Kacsatrágya a kertben

hirdetes

A csodatévő kacsatrágya – Így használd fel te is a kertedben!

Szélesi Ferenc - Főkertész
Használd a kacsatrágyát a kertben

Ez a módszer az esetek többségében hatékony lesz, de ha kertedben van egy tó, vagy egyéb, kacsákat vonzó részek, akkor stratégiai elkerítést kell alkalmaznod, hogy távol tartsd őket ezektől a helyektől. Az elektromos kerítések szintén segíthetnek, de érdemes figyelembe venni, hogy dús tollazatuk miatt a kacsák ellenállóbbak az enyhe áramütésekkel szemben.

Valójában nem muszáj ennyire extrém megoldásokat alkalmazni – azokat a madarakat, amelyek nem valami jó repülők, egy karók közé kifeszített, olcsó műanyag kerítés/háló is képes visszatartani. Mivel a kacsák általában nagyon közel maradnak egymáshoz, még az esetenként meglógó példányok sem szívesen kóborolnak majd el a kerítés túloldaláról.

hirdetes

Fontos megjegyezni, hogy a kacsákat olyan helyekre érdemes csak beengedni, amelyeken már kifejlett, nagyobb növények vannak, vagy teljesen üresek, és csak elő szeretnéd trágyázni őket ültetés előtt. Az újonnan bevetett, beültetett részekre nem ajánlatos kacsákat engedni, mert könnyedén felforgathatják a talajt azzal, hogy átlépkednek rajta, vagy hogy felássák azt rovarok után kutatva. A kacsák a zsenge növényeket sem igazán veszik figyelembe, és simán eltiporják őket. 

2. Öntözés tóvízzel

Ha kertedben van egy tó, amibe kacsáidat is beengeded, akkor lényegében van egy hatalmas, kacsatrágyával (értsd: tápanyagokkal) teli tartályod, amit kerted öntözéséhez is felhasználhatsz. Hogy ezt egy locsolókannával, vagy pumpákkal és slaggal oldod meg, az persze már rajtad múlik. Ha kertedben még nincs ilyen tó, de szeretnél kialakítani egyet, akkor tervezd magasra, hiszen így sokkal könnyebben kihasználhatod a gravitációt az öntözés kivitelezésére.

hirdetes

Ha nincs lehetőséged magas tó kialakítására, akkor érdemes beszerezni egy pumpát, ami biztosítja számodra a vízmozgatást. Ezzel még mindig nincs vége, a következő oldalon folytatom!

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Még több cikk

2021-07-20

Szeretnél virágokkal dekorálni? Ezeket a növényeket lesz majd a legegyszerűbb kertedben gondozni

A kertedben lehetséges a legtöbb szárazvirág nevelése – mégis, vannak közülük olyanok, melyek gondozása egyszerűbb. Mutatom, miket érdemes kertedben gondoznod!

2021-07-17

Cicáink kedvence – tudj meg mindent a macskamentáról

Neked is van cicád és mindig is érdekelt, hogy miért vonzódnak ennyire a macskamentához? Emellett most azt is megtudhatod, hogyan termessz otthonodban belőle!

2021-07-19

Ezek a növények tökéletes sövényt alkotnak – ráadásul szinte igénytelenek

Szeretnél Te is egy sövényt kertedbe, viszont tudod, hogy nem lenne sok időd foglalkozni vele? Akkor ezek a növények tökéletesek lesznek számodra!

2021-07-20

Szúnyogűző dísznövények – ezeket telepítsd teraszod közelébe!

Az esti nyugalmas órákat könnyedén megzavarhatják a szúnyogok. Most eláruljuk, milyen dísznövényeket érdemes teraszodra telepíteni, így elkergetve őket.

2021-07-19

Lisztharmatos cukkini – mit tehetünk megmentéséért?

A legtöbb növény sajnos hajlamos arra, hogy lisztharmatos legyen. Most eláruljuk, mit tehetsz az ellen, ha cukkinid is elkapta ezt a gombabetegséget.

2021-07-17

A kerti szépecske – ismerd meg Te is a menyecskeszemet

A menyecskeszem vagy más néven szépecske közepes termetű, az egyik legváltozatosabb külsejű virág. Most tudj meg mindent erről a különleges dísznövényről.

2021-03-13

5 dolog, amiről azt hitted nem komposztálható, pedig mégis!

Aki egy ideje már komposztál, annak kialakult a saját listája, miket dobhat komposztjára és miket nem. Most nézzünk 5 dolgot, mely meglepő, de komposztálható!

2021-06-30

Így öntözd kaktuszaid, amennyiben nem szeretnél nekik ártani

Mindig bajban vagy, hogy mennyire érdemes, vagy éppen mennyire nem öntözni kaktuszaid? Mostani cikkünkben mindent elárulunk a kaktuszok megfelelő öntözéséről.

További cikkek ebben a témában


hajszálerek (kapillárisok)

a legkisebb —>artériákból eredő és a legkisebb —>vénákban folytatódó igen kis... Tovább

54/2006. (VII. 26.) FVM rendelet

a növényvédõ szerek forgalomba hozatalának és felhasználásának engedélyezésérõl,... Tovább

Tovább a lexikonra
dísznövény Érdekességek Házi kert kert Környezetgazdálkodás Növénytermesztés Talajművelés