Így ültesd át kaktuszaidat egyszerű és biztonságos technikával

hirdetes

A biztonságos és egyszerű módszer kaktuszaid átültetésére!

MCS
Így ültesd át kaktuszaidat egyszerű és biztonságos technikával

A kaktusz átültetése 6 lépésben

1. Válassz egy új cserepet

Ha hajlamos vagy túlöntözni növényeidet, akkor válassz agyagcserepet kaktuszod számára. Habár a kaktuszokat lényegében bármilyen növénytartóba elültetheted, a mázolatlan agyag magába szívja az extra vízmennyiség egy részét, megakadályozva ezzel (egy bizonyos pontig), hogy túlöntözd növényedet.

Bármilyen cserepet is választasz, győződj meg róla, hogy legyen legalább egy vízelvezető nyílás az alján, ahol a felesleges víz távozhat. Ne felejtsd el továbbá alaposan megtisztítani cserepedet, különösen ha korábban más növényt is tartottál már benne.

Mindezt azért érdemes első lépésként elvégezni, hogy később ne akkor kelljen időznöd vele, amikor kaktuszod fedetlen gyökerekkel hever előtted.

hirdetes

2. Készítsd elő az eszközöket

Attól függően, hogy mekkora kaktuszokat tervezel átültetni, kevesebb, vagy több dologra is szükséged lesz. Például egy kisebb kaktusz átültetésekor általában nincs szükség hosszú fémcsipeszre, vagy újságpapírra, míg egy nagyobb példány kezeléséhez teljes védőfelszerelést kell összeszedned. Készítsd elő a kitisztított új cserepet, illetve a friss virágföldet is.

hirdetes

Bármekkora kaktuszt is ültetsz azonban át, fontos, hogy végig jó minőségű védőkesztyűk legyenek rajtad!

3. Vedd ki a kaktuszt a régi cserépből

Ha kell, lazítsd meg a talajt a kaktusz körül egy életlen késsel vagy vakolókanállal. Szükség szerin csomagold a kaktuszt több réteg újságpapírba, hogy könnyebb legyen megfogni, vagy használhatod akár a fémcsipeszt is ehhez. Óvatosan rázd ki a gyökérlabdát a cserépből, majd fektesd le a kaktuszt egy tiszta, lapos felületre (például néhány réteg leterített újságpapírra).

4. Lazítsd meg a gyökérlabdát és távolítsd el a régi talajt

Miután a kaktuszt kiemelted régi cserepéből, a következő feladat fellazítani a gyökérlabdáját, és annyi talajt eltávolítani belőle, amennyit csak lehetséges. Attól függően, hogy a gyökerek mennyire nőtték be a cserepet, ez egy körülményes, hosszadalmas feladat lehet. Egy-két részen biztosan elszakadnak majd kaktuszod gyökerei, csak ügyelj rá, hogy minél kevesebb kár érje őket.

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes


66/2006. (IX. 15.) FVM rendelet

az állati eredetû élelmiszerekre vonatkozó egyes élelmiszer-higiéniai szabályokról Az... Tovább

Árpád (Optima)

Kukorica Cél: szemes Leírás:A hímvirágzás ideje közepesen korai. A címer elsõrendû... Tovább

Tovább a lexikonra