Járókő ötletek mindenkinek

hirdetes

17 gyönyörű járókő ötlet a legszebb sétányok kialakításához

Szélesi Ferenc - Főkertész, ZH
Ötletek járókőhőz

Ötletes lábnyomos járókövek

Szerencsére ehhez a technikához nem kell, hogy gyermeked lábát a cementbe mártsd. Elég, ha egyszerű cementlapokat használsz – sajátokat, vagy vásároltakat – amikre ráfestheted a lábnyomokat. Elég egyszerűen a festékbe lépniük, majd rányomni a lábukat a kövekre. A maradék részeket kreatív formákkal töltheted ki, mint például a képen látható szitakötővel vagy pillangóval.

Levélforma díszek

Ezek a járókövek levelek felhasználásával készülnek, de nem lenyomatos módszerrel. Ez esetben a levelek az öntőformák, így nem igazán lesz két ugyan olyan köved. Ezek elkészítése valamivel időigényesebb, mint a többié, de a befektetett idő és munka megtérül. Számos levélre lesz szükséged attól függően, hogy hány követ szeretnél készíteni. A változatosság kedvéért nem muszáj ugyan olyan kinézetű leveleket használnod.

Sötétben világító járókövek

hirdetes

Ezek a sötétben világító járókövek nem csak egyediek, de hasznosak is, ha éjszakánként nincs más fényforrásod, ami segítene eligazodni kertedben vagy udvarodban. A design sötétben világító festéket használ, így bármilyen világító mintát felfesthetsz magadnak.

Mozaikos járdakő járókövek

Ha nem szeretnéd saját magadnak elkészíteni a betont, akkor használj járdaköveket. Végy néhány járdakövet és törd őket össze (ha szeretnél néhány egyedi alakzatot), majd helyezd el rajtuk a dekorációkat. Egy kis cementhabarccsal rögzítheted a díszeket, mintha csak híg cementbe helyeznéd őket.

Műtégla járókövek

Ha mindig is saját sárgaköves útra vágytál Óz mesebeli világából – vagy csak egy egyszerű téglás sétányra – akkor ezeket a hamis tégláknak látszó járóköveket neked találták ki. Az öntőformákba egy különleges anyagot kell öntened, ebből készül el a téglaút udvarodban.

hirdetes

Csináld magad kavicsos mozaik járókövek

Ezeknek a kavicsos mozaik járóköveknek különleges kialakításuk kölcsönöz mélységet és dimenziót. Ugyan azzal a technikával készülnek, mint az egyszerű üvegmozaik járókövek, csak éppen üveg helyett kavicsokat kell alkalmazni bennük. A kész kövek igazán elegánsak tudnak lenni, ráadásul elkészíteni sem nehéz őket.

„Lábnyom” járókövek

Ezek a bájos, szórakozott kavicsos járókövek rendkívül egyszerűen elkészíthetők. Nem kell hozzá más, csak egy adag kavics, amikből aztán egy-egy kisebb „lábnyomot” alakítasz ki kertedben. Ugyan ezt betonba öntve is megteheted, ilyenkor csak arra kell figyelni, hogy a beton megkötése előtt elhelyezd az összes kavicsot úgy, ahogy tervezted.

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Még több cikk

2022-08-17

5 bevált módszer a szúnyogok ellen!

Hogy ha téged is zavar, hogy nyáron a jó idővel együtt a szúnyogok is megjelennek, akkor próbáld ki ezeket a tippeket és biztosan megszabadulsz tőlük!

2022-08-05

Unod a sima gyepet és amúgy is mindig kiszárad? Válassz inkább vadvirágos talajtakarót!

A gyönyörű pázsit minden otthon büszkesége. A pázsit egészségének megőrzése és jó megjelenése azonban sok munka lehet és még így is könnyen kiszáradhat.

2022-08-12

Ismerd meg a kerted részleteit

Elmagyarázzuk, hogyan ismerheted meg a kerted a talaj, a kinézet, a kitettség és egyebek tekintetében, mielőtt nekilátnál az ültetésnek, kertészkedésnek. A szép növényekért!

2022-08-11

Hogyan kezeld a szárazságot a kertben

Ha még nem tetted meg a lépéseket a szárazság megelőzésében. Kövesd az alábbi gyakorlati tanácsainkat, beleértve a növények öntözésére vonatkozó tippeket is.

2022-07-31

Hogyan állítsuk meg az invazív növények terjedését?

Kezdenek teret hódítani a kertedben a nem őshonos növények? Mutatunk néhány módszert amivel lelassíthatod, megállíthatod és akár meg si előzheted a terjedésüket!

2022-08-01

A növényeink újjáélesztése, ha hőkárt szenvedtek

A legrosszabb, ami megtörtént növényeinkkel a hőkár. Ellenőrizd a növényeidet, és ha elhervadtak vagy leégtek, akkor tedd meg a fontos lépéseket hőkár esetén!

2022-08-05

Ez a legjobb idő a növények átültetésére! – Útmutató házi kertészeknek

A növények átültetése nagyszerű módja annak, hogy új életet adjunk kertünknek. De átültettél már egy növényt, és láttad, ahogy meghal? Mindenkivel előfordul!

2022-08-05

Ezt a 7 növényt nem kellene otthon tartanotok, ha gyerekek is vannak a háznál!

Ha vannak gyerekeid, tudod, milyen kíváncsiak tudnak lenni. Szeretik felfedezni környezetüket úgy, hogy megkóstolnak és szagolnak mindent, amit látnak.

További cikkek ebben a témában


akna

a vízi építkezéssel összefüggő, ált. a térszín alatt létesített ->műtárgy jellegű... Tovább

71/2007. (VII. 27.) FVM rendelet

Az Európai Mezõgazdasági Vidékfejlesztési Alapból az évelõ, lágy szárú... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek Házi kert kert