Kacsatrágya a kertben

A csodatévő kacsatrágya – Így használd fel te is a kertedben!

Szélesi Ferenc - Főkertész
Hirdetés

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

Használd a kacsatrágyát a kertben

Ez a módszer az esetek többségében hatékony lesz, de ha kertedben van egy tó, vagy egyéb, kacsákat vonzó részek, akkor stratégiai elkerítést kell alkalmaznod, hogy távol tartsd őket ezektől a helyektől. Az elektromos kerítések szintén segíthetnek, de érdemes figyelembe venni, hogy dús tollazatuk miatt a kacsák ellenállóbbak az enyhe áramütésekkel szemben.

 

Valójában nem muszáj ennyire extrém megoldásokat alkalmazni – azokat a madarakat, amelyek nem valami jó repülők, egy karók közé kifeszített, olcsó műanyag kerítés/háló is képes visszatartani. Mivel a kacsák általában nagyon közel maradnak egymáshoz, még az esetenként meglógó példányok sem szívesen kóborolnak majd el a kerítés túloldaláról.

Hirdetés

 

Fontos megjegyezni, hogy a kacsákat olyan helyekre érdemes csak beengedni, amelyeken már kifejlett, nagyobb növények vannak, vagy teljesen üresek, és csak elő szeretnéd trágyázni őket ültetés előtt. Az újonnan bevetett, beültetett részekre nem ajánlatos kacsákat engedni, mert könnyedén felforgathatják a talajt azzal, hogy átlépkednek rajta, vagy hogy felássák azt rovarok után kutatva. A kacsák a zsenge növényeket sem igazán veszik figyelembe, és simán eltiporják őket. 

 

2. Öntözés tóvízzel

Ha kertedben van egy tó, amibe kacsáidat is beengeded, akkor lényegében van egy hatalmas, kacsatrágyával (értsd: tápanyagokkal) teli tartályod, amit kerted öntözéséhez is felhasználhatsz. Hogy ezt egy locsolókannával, vagy pumpákkal és slaggal oldod meg, az persze már rajtad múlik. Ha kertedben még nincs ilyen tó, de szeretnél kialakítani egyet, akkor tervezd magasra, hiszen így sokkal könnyebben kihasználhatod a gravitációt az öntözés kivitelezésére.

Hirdetés

 

Ha nincs lehetőséged magas tó kialakítására, akkor érdemes beszerezni egy pumpát, ami biztosítja számodra a vízmozgatást. Ezzel még mindig nincs vége, a következő oldalon folytatom!

Hirdetés

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

Hirdetés

Még több cikk

2019-03-21

Most érdemes gyűjteni a medvehagymát – Ezekre figyelj oda!

Tudj meg te is mindent a medvehagyma gyűjtéséről, szedéséről, érdemes elolvasnod cikkünket, ugyanis rengeteg szabályozás vonatkozik a medvehagyma szedésére!

2019-03-22

Mik azok a fonálférgek, és miért olyan hasznosak (vagy károsak) a kertben?

A fonálférgeket az emberek többsége nem is ismeri, éppen ezért azt sem tudják, hogy károsak, vagy hasznosak a kertben megtalálható fonálférgek. Mostani cikkemben mindenre választ adok!

2019-03-22

Cserépben is termeszthetünk rekord mennyiségű paradicsomot!

Nem kell hatalmas terület ahhoz, hogy sikeresen termesszünk paradicsomot, elegendő néhány cserép hozzá! Most elmondjuk, hogyan termeszthettek sikeresen paradicsomot cserépben.

2019-03-20

Kártevőriasztó növények – Ezeket ültesd, hogy ne kelljen permetezni!

Növények, amik segítenek a kártevők elleni harcban, ismerd meg mindet, és ültesd tele velük a kertedet. Ezután biztos lehetsz benne, hogy nem kell majd annyit permetezned!

2019-03-20

Amit a csemegekukorica termesztéséről tudni érdemes

Minden, amit tudni kell a csemegekukorica termesztéséről, szakértőnk megosztja veletek tapasztalatait, nincs más dolgotok, mint megfogadni ezeket a remek tanácsokat!

2019-02-07

A leggyakrabban előforduló betegségek palántanevelés során

Sajnos nagyon sok kártevővel és kórokozóval kell megküzdenünk palántanevelés során, most azokat mutatjuk be nektek, amik a leggyakoribbak, cikkünkben az ellenük való védekezési lehetőségeket is megtalálhatjátok!

2019-03-06

Kertünk legnagyobb ellensége – Védekezés a pajorok ellen

Sajnos nagyon sok gondot okoznak a pajorok a kertekben, elpusztítják a pázsitot, de még a gyümölcsfákat is. Mostani cikkemben elmondom nektek, mit tehettek a pajorok ellen!

2019-03-21

Mi az a kulcslyuk kert, és miért érdemes neked is kipróbálnod? Elmondom!

A kulcslyuk kert egy forradalmi ötlet, amit tényleg mindenki szeretni fog. Mostani cikkemben elmondom, mi a kulcslyuk kert lényege, és az is kiderül, hogyan hozhatsz létre kulcslyuk kertet!

További cikkek ebben a témában
dísznövény Érdekességek Házi kert kert Környezetgazdálkodás Növénytermesztés Talajművelés

talajpusztulás

leggyakrabban a víz és a szél romboló hatására (->defláció, —>erózió), ill. a káros... Tovább

szántóföldi kísérlet

a kisebb méretű ->szabadföldi kísérlet kiterjesztése nagyobb területre. Tovább

Tovább a lexikonra
Hirdetés

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 90

Átlagos értékelés: 4.9