Járókő ötletek mindenkinek

hirdetes

17 gyönyörű járókő ötlet a legszebb sétányok kialakításához

Szélesi Ferenc - Főkertész, ZH

Kevés olyan díszítőelem létezik, amely annyira egyedivé képes tenni kertedet, mint a járókövek. Legyen szó szív alakú darabokról vagy hamis téglákról, biztosan találsz majd magadnak olyan stílusút, amely tökéletesen illik a portádhoz!

Ötletek járókőhőz

A boltban vásárolt járókövek azonban drágák lehetnek, és ha valami igazán egyedire vágysz, akkor úgysem az üzletekben érdemes keresgélni, az unalmas, szürke cementblokkok között. Az itt összeszedett járókövekre sok jelző ráillik, de az unalmas és a hétköznapi egyáltalán nincs köztük! Nem elég, hogy olcsón elkészítheted őket, teljesen saját ízlésed szerint alakíthatod bármelyiket. Az alábbi lista célja, hogy meghozza kedvedet és ellásson néhány ötlettel saját kerti járóköveid elkészítéséhez! 

Ötletek járókőhőz

Levélnyomatos járókövek

Ezek a levélnyomatos kövek minden kertben jól mutatnak, ráadásul bármely évszakban is! A köveket egyszerű cementből kell kiönteni, és amíg az anyag nem köt meg, addig kedvenc leveleidből kell mintát nyomni beléjük. Amilyen egyszerűek, annyira jól is mutatnak!

 

Deszkás járólapok

Rendben, aláírjuk, hogy a deszkák nem minősülnek köveknek, de megfelelően felhasználva gyönyörű eredményeket érhetsz el velük! Elég csak néhány régi deszkát szerezned valahonnan (éljen az újrahasznosítás!), lefektetned őket, és kitölteni a közöttük lévő helyet néhány kisebb vagy nagyobb szemű kaviccsal. Ennyi az egész!

Téglamintájú szív alakú járókövek

Ezek a téglamintás kövek egyszerűen gyönyörűek és szíves alakjuk miatt sajátos bájjal rendelkeznek. Könnyen elkészíthetők, és a legjobb, hogy valójában nincs szükséged igazi téglákra hozzájuk. A mintázat festéssel készül. Tökéletesek a szeretet kertedbe költöztetésére, de akár a bejárati ajtóhoz vezető ösvény szegélyeiként is jól mutatnak.

hirdetes

 

Ugróiskola járókövek

Nehéz ellenállni ezeknek a színes köveknek, amiket bizonyára az apróságok is nagyra értékelnek majd. Nem egyszerű járókövek, hiszen jó időben játékként is szolgálnak a gyerekek számára, akik annyival több időt töltenek majd a szabadban! Ha gyerekként ugróiskoláztál már, akkor tudod, hogy mennyire jó móka valójában. Lényegében saját kezűleg befestett betonlapokról van szó – semmi extra nem kell hozzá! A következő oldalon még több remek ötlet vár! 

Egyszerű textúrázott járókövek

Ha valami egyszerűbbre vágysz minden extra díszítés nélkül, akkor készíts magadnak néhány szimpla, mégis látványos beton járókövet egyéni mintákkal. A mintákat akár egy gumi lábtörlővel is kialakíthatod a betonban, ha pont az tetszik.

hirdetes

Csináld magad járókövek tortaformából

Egy egyszerű tortákhoz használt sütőformával is készíthetsz magadnak lenyűgöző mintákat, amik ráadásul tökéletesen illenek egymáshoz méretben. Csak készítsd el a betont, helyezd bele a díszítőelemeket, majd hagyd megkötni. A végeredmény egy egyszerű, mégis szépséges járókő, ami bármelyik kertet képes feldobni.

Egyszerű saját mintájú járókövek

Ez egy rendkívül egyszerű és olcsó megoldás. Elkészítésük a következő: vásárolj néhány olcsó egyszínű járókövet, majd ragassz rájuk mintákat fedőszalaggal. Ez után nincs más dolgod, mint tetszőleges színnel lefújni a köveket, és eltávolítani a fedőszalagot!

Személyes járókövek

Ezek a személyre szabott járókövek tökéletes anyák napi ajándékok, de az év minden részében nagyszerű móka elkészíteni őket. Készíts elő egy egyszerű cementből kiöntött követ, és mielőtt megszáradna, írd bele a neved, vagy egy személyes üzenetet, de akár egy dátummal ellátott láb- vagy kézlenyomatot is elhelyezhetsz bene. A szélére helyezett apró kerámiadarabkák csak szebbé teszik ezt az amúgy is remek ajándékot!

Ötletek járókőhőz

Kézzel festett járókövek

Nehezen tudunk szebb díszítőelemeket elképzelni a kertbe, mint néhány kézzel festett járókövet. Készítsd el saját mintáidat, vagy hagyd, hogy a gyerekek fantáziája szárnyaljon szabadon. Tökéletes családi elfoglaltság az esős délutánokra – a jó idő visszatérésével pedig irány ki elhelyezni őket a kertben!

Kolibris járókövek

Ezek a gyönyörű csináld magad járókövek mozaikok felhasználásával készülnek, a rajtuk látható kolibrik pedig tökéletes szimbolikus madárkák minden kertben. Természetesen más mintákat és állatokat is elkészíthetsz ezzel a technikával. Nem kell hozzá más, mint egy kis cement és néhány színes kő vagy mozaikdarabka. Érdemes a mintát előre elkészíteni, és utána belehelyezni a cementbe!

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Még több cikk

2022-08-01

A növényeink újjáélesztése, ha hőkárt szenvedtek

A legrosszabb, ami megtörtént növényeinkkel a hőkár. Ellenőrizd a növényeidet, és ha elhervadtak vagy leégtek, akkor tedd meg a fontos lépéseket hőkár esetén!

2022-08-05

6 növény, amivel dúsíthatod a zöldségeskerted termését! – Nitrogén termelő növények

Próbáld ki a természetes tápanyagellátókat, és ültess nitrogéntermelő növényeket! Az egészséges talaj egészséges növényeket eredményez, hanyagold a vegyszert!

2022-07-31

Hogyan állítsuk meg az invazív növények terjedését?

Kezdenek teret hódítani a kertedben a nem őshonos növények? Mutatunk néhány módszert amivel lelassíthatod, megállíthatod és akár meg si előzheted a terjedésüket!

2022-07-31

Ismerjétek meg ti is a csodálatos bakopát

Ismerjétek meg ti is ezt a tündéri kis virágot, a bakopát. Mindent, az ültetéséről, teleltetéséről és a gondozásáról. Cikkünkből megtudhattok mindent a bakopa virágról!

2022-07-26

Így használd fel az extra uborkákat

Az uborka savanyítása, kovászos uborka készítése remek ötlet a tartósításra, de más módja is van az uborka felhasználásának. Ízletes alapanyag főzéshez is!

2022-07-29

Nyárvégi teendők a kertben

Akárhogy is, kertednek augusztusban is szüksége van az odafigyelésedre. Íme a legfontosabb nyárvégi teendők a kertben! Mutatjuk mit csinálj, és milyen sorrendben!

2022-08-05

Hogyan ültessünk zabot? – Zabültetés és gabonatermesztés a házikertben

A „vadzab elvetéséhez” nincs szükség 40 hektárra vagy nehézgépekre. Egy 20 x 50 méteres parcellán egy köböl zabot termeszthetsz! Így termessz zabot otthon!

2022-08-05

Unod a sima gyepet és amúgy is mindig kiszárad? Válassz inkább vadvirágos talajtakarót!

A gyönyörű pázsit minden otthon büszkesége. A pázsit egészségének megőrzése és jó megjelenése azonban sok munka lehet és még így is könnyen kiszáradhat.

További cikkek ebben a témában


kéntartalmú gombaölő szerek

a legrégebben használt növényvédő szerek; alkalmazásukat megkönnyítette, hogy a... Tovább

diploid sejt

olyan sejt, amelynek kromoszómáiból két azonos sorozat állítható össze. A testi sejtekre... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek Házi kert kert