notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Kacsatrágya a kertben

Kiszállító és termelő kereső
hirdetes

A csodatévő kacsatrágya – Így használd fel te is a kertedben!

Szélesi Ferenc - Főkertész
Használd a kacsatrágyát a kertben

Ez a módszer az esetek többségében hatékony lesz, de ha kertedben van egy tó, vagy egyéb, kacsákat vonzó részek, akkor stratégiai elkerítést kell alkalmaznod, hogy távol tartsd őket ezektől a helyektől. Az elektromos kerítések szintén segíthetnek, de érdemes figyelembe venni, hogy dús tollazatuk miatt a kacsák ellenállóbbak az enyhe áramütésekkel szemben.

Valójában nem muszáj ennyire extrém megoldásokat alkalmazni – azokat a madarakat, amelyek nem valami jó repülők, egy karók közé kifeszített, olcsó műanyag kerítés/háló is képes visszatartani. Mivel a kacsák általában nagyon közel maradnak egymáshoz, még az esetenként meglógó példányok sem szívesen kóborolnak majd el a kerítés túloldaláról.

hirdetes

Fontos megjegyezni, hogy a kacsákat olyan helyekre érdemes csak beengedni, amelyeken már kifejlett, nagyobb növények vannak, vagy teljesen üresek, és csak elő szeretnéd trágyázni őket ültetés előtt. Az újonnan bevetett, beültetett részekre nem ajánlatos kacsákat engedni, mert könnyedén felforgathatják a talajt azzal, hogy átlépkednek rajta, vagy hogy felássák azt rovarok után kutatva. A kacsák a zsenge növényeket sem igazán veszik figyelembe, és simán eltiporják őket. 

2. Öntözés tóvízzel

Ha kertedben van egy tó, amibe kacsáidat is beengeded, akkor lényegében van egy hatalmas, kacsatrágyával (értsd: tápanyagokkal) teli tartályod, amit kerted öntözéséhez is felhasználhatsz. Hogy ezt egy locsolókannával, vagy pumpákkal és slaggal oldod meg, az persze már rajtad múlik. Ha kertedben még nincs ilyen tó, de szeretnél kialakítani egyet, akkor tervezd magasra, hiszen így sokkal könnyebben kihasználhatod a gravitációt az öntözés kivitelezésére.

hirdetes

Ha nincs lehetőséged magas tó kialakítására, akkor érdemes beszerezni egy pumpát, ami biztosítja számodra a vízmozgatást. Ezzel még mindig nincs vége, a következő oldalon folytatom!

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Még több cikk

2020-06-28

Íratlan szabályok a fűnyíráshoz, amiket az emberek 99 százaléka megszeg!

Noha úgy gondoljuk, hogy nincs semmi szükség etikettszabályzatra a fűnyíráshoz, ez egyáltalán nem így van. Sajnos sokaknak óriási szükségük van rá, nézzük a legfontosabb szabályokat!

2020-06-29

Kertészkedés kezdőknek – Lássuk az alapokat!

Kertészkedés kezdőknek, mostani cikkünkben mindent elmondunk nektek a kertészkedés alapjairól, nézzük, mit kell tudnotok akkor, ha kezdő kertészek vagytok.

2020-06-28

Diótermesztési tanácsok az egészséges és finom rekordtermésért!

Diótermesztési tanácsok mindenkinek – Mi szükséges a rekord mennyiségű, egészséges és nem utolsósorban finom dióterméshez? Szakértőnk mond el nektek mindent a diótermesztésről!

2020-06-27

Erdők-mezők gyümölcsei - Az erdei és az indiai szamóca bemutatása

Az erdei szamóca és az indiai szamóca megtalálhatók az erdőkben és a mezőkben, az emberek többsége mégsem ismeri őket annyira. Mostani cikkemben mindent elmondok erről a két szamócafajtáról!

2020-07-07

Fantasztikus ötlet – Hozzunk létre fűszersövényt!

Fűszersövény létrehozása, hozzunk létre könnyedén praktikus, mutatós, fantasztikus fűszersövényt, cikkünkben mindent elmondunk nektek a fűszersövény létrehozásáról!

2020-03-27

Tisztul a Föld a koronavírusnak köszönhetően

A koronavírus miatti intézkedéseknek köszönhetően hatalmas változások következtek be a Föld életében. Egyre jobban tisztul a levegő, ennek eredményeképpen egyre tisztább a Föld.

2020-02-27

Megszűnik a kiskerti gyomirtás? – Betiltják a glifozátot!

Betiltják a glifozátot, hamarosan nem lehet használni a kiskertekben. Nézzük, miért döntöttek úgy, hogy kivonják a forgalomból a glifozátot, a legismertebb gyomirtót.

2020-07-11

Diétás burgonya a kertből – A yacon termesztése

Az inkagumó termesztéséről mondok el mostani cikkemben mindent, olvassátok el írásomat és ismerkedjetek meg közelebbről az inkagumóval!

További cikkek ebben a témában
hirdetes
Ennyien olvasták az oldalt ebben a hónapban:
198 463
ENNYIEN OLVASTÁK AZ OLDALT
2020. JANUÁR 1. ÓTA:
5 515 922

ízék

a szálastakarmány fásodott, vastag, kemény rostos szárrésze, amelyet az állat nem fogyaszt... Tovább

idegrendszer

a soksejtű állatokban az ingerület vezetésére és feldolgozására, a szervek, szervrendszerek... Tovább

Tovább a lexikonra
dísznövény Érdekességek Házi kert kert Környezetgazdálkodás Növénytermesztés Talajművelés