Júliusi kerti munkák - ezeket semmiképpen se felejtsd el kerteddel kapcsolatban

hirdetes

Július – ezeket érdemes elvégezned kertedben a hónapban!

TK, ZH
Facebook logo

KÖVESS MINKET

FACEBOOKON

A kertészkedésben sosincs megállás – minden hónapnak megvannak a saját jellegzetességei, kerti munkái. Nézzük, miket kell elvégezned még júliusban, hiszen ekkor sem szabad tétlenkedned, arról nem is beszélve, hogy már a hidegebb évszakokra is érdemes elkezdened a felkészülést!

Július a kertben

A nyár közepén már elkezdenek gyűlni kertünk körül – és persze abban – a különböző teendők, melyeket érdemes minél hamarabb elvégezni, hogy növényeink továbbra is megfelelően fejlődjenek. Lássuk, miket nem szabad elfelejtened a hónapban!


Megkezdődött a termések betakarítása


Fontos, hogy már be kell takarítanod kerted terméseit – a nyár közepe felé haladva már a legtöbb gyümölcs és zöldség érik, illetve talán már meg is érett, így célszerű azok szüretelése. Ne felejts növényeden egy érett termést sem – abban az esetben is szakítsd le helyéről, ha látszik rajta, hogy rossz, esetleg kukacos vagy netán megrágták a csigák. Amennyiben ez nem történik meg, ezen gyümölcsök, zöldségek rohadása számos gombabetegség kialakulását segítheti elő. 

hirdetes


A permetezéseket is érdemes úgy időzíteni, hogy ne zavarja meg a majdani betakarítást, valamint, hogy az eső ne mossa majd le a szert növényünkről.


Az állandó gyomlálás


hirdetes
A gyomlálás szinte mindegyik hónaphoz hozzá tartozik – ebből már láthatjuk, hogy ez egyike a legfontosabb teendőinknek a mostani időszakban is. Abban az esetben, ha nem távolítjuk el, kapáljuk ki a gyomnövényeket kertünkből, azok könnyedén képesek lesznek majd szétszórni magjaikat, ezzel pedig majd csak nehezíteni fogják későbbi feladatainkat – hiszen néhány nap alatt a gyomnövények száma könnyedén megsokszorozódhat.


A gyomlálás kapcsán használhatjuk szimplán kezeinket, kerti eszközeinket, de különböző organikusabb, természetesebb gyomirtót is bevethetünk – számtalan lehetőség áll rendelkezésünkre.


Érdemes ezen a ponton azt is kiemelni, hogy veteményeseinkben fontos, hogy meg legyenek jelölve, hogy mit és hova ültettünk – ugyanis a fiatal növényeink rendkívül hasonlíthatnak a gyomokra, azokat pedig nem lenne célszerű eltávolítani.

 

Amennyiben érdekel cikkünk folytatása, lapozz!
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Még több cikk

2023-01-30

A lilaakác ültetése, termesztése és gondozása

A lilaakác erőteljesen virágzik tavasszal, új növekedéskor lila színű virágcsoportokat hoz létre, amelyek viszont a fő hajtások sarkantyújából kelnek ki.

2023-02-02

Egyszerű trükk: Így csíráztass édesburgonyát, akár a konyhaablakban!

Egy nagyon egyszerű trükkel te is hajtathatsz a konyhaablakodban is édesburgonyát, aminek még a levele is ehető- mutatjuk hogan csíráztass édesburgonyát!

2023-01-30

A trombitafolyondár ültetése, metszése és fajtái

A trombitafolyondár az egyik legszebb kúszónövény, amely igencsak kevés odafigyelést igényel. Néhány fontos dolgot azonban nem szabad elszalasztani!

2023-01-30

Útmutató a fák és a cserjék késő téli és korai tavaszi metszéséhez

Tekintsd meg listánkat arról, hogy mely fákat és cserjéket kell metszeni a nyugalmi hónapokban – és kapj néhány általános metszési tippet a szezonra!

2023-01-30

Lonc gondozása: Hogyan neveljünk loncot a kertben

Mindenki felismeri a lonc növény kedves illatát és nektárjának édes ízét. De hogyan kell gondozzuk a lonc növényeket a házi kertben, hogy csodásan virágozzon?

2023-02-01

Kerti sarkantyúka- a csodanövény, aminek minden kertben ott lenne a helye

Álmodni sem lehetne jobb kerti virágod a kerti sarkantyúkánál, nincs vele gond, mégis csodásan mutat, és még gyógyító hatása is van, az egész virág ehető!

2023-01-30

Mit csinálj februárban, a kertben? - 5 lépés a tavaszi szezonra való felkészüléshez

Februári kerti teendők listája: Ha csak hobbikertész vagy, akkor is jól fognak jönni ezek a tippek, hogy könnyedén elő tudj készülni a márciusi szezonra.

2023-01-30

5 romantikus szobanövény, amit ajándékozhatsz Valentin-napra

A tucatnyi vörös rózsa nyüzsgő, rövid életű, illatmentes csokornak megvolt a maga ideje, ami már leágazott. Válassz helyette egy mutatós szobanövényt!

További cikkek ebben a témában


Tovább a Lexikonhoz

Spinoza (ADV 8784)

Kukorica Cél: szemes Leírás:Hímvirágzásának ideje közepesen korai. A kalászkapelyva nem,... Tovább

crossbred gyapjas juhok [e. kroszbred]

a merinónak lincoln [e. linkoln], leicester [e. leszter], romney marsh [e. romné mars] v. más... Tovább

Tovább a lexikonra
Házi kert kert Kertészet