Júliusi kerti munkák - ezeket semmiképpen se felejtsd el kerteddel kapcsolatban

hirdetes

Július – ezeket érdemes elvégezned kertedben a hónapban!

TK, ZH

A kertészkedésben sosincs megállás – minden hónapnak megvannak a saját jellegzetességei, kerti munkái. Nézzük, miket kell elvégezned még júliusban, hiszen ekkor sem szabad tétlenkedned, arról nem is beszélve, hogy már a hidegebb évszakokra is érdemes elkezdened a felkészülést!

Július a kertben

A nyár közepén már elkezdenek gyűlni kertünk körül – és persze abban – a különböző teendők, melyeket érdemes minél hamarabb elvégezni, hogy növényeink továbbra is megfelelően fejlődjenek. Lássuk, miket nem szabad elfelejtened a hónapban!


Megkezdődött a termések betakarítása


Fontos, hogy már be kell takarítanod kerted terméseit – a nyár közepe felé haladva már a legtöbb gyümölcs és zöldség érik, illetve talán már meg is érett, így célszerű azok szüretelése. Ne felejts növényeden egy érett termést sem – abban az esetben is szakítsd le helyéről, ha látszik rajta, hogy rossz, esetleg kukacos vagy netán megrágták a csigák. Amennyiben ez nem történik meg, ezen gyümölcsök, zöldségek rohadása számos gombabetegség kialakulását segítheti elő. 

hirdetes


A permetezéseket is érdemes úgy időzíteni, hogy ne zavarja meg a majdani betakarítást, valamint, hogy az eső ne mossa majd le a szert növényünkről.


Az állandó gyomlálás


hirdetes
A gyomlálás szinte mindegyik hónaphoz hozzá tartozik – ebből már láthatjuk, hogy ez egyike a legfontosabb teendőinknek a mostani időszakban is. Abban az esetben, ha nem távolítjuk el, kapáljuk ki a gyomnövényeket kertünkből, azok könnyedén képesek lesznek majd szétszórni magjaikat, ezzel pedig majd csak nehezíteni fogják későbbi feladatainkat – hiszen néhány nap alatt a gyomnövények száma könnyedén megsokszorozódhat.


A gyomlálás kapcsán használhatjuk szimplán kezeinket, kerti eszközeinket, de különböző organikusabb, természetesebb gyomirtót is bevethetünk – számtalan lehetőség áll rendelkezésünkre.


Érdemes ezen a ponton azt is kiemelni, hogy veteményeseinkben fontos, hogy meg legyenek jelölve, hogy mit és hova ültettünk – ugyanis a fiatal növényeink rendkívül hasonlíthatnak a gyomokra, azokat pedig nem lenne célszerű eltávolítani.

 

Amennyiben érdekel cikkünk folytatása, lapozz!
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Még több cikk

2022-06-29

Ezért kell visszametszeni a paradicsomot! – Trükkök a tökéletes terméshez

Miért hasznos rendszeresen visszametszeni a paradicsomot? A paradicsomok visszametszése igazán fontos, a növény fejlődésének érdekében, tudd meg miért!

2022-06-29

Növények, amelyek szépen növekednek az árnyékban

Árnyékos a kerted? Nem csak erdőt, de gyönyörű virágoskertet is nevelhetsz ám belőle! Mutatjuk, hogy milyen árnyéktűrő növényekre lesz hozzá szükséged!

2022-06-24

Mentsd meg az idei diótermést! Terjed a gyilkos kór!

Mi a felelős a tömeges diótermés pusztulásért? Hogyan menthetjük meg a diótermést, hogy ősszel legyen mit betakarítani? Dióburok-fúrólégy elleni védekezés

2022-06-29

Így mentheted meg kiszáradt növényeidet

A szárazság még a gyökereket is megtámadhatja, amitől a növény végül teljesen kipusztul majd. De van megoldás a kiszáradt növények megmentésére, mutatjuk!

2022-06-27

„A szomszéd kertje mindig zöldebb” – De miért lesz gyomos a fű a kertedben?

A gyönyörű tiszta szép fű nem kell, hogy csak álom maradjon, ha neked is megkeserítik a mindennapjaidat a fűben kinövő gyomnövények,tudd meg, hogy mi okozza!

2022-06-23

Kezdő kertész vagy? – Mutatjuk a 10 legkönnyebben termeszthető zöldségféléket!

Nem árt tudnod kezdő kertészként, hogy a zöldségféléket a legegyszerűbb magról vetni, ami ráadásul olcsóbb is, változatosabb és még nagyobb sikerélményt is ad

2022-06-29

Pusztít a gombás fertőzés a párás, meleg időben – Így védekezz!

A gombás fertőzések melegágya a párás és meleg időjárás, maikor a legtöbb növényünk veszélynek van kitéve. Így védekezz a gombás fertőzések ellen a kertben.

2022-06-29

Darázsfészket találtál a kertben? – Mutatjuk mit kell tenned a darázsfészekkel!

A darázsfajokat nem fenyegeti az eltűnés veszélye, ugyanakkor a fullánkosokat akkor is vétek írtani. De mit kell tenni, ha darázsfészket találunk a ház körül?

További cikkek ebben a témában


hibrid nyúl

valamilyen hasznosítási irányra tenyésztett állat. Tovább

evolúció

az élő anyag keletkezése élettelenből, az élő szervezetek változatosságának, valamint a... Tovább

Tovább a lexikonra
Házi kert kert Kertészet