Egy profi japán kertész elárulta a japán kertészet 3 legnagyobb titkát, japánkertek titkai, japánkert berendezése

hirdetes

Egy profi japán kertész elárulta a japán kertészet 3 legnagyobb titkát

VN
Youtube logo

IRATKOZZ FEL

CSATORNÁNKRA

Imádjuk a japánkerteket. Olyan egzotikusak, és kimondhatatlanul kellem nyugodtságot áraztanak, miközben csak úgy pezsegnek a különlegesebbnél különlegesebb növényektől. A japánkertek megalkotói nem is kertészek, hanem valóságos művészek. Most tőlünk akad lehetőségünk egy-két trükköt ellesni.

japán kertészek titkai

A japán kertészek legnagyobb titka

Egy kanyargós ösvény virágágyásokon és tiszteletreméltó fákon keresztül vezet egy egzotikus birodalomba- egy lenyűgöző japánkertbe tarunk. Béke, nyugalom és a titokzatosság légköre uralkodik. Mi lehet a titka ennek a tökéletes kompozíciónak, miben mások a japán kertészek, mint mi? Erre szerettünk volna mi is rájönni, lássuk mit sikerült megtudnunk a japán kertészek féltve őrzött titkai közül!

A japán kertészek titka: mindennek története van

Egy japánkertben mindennek helye van, semmi sem véletlenül került oda, ahova került. Minden egyes elemnek van egy önálló története, a japánkertekben nem véletlenül ültetgetik a növényeket egymás mellé, vagy nemcsak szimplán azért, mert jól mutatnak, hanem azért, mert ott valami jelentéssel, funkcióval ruházzák fel azt. Mindemellett pedig azt is tudni kell ehhez a történetmesélős japánkerttervezéshez, hogy hogy a miniatürizálás a japán kerttervezés középpontjában áll. Például egy kertben a gereblyézett kavicsok az óceán hullámait képviselik, a sziklák pedig hegyekké válnak a kiegyensúlyozottság és a részlet gazdag élvezet apró tájain. Egy japánkert egy tökéletesre komponált műalkotás kell, hogy legyen. Az ideális japánkert a világ természeti csodáiból meríti a tervezési jegyeket, olyan elemeket jelenít meg miniatűr formában, mint a Fudzsi-hegy, a kínai Lushan-hegy, vagy éppen a Niagara-vízesés, persze európai kincseket is lehet keresni, és azokat felhasználni.

hirdetes

A japán kertészek titka: ettől lesz nagyszerű egy kert

hirdetes

A japánok szerint a kertészt a sziklák elrendezésében való készsége alapján lehet megítélni. Ami véletlenszerűnek tűnhet, azt valójában alaposan megfontolják, évek gyakorlatának munkája. te mennyire bánsz jól eme mesterséggel? Ha még nem vagy ennek a sziklarendezés mestere, akkor nem árt gyakorolni! Mindennek ez az alapja. Csak a tanult mesterkertészek metszhetik meg a fákat úgy, hogy tökéletes zen hatás legyen az eredmény. Míg a japánkerteket úgy tervezték, hogy nagyon természetesnek tűnjenek, minden egyes részletet az ember dönt el, a fák formájától a sziklák elhelyezéséig. A sziklarendezés kicsit olyan, mint a koreográfia, több órán keresztül is lehet egy-egy sziklát forgatni, rendezgetni, hiszen tökéletesnek kell, hogy legyen!

A japán kertészek titka: így rendezz be otthon egy japánkertet

Növények, textúrák, hangok, perspektívák- a japánkert sokkal több, mint egy egyszerű kert! Megjelenik benne a  buddhista filozófia növekvő befolyásával, ez pedig egy elvonulássá fejlődött, amelynek célja a tudatosság és a jólét fokozása. A japán kertek bármilyen méretűek lehetnek, és a világ bármely pontján létezhetnek, tehát akár te is kialakíthatsz egyet az otthonod körül. Nem feltétlenül kell különleges növényeket használni, a helyi anyagok, ezen az éghajlaton honos növények is tökéletesen megfelelnek, inkább a megfelelő összhangon, berendezésen van a hangsúly a japánkertek esetében. 
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Még több cikk

2023-03-21

Olcsó, újrahasznosított, kreatív kerti ötletek, amiket imádni fogsz

Olyan egyszerű, de nagyszerű, kreatív kerti ötletek jönnek, amik annyira mutatósak, hogy szinte már elájulunk tőlük, mégis némelyik egy forintba sem kerül!

2023-03-27

5 módszer, amivel megvédheted növényeidet a tavaszi fagytól- ideje felkészülni!

A növényeinkre nem adhatunk téli kabátot, de mégis van néhány módszer, amikkel segíthetünk nekik, hogy ne fagyjanak el- ezek a legjobb módszerek tavszi fagy ellen.

2023-03-22

5 kreatív kerti ötlet egyszerű raklapokkal- a raklap kerti felhasználása kreatívan

Nem gondoltad volna, milyen hasznos tud lenni egy raklap a kertben! Íme 5 mód a raklap kreatív kerti felhasználására, amit leesik majd az állad.

2023-03-22

Így építs raklapkertet 5 egyszerű lépésben- a legújabb filléres ötlet, ami meghódította a világot

Szeretjük a kreatív, egyedi kerti ötleteket - de az igazi hab a tortán, ha valami ezzel egy időben olcsó, és könnyedén kivitelezhető is, a raklapkert ilyen!

2023-03-23

Ez a 10 legjobb illatú virág a világon

Te is észrevetted már, hogy két különböző virágnak véletlenül sincsen ugyanolyan illata? De vajon melyik virágnak van a legjobb, legkellemesebb illata a világon?

2023-03-23

9 gyönyörű húsvéti virág és a jelentésük

A húsvéthoz hagyományosan sok gyönyörű virág kapcsolódik, mindegyiknek megvan a maga egyedi jelentése. Tekintsd meg listánkat ezekről a csodálatos virágokról!

2023-03-20

Függő virágok? Ez a 7 virág mutat a legjobban lógó virágkosarakban!

A gyönyörű virágokkal teli függő kosarak mindenképpen különleges, vonzó megjelenést kölcsönöznek majd a kis otthonod környékének ezekkel a csodás virágokkal.

2023-03-21

2023-ban ezeket a növényi trendek eresztenek gyökeret

A kertészkedés a színekről, a kis helyeken való ültetésről és az őshonos növényekről szól majd idén. Íme, mit kell ültetni, hogy élvezd ezeket a kerti trendeket.

További cikkek ebben a témában


Tovább a Lexikonhoz

hámszövet

vér- és nyirokereket nem tartalmazó, szabályos alakú, szorosan egymás mellett helyeződő... Tovább

parazitológia

tág értelemben az a tudományág, amely az —>élősködők alaktani, fejl. és szaporodási... Tovább

Tovább a lexikonra
kert Kertészet virág