A pozsgások és kaktuszok virágoztatásának trükkjei- így lehet a kaktuszokat virágoztatni

hirdetes

A pozsgások és kaktuszok virágoztatása

VN
Facebook logo

KÖVESS MINKET

FACEBOOKON

Kaktuszok virágoztatása

Mi kell ahhoz, hogy egy pozsgás növény vagy kaktusz kivirágozzon?

Ez kell a kaktuszok virágoztatásához: Megfelelő hőmérsékletek

A pozsgások olyan helyeken érzik jól magukat, ahol éles különbségek alakulnak ki a nappali és éjszakai, illetve a nyári és téli hőmérsékletek között. A pozsgás növények a szabadban éjszakánként 10-13°C-t, zárt térben pedig 15-18°C-t preferálnak. Ha pozsgásaidat szabályozott körülmények között neveled, akkor főleg fontos, hogy nappal melegebb, éjszaka pedig észrevehetően hűvösebb hőmérsékleteket biztosíts számukra, leutánozva ezzel természetes élőhelyüket.

Az átteleltetés szintén fontos, ha szeretnéd kivirágoztatni pozsgásaidat és kaktuszaidat. Ehhez hűvös és viszonylag száraz körülmények között kell tartanod őket a téli napok során, főleg, ha sivatagi kaktuszokról van szó. Télen tehát tartsd őket kicsivel fagypont felett (2-7°C). Ez egy lakásban nehezebb lehet, de próbáld őket a leghűvösebb szobádban tartani, és rendszeresen beengedni némi hűvös levegőt kintről.

hirdetes

Ez alól kivételt képeznek a karácsonyi kaktuszok (Schlumbergera) és húsvéti kaktuszok (Rhipsalidopsis), amelyeknek egészen más igényeik vannak, mint a sivatagi kaktuszoknak (erről lejjebb bővebben is szót ejtünk majd).

hirdetes

Ez kell a kaktuszok virágoztatásához: Sok fény

Győződj meg róla, hogy növényeid elegendő napfényt kapjanak az év során, és hogy mindig világos helyen legyenek (még a hideg téli napok során is). A legtöbb pozsgásnak és kaktusznak minimum 4-6 órányi világos fényre van szüksége. Egyes fajok nem tűrik olyan jól a közvetlen, erős napsütést, ezért szűrt fényben kell tartanod őket, különben megéghetnek.

Ha pozsgásaid nem kapnak elegendő fényt, akkor idővel elsápadnak és kinyúlnak, hogy megpróbáljanak több fényhez jutni.
Amennyiben házon belül gondozod pozsgás növényidet és kaktuszaidat, akkor tartsd őket déli vagy keleti ablakokban, hogy a lehető legtöbb fényhez jussanak. Ha ezek a részek sem kapnak elegendő napfényt, akkor palántanevelő lámpákra lesz szükséged.

Lapozz, mert mutatunk még sok-sok hasznos infót a kaktuszok virágoztatásához!

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Még több cikk

2023-03-23

Ez a 10 legjobb illatú virág a világon

Te is észrevetted már, hogy két különböző virágnak véletlenül sincsen ugyanolyan illata? De vajon melyik virágnak van a legjobb, legkellemesebb illata a világon?

2023-03-21

Olcsó, újrahasznosított, kreatív kerti ötletek, amiket imádni fogsz

Olyan egyszerű, de nagyszerű, kreatív kerti ötletek jönnek, amik annyira mutatósak, hogy szinte már elájulunk tőlük, mégis némelyik egy forintba sem kerül!

2023-03-22

Így építs raklapkertet 5 egyszerű lépésben- a legújabb filléres ötlet, ami meghódította a világot

Szeretjük a kreatív, egyedi kerti ötleteket - de az igazi hab a tortán, ha valami ezzel egy időben olcsó, és könnyedén kivitelezhető is, a raklapkert ilyen!

2023-03-27

5 módszer, amivel megvédheted növényeidet a tavaszi fagytól- ideje felkészülni!

A növényeinkre nem adhatunk téli kabátot, de mégis van néhány módszer, amikkel segíthetünk nekik, hogy ne fagyjanak el- ezek a legjobb módszerek tavszi fagy ellen.

2023-03-22

5 kreatív kerti ötlet egyszerű raklapokkal- a raklap kerti felhasználása kreatívan

Nem gondoltad volna, milyen hasznos tud lenni egy raklap a kertben! Íme 5 mód a raklap kreatív kerti felhasználására, amit leesik majd az állad.

2023-03-24

Túl árnyékos a kerted? - ezek a kültéri növények imádják az árnyékot

Ha túl árnyékos a kerted, akkor se búsulj, mert ezek a növények imádják az árnyékot, ezért érdemes a listából legalább egyet elültetned az árnyékos kertedbe!

2023-03-20

Függő virágok? Ez a 7 virág mutat a legjobban lógó virágkosarakban!

A gyönyörű virágokkal teli függő kosarak mindenképpen különleges, vonzó megjelenést kölcsönöznek majd a kis otthonod környékének ezekkel a csodás virágokkal.

2023-03-21

8 veteményeskerti hiba, amelyet még a gyakorlott kertészek is elkövetnek

A saját zöldségeskert szórakoztató és kifizetődő, de a dolgok rosszul is elsülhetnek. A cikkben felsoroljuk azokat a gyakori hibákat, amelyeket érdemes elkerülni.

További cikkek ebben a témában


Tovább a Lexikonhoz

Országos Mezõgazdasági Könyvtár és Dokumentációs Központ

Könyvtár Az Országos Mezõgazdasági Könyvtár és Dokumentációs Központ országos... Tovább

kariogram

egy sejt kromoszómaállományának képe. A mitózis metafázisában megfigyelhető... Tovább

Tovább a lexikonra
dísznövény Érdekességek kert Kertészet virág