Júliusi kerti munkák - ezeket semmiképpen se felejtsd el kerteddel kapcsolatban

hirdetes

Július – ezeket érdemes elvégezned kertedben a hónapban!

TK

A kertészkedésben sosincs megállás – minden hónapnak megvannak a saját jellegzetességei, kerti munkái. Nézzük, miket kell elvégezned még júliusban, hiszen ekkor sem szabad tétlenkedned, arról nem is beszélve, hogy már a hidegebb évszakokra is érdemes elkezdened a felkészülést!

Július a kertben

A nyár közepén már elkezdenek gyűlni kertünk körül – és persze abban – a különböző teendők, melyeket érdemes minél hamarabb elvégezni, hogy növényeink továbbra is megfelelően fejlődjenek. Lássuk, miket nem szabad elfelejtened a napban!


Megkezdődött a termések betakarítása


Fontos, hogy már be kell takarítanod kerted terméseit – a nyár közepe felé haladva már a legtöbb gyümölcs és zöldség érik, illetve talán már meg is érett, így célszerű azok szüretelése. Ne felejts növényeden egy érett termést sem – abban az esetben is szakítsd le helyéről, ha látszik rajta, hogy rossz, esetleg kukacos vagy netán megrágták a csigák. Amennyiben ez nem történik meg, ezen gyümölcsök, zöldségek rohadása számos gombabetegség kialakulását segítheti elő. 

hirdetes


A permetezéseket is érdemes úgy időzíteni, hogy ne zavarja meg a majdani betakarítást, valamint, hogy az eső ne mossa majd le a szert növényünkről.


Az állandó gyomlálás


hirdetes
A gyomlálás szinte mindegyik naphoz hozzá tartozik – ebből már láthatjuk, hogy ez egyike a legfontosabb teendőinknek a mostani időszakban is. Abban az esetben, ha nem távolítjuk el, kapáljuk ki a gyomnövényeket kertünkből, azok könnyedén képesek lesznek majd szétszórni magjaikat, ezzel pedig majd csak nehezíteni fogják későbbi feladatainkat – hiszen néhány nap alatt a gyomnövények száma könnyedén megsokszorozódhat.


A gyomlálás kapcsán használhatjuk szimplán kezeinket, kerti eszközeinket, de különböző organikusabb, természetesebb gyomirtót is bevethetünk – számtalan lehetőség áll rendelkezésünkre.


Érdemes ezen a ponton azt is kiemelni, hogy veteményeseinkben fontos, hogy meg legyenek jelölve, hogy mit és hova ültettünk – ugyanis a fiatal növényeink rendkívül hasonlíthatnak a gyomokra, azokat pedig nem lenne célszerű eltávolítani.

 

Amennyiben érdekel cikkünk folytatása, lapozz!
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Még több cikk

2021-09-23

Hasznos tippek - így tartsd karban kertedet ősszel

Ősszel sem áll meg az élet a kertekben – rengeteg kertimunkáról beszélhetünk, melyeket érdemes még és már ilyenkor elvégeznünk. Most hasznos tippeket mutatunk.

2021-09-27

Őszi kerti nagytakarítás – íme, a legfontosabb lépések!

Az őszi időszakban egyáltalán nem szabad megfeledkezni az őszi nagytakarításról – mostani cikkünkben eláruljuk ennek legfontosabb lépéseit, ezeket tartsd be!

2021-09-26

Vegyszermentes kert – most szuper ötleteket mutatok kivitelezéséhez

Amennyiben Te is szeretnél odafigyelni jobban környezetedre, akkor érdemes mindig vegyszermentes alternatívák között kutatnod - mostani cikkünkben segítünk.

2021-09-26

Kihagyhatatlan kerti teendők - ezekről nem szabad megfeledkezned szeptemberben!

Egy jó kertész ősszel készíti elő a tavaszt – mutatom, mikről nem szabad elfeledkezned az ősz első hónapjában! Lássuk, miket végezz el mindenképpen a hónapban!

2021-09-26

Gyakori gyümölcsfa betegségek – ezekre érdemes odafigyelned

Az év minden időszakában fontos, hogy megfelelően odafigyeljünk gyümölcsfaink egészségére – mostani cikkünkből ismerj meg három gyakori gyümölcsfa betegséget.

2021-09-22

Itt az ideje madárbarát bogyós gyümölcsöket ültetni!

Itt az ideje szárnyas barátainkra is gondolni! Mutatjuk, milyen bogyós gyümölcsöket érdemes még elültetned kertedben, hogy kedvezz a madaraknak is a jövőben.

2021-09-26

Nem kell búcsút mondanod a színes erkélyednek - ezek a növények segíteni fognak!

A színes virágládáknak nem kell az ősz megérkeztével búcsút intened, csupán olyan növényeket kell választanod, melyek kéepsek megtölteni azokat élettel.

További cikkek ebben a témában


csillagfürt (Lupinus L.)

a pillangósok családjához tartozó nemzetség. Egyiptomban mintegy 4000 éve vonták... Tovább

Mátészalkai Földhivatal

Földhivatal Földhivatal Cím: Mátészalka Kölcsey u. 2. 4700 Magyarország Tovább

Tovább a lexikonra
Házi kert kert Kertészet