Eső előtt köpönyeg - K&H agrárbiztosítások

Eső előtt köpönyeg

Váczi Lajos
Pinterest logo

KÖVESS MINKET

PINTERESTEN

Európa nyugati felében az okszerű, racionális biztosítási védelem az agrártermelés technológiájának részét képezi – tájékoztatta lapunkat Márki János, a K&H Általános Biztosító Rt. ügyfél igazgatója. A Magyarországon mezőgazdasági tevékenységet folytatni szándékozó nyugati gazdák az ottani gyakorlatnak megfelelően először tájékozódnak arról, hogy az adott területen milyen tényezők veszélyeztethetik tevékenységüket, és megkötik a megfelelő biztosításokat. A hitelek, integrátori kölcsönök által terhelt agrártermelés eredménye egyik pillanatról a másikra kárba veszhet (pl. kedvezőtlen időjárás esetén), akár az aratás előtt néhány nappal, ha a termelő nem gondoskodott idejében a felelősségteljes, okszerű kockázatkezelésről.
Eső előtt köpönyeg - K&H agrárbiztosítások, hitelek, integrátori kölcsön, elemi károk, baleset, betegség, ragadós száj, körömfájás, kártétel, téli fagykár, homokverés, viharkár, erdőtűzkár, jégkár, nö

Kérdése van? Tegye fel, tanácsadóink válaszolnak! Állattenyésztés, növénytermesztés, kertészet, növényvédelem, talajművelés, jog, biotechnológia, környezetgazdálkodás, minden ami mezőgazdaság: Agrároldal.hu.

A K&H Általános Biztosító Rt. üzleti filozófiája, hogy vidéki ügyfelei számára teljeskörű biztosítási szolgáltatást ajánl az agrárbiztosításokon kívül élet, vagyon, gépjármű, mezőgazdasági gépek üzemszünet, szállítmány vonatkozásában is. Területi képviselői működési területükön élnek, így ismerik a térség problémáit, így képesek segítséget nyújtani – a megfelelő biztosítási szolgáltatás kiválasztásán kívül – akár pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatban is.

A növénybiztosítások közül a tűzkárra vonatkozó egy alacsony díjtételű termék, amely elsősorban a kalászosok esetében az aratási előtti időszakban gépek műszaki hibája, vagy gondatlansággal okozott tüzek esetén kártalanítja a gazdát. Jégkár biztosítást minden növényre lehet kötni a jégeső bekövetkezése előtt. A díjtételek növényenként kerülnek megállapításra. A K&H szakemberi az ország területét 7 jégkategóriára osztották, az egyesben a legkisebb, a hetesben a legnagyobb a jégverés valószínűsége. Természetesen a biztosítás díja az alacsonyabb kategóriájú területen kevesebb. Tőkiveréses kár esetén, ahol még az ültetvény pótolható, a biztosítási összeg 20%-át térítik meg, a későbbiekben a tényleges kárt, maximum a biztosítási összeg 100 %-át. A K&H-nál – a többi biztosítótól eltérően – május 31-ig az árak módosítása kérhető.

A biztosítási összeget a várható terméshozam és a várható értékesítési ár szorzata képezi, így valós értékű a kártérítés. Jégkár vonatkozásában – a megfelelő feltételek teljesítése esetén – kármentességi- és régió engedmény igénybevételére is lehetőség van. Éves, vagy féléves díjfizetés esetén a cég kedvezményt ad. Jégkár mellé kalászosokra viharkárra is köthető biztosítás, amely 15 m/s-nál erősebb szél esetén lép életbe. Ez a termék önállóan nem vehető igénybe. Több cukorrépa termelő él a homokverés elleni biztosítás lehetőségével. A téli fagykár az őszi kalászosokat, a takarmánynövényeket és a repcét fenyegeti. A kikelést követően a biztosító kockázatot vállal a téli fagykárra is. A térítés általában 20%, de igény esetén 25% is lehet. Erdőtűzkár bekövetkezése esetén is számíthatunk a K&H Általános Biztosító Rt-re.

Állatainkat elemi károk, baleset, betegség, ragadós száj- és körömfájás kártételei ellen többféle termékkel biztosíthatjuk.

A tiszta, átlátható szerződési struktúra, gyors ügyintézés, valós érték kifizetés miatt érdemes a K&H Általános Biztosító Rt. ügyfelének lenni.

Szeretné vállalkozását hatékonyan hirdetni? Szeretné, ha weblapja látogatottabb lenne? Online marketing tanácsadás, és hatékony online hirdetés az Agrároldal.hu szakértőitől! Kérje ajánlatunkat itt!

Forrás: Agrárágazat

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS


Tovább a Lexikonhoz

HEROSZ Állatotthon

Állatvédõ szervezet Mohácsi Gábor Cím: Budapest Brassói u. 90 1223 Magyarország ... Tovább

pajta (szín)

olyan egyszerű építmény, amely tartóoszlopokon nyugvó tetőszerkezetből áll. Ált. minden... Tovább

Tovább a lexikonra