Júliusi kerti munkák - ezeket semmiképpen se felejtsd el kerteddel kapcsolatban

Július – ezeket érdemes elvégezned kertedben a hónapban!

TK, ZH, NA
Push értesítések

ÉRTESÜLJ ELSŐKÉNT,

IRATKOZZ FEL ÉRTESÍTÉSEINKRE

A kertészkedésben sosincs megállás – minden hónapnak megvannak a saját jellegzetességei, kerti munkái. Nézzük, miket kell elvégezned még júliusban, hiszen ekkor sem szabad tétlenkedned, arról nem is beszélve, hogy már a hidegebb évszakokra is érdemes elkezdened a felkészülést!

Július a kertben

A nyár közepén már elkezdenek gyűlni kertünk körül – és persze abban – a különböző teendők, melyeket érdemes minél hamarabb elvégezni, hogy növényeink továbbra is megfelelően fejlődjenek. Lássuk, miket nem szabad elfelejtened a hónapban!


Megkezdődött a termések betakarítása


Fontos, hogy már be kell takarítanod kerted terméseit – a nyár közepe felé haladva már a legtöbb gyümölcs és zöldség érik, illetve talán már meg is érett, így célszerű azok szüretelése. Ne felejts növényeden egy érett termést sem – abban az esetben is szakítsd le helyéről, ha látszik rajta, hogy rossz, esetleg kukacos vagy netán megrágták a csigák. Amennyiben ez nem történik meg, ezen gyümölcsök, zöldségek rohadása számos gombabetegség kialakulását segítheti elő. 


A permetezéseket is érdemes úgy időzíteni, hogy ne zavarja meg a majdani betakarítást, valamint, hogy az eső ne mossa majd le a szert növényünkről.


Az állandó gyomlálás


A gyomlálás szinte mindegyik hónaphoz hozzá tartozik – ebből már láthatjuk, hogy ez egyike a legfontosabb teendőinknek a mostani időszakban is. Abban az esetben, ha nem távolítjuk el, kapáljuk ki a gyomnövényeket kertünkből, azok könnyedén képesek lesznek majd szétszórni magjaikat, ezzel pedig majd csak nehezíteni fogják későbbi feladatainkat – hiszen néhány nap alatt a gyomnövények száma könnyedén megsokszorozódhat.


A gyomlálás kapcsán használhatjuk szimplán kezeinket, kerti eszközeinket, de különböző organikusabb, természetesebb gyomirtót is bevethetünk – számtalan lehetőség áll rendelkezésünkre.


Érdemes ezen a ponton azt is kiemelni, hogy veteményeseinkben fontos, hogy meg legyenek jelölve, hogy mit és hova ültettünk – ugyanis a fiatal növényeink rendkívül hasonlíthatnak a gyomokra, azokat pedig nem lenne célszerű eltávolítani.

 

Amennyiben érdekel cikkünk folytatása, lapozz!
 

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Még több cikk

2024-07-11

Különleges csípős paprika fajták, amelyek termesztésével te lehetsz a környékbeli kiskertek királya

A csípős paprika fajták beszerzése, termesztése nem is olyan nehéz dolog. Különleges chili fajták, amelyekkel te lehetsz a környékbeli kiskertek királya!

2024-07-04

Másodvetés a kertben - Mutatom miket és hogyan ültess ilyenkor

A júliusi betakarítással még közel sem ért véget a kertészkedés. Pont ilyenkor jön el az ideje a másodvetésnek. Mutatom miket és hogyan ültess ilyenkor.

2024-07-05

Ezekkel a természetes ellenszerekkel tudsz védekezni a földibolhák ellen

Apró lyukak jelentek meg a növényeiden? Látod az apró, ugráló, fekete bogarakat is? Valószínűleg földibolhával van dolgod. Ezek a természetes ellenszerei.

2024-07-01

Mutatok pár ötletet a cukkini felhasználásához, hogy ne menjen kárba a termés

Bár gyönyörű álom, hogy a kertünkben ültetett cukkini folyamatosan annyit terem, amennyire éppen szükségünk van, de nagyon gyakori, hogy berobban a termés.

2024-07-04

A sok esőzés után a te kertedben is megjelent a közönséges gyíkfű? - Hasznosabb, mint gondolnád

Egy-egy nagyobb esőzés után gyakori, hogy a kertekben megjelenik a közönséges gyíkfű az apró, lilás-rózsaszínes virágaival. Ne gyomláld ki, nagyon hasznos!

2024-07-01

A piros paprika érése: A zöldtől a pirosig tartó izgalmas utazás

A piros paprika a magyar gasztronómia elengedhetetlen eleme. Most megismerheted érésének folyamatát, és a kémiai magyarázatot arra, hogyan válik pirossá.

2024-07-15

Ez a tökéletes időpont a paradicsom locsolásához a kánikulában

A paradicsom locsolása nem könnyű feladat kánikula idején. Segítünk, hogy a megfelelő paradicsom öntözés segítségével növényeid frissek és zöldek maradjanak.

További cikkek ebben a témában


Tovább a Lexikonhoz

ovulációgátlás

a nemkívánatos —>vemhesség elkerülésére az ovulációnak (—>peteleválás)... Tovább

Gyomirtó Mecomorn 750 SL

Gyomirtó permetező szer kalászosok, szőlő, gyümölcs, len, római kamilla és rét-legelő... Tovább

Tovább a lexikonra
Házi kert kert Kertészet