notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Járókő ötletek mindenkinek

Kiszállító és termelő kereső
hirdetes

17 gyönyörű járókő ötlet a legszebb sétányok kialakításához

Szélesi Ferenc - Főkertész
Ötletek járókőhőz

Ötletes lábnyomos járókövek

Szerencsére ehhez a technikához nem kell, hogy gyermeked lábát a cementbe mártsd. Elég, ha egyszerű cementlapokat használsz – sajátokat, vagy vásároltakat – amikre ráfestheted a lábnyomokat. Elég egyszerűen a festékbe lépniük, majd rányomni a lábukat a kövekre. A maradék részeket kreatív formákkal töltheted ki, mint például a képen látható szitakötővel vagy pillangóval.

Levélforma díszek

Ezek a járókövek levelek felhasználásával készülnek, de nem lenyomatos módszerrel. Ez esetben a levelek az öntőformák, így nem igazán lesz két ugyan olyan köved. Ezek elkészítése valamivel időigényesebb, mint a többié, de a befektetett idő és munka megtérül. Számos levélre lesz szükséged attól függően, hogy hány követ szeretnél készíteni. A változatosság kedvéért nem muszáj ugyan olyan kinézetű leveleket használnod.

Sötétben világító járókövek

hirdetes

Ezek a sötétben világító járókövek nem csak egyediek, de hasznosak is, ha éjszakánként nincs más fényforrásod, ami segítene eligazodni kertedben vagy udvarodban. A design sötétben világító festéket használ, így bármilyen világító mintát felfesthetsz magadnak.

Mozaikos járdakő járókövek

Ha nem szeretnéd saját magadnak elkészíteni a betont, akkor használj járdaköveket. Végy néhány járdakövet és törd őket össze (ha szeretnél néhány egyedi alakzatot), majd helyezd el rajtuk a dekorációkat. Egy kis cementhabarccsal rögzítheted a díszeket, mintha csak híg cementbe helyeznéd őket.

hirdetes

Műtégla járókövek

Ha mindig is saját sárgaköves útra vágytál Óz mesebeli világából – vagy csak egy egyszerű téglás sétányra – akkor ezeket a hamis tégláknak látszó járóköveket neked találták ki. Az öntőformákba egy különleges anyagot kell öntened, ebből készül el a téglaút udvarodban.

Csináld magad kavicsos mozaik járókövek

Ezeknek a kavicsos mozaik járóköveknek különleges kialakításuk kölcsönöz mélységet és dimenziót. Ugyan azzal a technikával készülnek, mint az egyszerű üvegmozaik járókövek, csak éppen üveg helyett kavicsokat kell alkalmazni bennük. A kész kövek igazán elegánsak tudnak lenni, ráadásul elkészíteni sem nehéz őket.

„Lábnyom” járókövek

Ezek a bájos, szórakozott kavicsos járókövek rendkívül egyszerűen elkészíthetők. Nem kell hozzá más, csak egy adag kavics, amikből aztán egy-egy kisebb „lábnyomot” alakítasz ki kertedben. Ugyan ezt betonba öntve is megteheted, ilyenkor csak arra kell figyelni, hogy a beton megkötése előtt elhelyezd az összes kavicsot úgy, ahogy tervezted.

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Még több cikk

2020-06-28

Íratlan szabályok a fűnyíráshoz, amiket az emberek 99 százaléka megszeg!

Noha úgy gondoljuk, hogy nincs semmi szükség etikettszabályzatra a fűnyíráshoz, ez egyáltalán nem így van. Sajnos sokaknak óriási szükségük van rá, nézzük a legfontosabb szabályokat!

2020-06-29

Kertészkedés kezdőknek – Lássuk az alapokat!

Kertészkedés kezdőknek, mostani cikkünkben mindent elmondunk nektek a kertészkedés alapjairól, nézzük, mit kell tudnotok akkor, ha kezdő kertészek vagytok.

2020-06-28

Diótermesztési tanácsok az egészséges és finom rekordtermésért!

Diótermesztési tanácsok mindenkinek – Mi szükséges a rekord mennyiségű, egészséges és nem utolsósorban finom dióterméshez? Szakértőnk mond el nektek mindent a diótermesztésről!

2020-06-25

Nyári zöldmetszés – Mikor, hogyan és miért végezzük el a gyümölcsfák zöldmetszését

Zöldmetszés kisokos mindenkinek, mostani cikkemben mindent elmondok nektek a gyümölcsfák zöldmetszéséről, olvasd el cikkünket és tudj meg mindent a zöldmetszésről!

2020-06-27

Erdők-mezők gyümölcsei - Az erdei és az indiai szamóca bemutatása

Az erdei szamóca és az indiai szamóca megtalálhatók az erdőkben és a mezőkben, az emberek többsége mégsem ismeri őket annyira. Mostani cikkemben mindent elmondok erről a két szamócafajtáról!

2020-06-16

Fűnyírás eső után – Jó ötlet vagy sem? Szakértőnk válaszol!

Fűnyírás eső után, örök kérdést boncolgatunk, érdemes-e füvet nyírni eső után vagy nem? Nézzük, mit kell tudni az eső utáni fűnyírásról, most mindent elmondunk nektek!

2020-06-22

Füvesítés menete – Így lehet fillérekből csodaszép pázsitod öntözőrendszer nélkül!

Fillérekből hoztunk létre üdezöld, sűrű, dús, meseszép pázsitot, mostani cikkemben az is kiderül, hogyan vittük végbe a füvesítést, tartsatok velem most is!

2020-07-11

A legjobb szúnyogirtó – Így csalogass kertedbe szitakötőt!

A szitakötők sikeresen veszik fel a harcot a szúnyogokkal, éppen ezért most elmondom nektek, hogyan csalogathattok a kertetekbe több szitakötőt!

További cikkek ebben a témában
hirdetes
Ennyien olvasták az oldalt ebben a hónapban:
198 463
ENNYIEN OLVASTÁK AZ OLDALT
2020. JANUÁR 1. ÓTA:
5 515 922

fauna

egy adott területen élő állatok v. egy nagyobb állatrendszertani csoport fajainak az... Tovább

fertőző sertésbénulás

a sertés agy- és gerincvelőgyulladásban, a hátulsó végtagok bénulásában megnyilvánuló... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek Házi kert kert