A pozsgások és kaktuszok virágoztatásának trükkjei- így lehet a kaktuszokat virágoztatni

A pozsgások és kaktuszok virágoztatása

VN
Youtube logo

IRATKOZZ FEL

CSATORNÁNKRA

Kaktuszok virágoztatása

Ez kell a kaktuszok virágoztatásához: Trágyázás és táplálás

Pozsgásaidnak nincs feltétlen szüksége trágyázásra, de mind növekedésükben, mind pedig virágzásukban sokat segíthet, ha némi extra tápanyagot biztosítasz számukra. A virágzás sok energiát igényel a palántáktól, ezért jó hasznát veszik majd a segítségnek.

A legtöbb pozsgást és kaktuszt az aktív növekedési időszakuk során, vagy a tavaszi-nyári időszakban ajánlott trágyázni. Ne trágyázd pozsgásaidat az ősz végén és a téli szezonban.

Az általános összetételű készítményeket felhígítva, a javasolt adag felével vagy egynegyedével érdemes adagolni. A legjobb persze, ha kifejezetten pozsgásoknak vagy kaktuszoknak szánt műtrágyát használsz, ezeket persze már a csomagoláson feltüntetettek alapján kell adagolni.

Ez kell a kaktuszok virágoztatásához: Öntözés

Habár a pozsgások és kaktuszok képesek némi vizet elraktározni magukban, időnként ehhez is szükségük van némi utánpótlásra. A növekedési időszakuk során például rendszeres öntözést igényelnek. A víz nem csak a növekedésükhöz fontos, hanem segít ellenállniuk a melegebb nyári hőmérsékletnek is.

A növekedési időszak során tehát alaposan öntözd meg pozsgásaidat, egészen addig, amíg a víz el nem kezd kiszivárogni a cserepek alján. Két öntözés között várd meg, hogy a talaj kiszáradjon a palántáid alatt. Ha a talaj felső 2,5 cm-e száraz, akkor kaphatnak ismét vizet.

A forró nyári napokon még gyakrabban érdemes öntöznöd pozsgásaidat és kaktuszaidat, ezzel szemben télen a szokottnál ritkábban adj vizet nekik.
Ügyelj rá továbbá, hogy a túlöntözést a pozsgás növények sem tűrik jól, ezért kell az öntözéssel megvárni, hogy a talaj kellően kiszáradjon alattuk.

Ez kell a kaktuszok virágoztatásához: Megfelelő termőközeg

A rendszeres öntözés mellett pozsgásaidnak olyan termőközegre (talajra) lesz szükségük, ami megfelelően elvezeti alóluk a felesleges vizet. Ez fontos, hiszen, ha túl sokáig állnak vízben, akkor gyökereik nem jutnak majd elegendő oxigénhez és elrohadhatnak.

Egy pozsgás növényeknek szánt talajkeverék legfontosabb tulajdonsága a vízelvezetés, ezért érdemes kifejezetten pozsgásoknak és/vagy kaktuszoknak készült virágföldet vásárolni hozzájuk.
 

Érdekel a karácsonyi és húsvéti kaktuszok virágoztatásának trükkje, vagy hogy mi történik a pozsgásokkal miután elvirágzanak? Lapozz!

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Még több cikk

2024-06-12

Top 5 szívós növény kora nyárra, amivel feldobhatod a kertedet

Megtörnéd a zöld kerted látványát virágzó növényekkel kora nyáron? elhoztuk neked a top 5 strapabíró növényt, amik a kora nyári időszakban a legpompásabbak.

2024-06-13

16 érdekesség a földigilisztákról - Te tudtad ezeket?

Ebben a cikkben olyan érdekességeket olvashatsz a talaj csendes hőseiről, a földigilisztákról, amiket lehet, hogy még sosem hallottál. Tarts hát velünk!

2024-06-13

Az öntözés 7 aranyszabálya - Öntözési stratégiák és szabályok

Ne küzdj tovább a kókadozó levelekkel! Tanulj meg helyesen öntözni. Itt megtalálod az öntözés 7 aranyszabályát, amiket ha ismersz, hálásak lesznek növényeid.

2024-06-12

Teljes útmutató a komposztáláshoz kezdőknek: Az alapok lépésről lépésre

Szívesen belevágnál az otthoni komposztálásba de nem tudod, hogyan? Itt a teljes lépésről lépésre követhető útmutató az otthoni komposztálás elkezdéséhez.

2024-05-30

Ezeket a növényeket gyakran csipkedd meg, hogy bőséges termésed legyen

Növények csipkedése okosan: kövesd kertészünk tippjeit a növények szebb virágzása és bőséges termése érdekében, mutatjuk a legjobb tanácsokat a sikerhez!

2024-06-14

Fűszernövény kisokos - Pezsdítsd fel a konyhád ízet!

Fűszernövényeket ültetni nemcsak egyszerű, de nagyon hasznos is. Élénk ízükkel felpezsdítheted a konyhád ízeit, miközben élvezheted, hogy saját termésedet eszed.

2024-05-16

5 különleges májusi virág, aminek illatától még a szomszéd is megrészegül

Fedezzük fel együtt a legkülönlegesebb és legjobb illatú májusi virágokat, melyeknek illata valóban részegítő tud lenni, hiszen annyira kellemesek és finomak!

2024-06-11

Ezek a muskátli leggyakoribb betegségei, így kerüld el őket

Ismerd meg a muskátlik leggyakoribb betegségeit és tanuld meg, hogyan védekezhetsz ellenük! Ezzel a tudással muskátlijaid egészségesek és gyönyörűek maradnak!

További cikkek ebben a témában


Tovább a Lexikonhoz

fogamzási százalék

a 100 ivarzó, termékenyített anyából vemhesültek száma, egy adott időszak alatt. Tovább

hulladékevők (energia-visszaszerzők, rekuperáns-szervezetek)

az élelmi lánc csúcsán elhelyezkedő szervezetek; az elbomlásra kerülő szerves anyagok... Tovább

Tovább a lexikonra
dísznövény Érdekességek kert Kertészet virág