Járókő ötletek mindenkinek

17 gyönyörű járókő ötlet a legszebb sétányok kialakításához

Szélesi Ferenc - Főkertész, ZH
Youtube logo

IRATKOZZ FEL

CSATORNÁNKRA

Ötletek járókőhőz

Ötletes lábnyomos járókövek

Szerencsére ehhez a technikához nem kell, hogy gyermeked lábát a cementbe mártsd. Elég, ha egyszerű cementlapokat használsz – sajátokat, vagy vásároltakat – amikre ráfestheted a lábnyomokat. Elég egyszerűen a festékbe lépniük, majd rányomni a lábukat a kövekre. A maradék részeket kreatív formákkal töltheted ki, mint például a képen látható szitakötővel vagy pillangóval.

Levélforma díszek

Ezek a járókövek levelek felhasználásával készülnek, de nem lenyomatos módszerrel. Ez esetben a levelek az öntőformák, így nem igazán lesz két ugyan olyan köved. Ezek elkészítése valamivel időigényesebb, mint a többié, de a befektetett idő és munka megtérül. Számos levélre lesz szükséged attól függően, hogy hány követ szeretnél készíteni. A változatosság kedvéért nem muszáj ugyan olyan kinézetű leveleket használnod.

Sötétben világító járókövek

Ezek a sötétben világító járókövek nem csak egyediek, de hasznosak is, ha éjszakánként nincs más fényforrásod, ami segítene eligazodni kertedben vagy udvarodban. A design sötétben világító festéket használ, így bármilyen világító mintát felfesthetsz magadnak.

Mozaikos járdakő járókövek

Ha nem szeretnéd saját magadnak elkészíteni a betont, akkor használj járdaköveket. Végy néhány járdakövet és törd őket össze (ha szeretnél néhány egyedi alakzatot), majd helyezd el rajtuk a dekorációkat. Egy kis cementhabarccsal rögzítheted a díszeket, mintha csak híg cementbe helyeznéd őket.

Műtégla járókövek

Ha mindig is saját sárgaköves útra vágytál Óz mesebeli világából – vagy csak egy egyszerű téglás sétányra – akkor ezeket a hamis tégláknak látszó járóköveket neked találták ki. Az öntőformákba egy különleges anyagot kell öntened, ebből készül el a téglaút udvarodban.

Csináld magad kavicsos mozaik járókövek

Ezeknek a kavicsos mozaik járóköveknek különleges kialakításuk kölcsönöz mélységet és dimenziót. Ugyan azzal a technikával készülnek, mint az egyszerű üvegmozaik járókövek, csak éppen üveg helyett kavicsokat kell alkalmazni bennük. A kész kövek igazán elegánsak tudnak lenni, ráadásul elkészíteni sem nehéz őket.

„Lábnyom” járókövek

Ezek a bájos, szórakozott kavicsos járókövek rendkívül egyszerűen elkészíthetők. Nem kell hozzá más, csak egy adag kavics, amikből aztán egy-egy kisebb „lábnyomot” alakítasz ki kertedben. Ugyan ezt betonba öntve is megteheted, ilyenkor csak arra kell figyelni, hogy a beton megkötése előtt elhelyezd az összes kavicsot úgy, ahogy tervezted.

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Még több cikk

2024-06-22

Meglepő tények a régi idők kerti munkáiról - te hallottál már ezekről?

Amióta világ a világ a földművelés fontos része az emberek életének. Ebben a cikkben 10 érdekes és meglepő tényt tárok fel a régi idők kerti munkáiról.

2024-06-21

Hogyan használjuk a metélőhagymát - A kertben és a konyhában

Fedezd fel, hogyan használhatod a metélőhagymát a kertben és a konyhában. Ismerd meg termesztési tippeket és finom recepteket, amelyekkel feldobhatod ételeidet!

2024-06-22

Ezek a házi növényvédő szerek minden kártevőt elűznek a kertből - Hihetetlen, de igaz

A kártevők a legtöbb kerttulajdonos életét megnehezítik, de ezek a házi növényvédő szerek garantáltan megoldják a problémádat. Ne habozz, próbáld ki őket.

2024-06-22

Mit lehet tenni, ha megégtek a növényeim a napon?

Gondoskodj róla, hogy szobanövényeid ne kapjanak túl sok napfényt, mert megéghetnek és elfonnyadhatnak. Mit lehet tenni, ha megégtek a növényeim a napon?

2024-06-23

Kövesd ezeket a tippeket, hogy a kertedben minden gyümölcsfa bőségesen teremjen

Nincs jobb annál, mint a kertben jól belakmározni az isteni gyümölcsökből. Ezek a legjobb házi praktikák, hogy a kertedben minden gyümölcsfa bőségesen teremjen.

2024-06-21

Így védd a kerted a katicabogarak segítségével

Fedezd fel, hogyan védd meg kerted természetes módon katicabogarak segítségével! Tanuld meg, hogyan vonzd be és tartsd meg ezeket a hasznos rovarokat.

2024-06-21

Ez az a virág, amitől az összes méh bezsong

A varjúháj, különösen a sárga, igazi méh-mágnes, amely nemcsak a kert szépségét növeli, hanem könnyen gondozható is. Ismerd meg, miért imádják a kertészek!

2024-06-21

Kullancs a bőr alatt: így vedd észre a leghamarabb!

A kullancscsípés felismerése sajnos nem egyszerű, mivel nem okoz azonnali viszketést. Ismerd fel a jeleket időben és tudd meg, mit tehetsz a csípés ellen!

További cikkek ebben a témában


Tovább a Lexikonhoz

hengeres szénaszárítás

olyan szénakészítési eljárás, amely a levélpergés csökkentése, a szár és a levél... Tovább

halotánpróba

a sertések stresszérzékenységének megítélésére használt eljárás. A halotán- (narcotan,... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek Házi kert kert