IX. 23.) FVM rendelet

A zöldség-gyümölcs termelõi csoportok és termelõi szervezetek nemzeti szabályozásáról... Tovább

inzulinrezisztencia

 Inzulin rezisztens állapotban az adott inzulin jelre bekövetkező válasz a... Tovább

Tovább a lexikonra
dísznövény Érdekességek kert Kertészet virág