Ismerd meg Te is a japánamarilliszt - bemutatkozik a nyár végén virágzó szépség

hirdetes

A nyár második felében virágzó szépség – ismerd meg Te is a japánamarilliszt!

TK, SFV, NA
Pinterest logo

KÖVESS MINKET

PINTERESTEN

Japánamarillisz

A legismertebb faja – bemutatkozik az illatos japánamarillisz


Mint már írtuk, hazánkban ez az a japánamarillisz faj, ami teljesen télálló, így ez is vált a legnépszerűbbé a hazai kertészek között. Az is nevelése mellett szól, hogy gondozása nem igényel szinte semmilyen odafigyelést, valamint a növénynek sincsenek túlzottan nagy igényei.


Bár az illatos japánamarillisz legjobban a homokos, tápanyagban gazdag talajokat szereti, más talajtípusokban is képes megfelelően fejlődni, nem válogatós – mégis, minden esetben fontos, hogy talaja jó vízáteresztő képességgel rendelkezzen, ugyanis a növény a nyári időszakban majd oda fog visszahúzódni. Ekkor pedig fejlődése szempontjából fontos, hogy száraz környezetet biztosítsunk számára. Fejlődésének többi szakaszában, tavasszal és ősszel ezzel ellentétben kifejezetten kedveli a nedves környezetet.

hirdetes


Ültetésénél érdemes napfényes területekben gondolkoznunk, hiszen itt fogja majd legjobban érezni magát, illetve így fog majd a legszebben fejlődni, mégis amennyiben kertünkben csak félárnyékos helyek találhatóak meg, ott is képes virágot hozni idővel, csak jelentősen kevesebbet.


Ezeket majd augusztus vége felé, szeptember elején csodálhatjuk meg, melynek szirmai legtöbbször rózsaszínűek, kellemesen illatosak.


Az illatos japánamarilliszről fontos tudni, hogy nem szereti, amennyiben ültetés után bolygatják, így nem szabad átültetnünk, valamint a szaporítására is fokozottan oda kell majd figyelnünk. Abban az esetben, ha szaporítani szeretnénk, akkor azt fiókhagymáinak a leválasztásával és szétültetésével tehetjük meg, azzal viszont számolnunk kell, hogy ilyenkor az ültetést követő 1 – 2 évben nem fog virágozni növényünk. Arra is érdemes odafigyelnünk, hogy a hagymák semmiképpen se emelkedjenek ki majd a földből, legalább 10 – 12 centiméter mélyen helyezkedjenek el.

hirdetes


Betegségek, kártevők nem jelentenek rá különösebben veszélyt, nem okoznak nála problémát.
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Még több cikk

2023-12-05

Növények a fürdőszobában: páfrány, aloe vera és orchidea, ne hagyd növény nélkül a fürdőt!

Növényeket a fürdőszobába! Talán nem is gondolnánk, de az olyan növények, mint az orchideák, páfrányok és aloe verák kiválóan érzik magukat a nedves klímájú térben!

2023-12-06

5 Kihagyhatatlan magyar természeti csoda télre

A hideg hónapokban is érdemes felfedezni a természet varázslatait, és Magyarország bővelkedik olyan természeti csodákban és különlegességekben, amik télen is lenyűgözőek.

2023-12-05

Természetes tápanyagok a szobanövények számára: banánhéj, zacc és cukor?

Természetes tápanyagok segítségével, a cukor, kávézacc, zöldségek főzőlevének és banánhéjnak titkait megismerve kertünkben exponenciálisan növelhetjük a növények szépségét

2023-12-05

A kínai hibiszkusz teleltetése: ezekkel a tippekkel túléli a telet!

A kínai hibiszkusz fagyérzékeny növény, ezért fontos, hogy időben megkezdjük a teleltetését, mégpedig ezekkel a tippekkel, így biztosan sikerül a teleltetés!!

2023-12-05

Télen gólyát látunk? Ezt kell tenni!

Amikor gólyákkal találkozunk télen, fontos megértenünk, hogyan segíthetünk nekik, és mikor hagyjuk őket békén. Ezt kell tenni ha télen gólyát látunk itthon!

2023-12-05

Műfenyő vagy vágott fenyő? – Ez egy teljes tévhit!

A Karácsonyfa-vásárlás kapcsán felmerülő dilemmát érintve Kovács Erik, a Klímapolitikai Intézet kutatója cáfolja a műfenyő környezetbarátságával kapcsolatos tévhiteket.

2023-12-05

Így teleltesd olyan profin a muskátlidat, mint egy kertész

Így teleltesd könnyedén és szakszerűen a muskátlidat, pont úgy, mint egy profi kertész! Most megmutatjuk, mi a pontos menete, kövesd te is a lépéseket a cikkben!

2023-12-05

Tudtad hogy ezekben a magyar fürdőkben gyulladáscsökkentő gyógyvízben lehet fürdeni?

Felfedezzük azokat a kivételes fürdőket, ahol nemcsak kellemesen pihenhetünk, de a gyulladáscsökkentő gyógyvíz áldásos hatásaival is gondoskodhatunk egészségünkről.

További cikkek ebben a témában


Tovább a Lexikonhoz

London (K 9026415)

Szója Cél: takarmány Leírás:Kicsi-közepes méretû magja lapított gomb, színe sárga. A... Tovább

5/2007. (I. 22.) FVM rendelet

a növényvédõ szerek forgalomba hozatalának és felhasználásának engedélyezésérõl,... Tovább

Tovább a lexikonra
dísznövény Érdekességek Házi kert Kertészet