Növények, amiknek a magját januárban kell elvetni

Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. További részletek itt!

10 közkedvelt növény, aminek a magját januárban kell vetni!

Szélesi Ferenc - Főkertész
Hirdetés

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

Ezeknek a növényeknek a magját januárban kell vetni

Kerti szarkaláb

A kerti szarkaláb június-júliusban hozza virágait, magját ritkásan kell vetni palántázó tálcába, palántafölddel és tíz százalék vermulittal kevert ültető közegbe. Vetés után vékonyan fedjük be a magokat vermulittal. Fontos, hogy 2-3 hétig tartsuk hűtőben, majd vigyük át egy 15-20 Celsius fokos helyiségbe, ez szükséges a csírázáshoz, ami 7-28 napot vesz igénybe. 

 

Szagosbükköny

A szagosbükköny május-júniustól augusztusig hozza virágait. Magját hat centiméter mélyen palántázó poharakba, vagy pedig 7-9 centiméteres cserepekbe vessük el. Használjunk a vetéshez palántaföldet, amibe egytized rész agyag-granulátumot kevertünk. Nem melegigényes, ezért elegendő 12-15 Celsius fokot biztosítani a számára, ideális hely egy fűtetlen üvegház, vagy egy hidegágyás. A csírázás 10-15 napot vesz igénybe. 

Hirdetés

 

Bazsalikom

A bazsalikomok május és október között takarítjuk be, ezért szükséges a januári vetés. Magját ritkásan vessük palántafölddel megtöltött palántázó poharakba, vagy csíráztató tálcába. Biztosítsuk számára 15-25 Celsius fokot, hőmérséklettől függően a csírázás 14-21 napot vesz igénybe.

Hirdetés

 

Chili paprika, padlizsán

Mindkettő betakarítása július és október között történik, de nagyon fontos a januári vetés. Helyezzünk két-három szem magot egy-egy palántázó edénybe, ültető keveréknek használjunk palántaföldből és 10 százalék homokból álló közeget. Biztosítsunk számukra 21-27 Celsius fokos hőmérsékletet, a csírázás 3-10 napot vesz igénybe.

 

Izlandi mák

Az izlandi mák június és október között virágzik. Kis palántázó poharakat 20%-ban apró szemcsés agyaggranulátummal kevert palántafölddel töltsünk meg. Ennek felszínére vessünk poharanként 2-3 szem magot. A hőmérséklet 12 °C legyen, amelynek biztosítására hidegágyás ajánlott; a csírázás 14-21 napig tart.

 

Hirdetés

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

Hirdetés

Még több cikk

2019-04-18

A ribizli tavaszi metszése, gondozása

Mostani cikkemben mindent elmondok nektek a ribizli metszéséről, a ribizli gondozásáról. Most mindent megtudhattok a ribizli sikeres termesztéséről!

2019-04-24

Így védd meg kertedet fóliaalagutakkal

A fóliaalagút egy nagyon szuper módszer, ami sajnos nem terjedt még el annyira, amennyire kellene. Most elmondom, miért kellene nektek is kipróbálnotok minél hamarabb!

2019-04-24

A világ legnagyobb mérgei - Soha ne használd ezeket a rovarölőket!

A világ legveszélyesebb mérgei közül most azokat a rovarölőket mutatom be nektek, amiket biztosan használtok ti is, pedig nem lenne szabad.

2019-04-15

Mézgásodás a gyümölcsfákon – Ezt jelenti, és ezt kell tenned!

A mézgásodás megjelenése sok esetben utalhat arra, hogy a fának szüksége van növényvédelmi beavatkozásra. Most végigvesszük azokat a dolgokat, amik a mézgásodást okozhatják!

2019-04-12

Miért szokás lemeszelni a fák törzsét?

A fatörzsek meszelését már régebben is ajánlották a szakkönyvek, mostanra sajnos erről sokan elfeledkeznek. Mostani cikkemben elmondom, mikor, hogyan és miért kell meszelni a fák törzsét!

2019-04-15

Most kell megtenned ezeket a dolgokat, ha nem szeretnél kukacos cseresznyét!

Tavasszal kell védekeznünk a cseresznyelegyek kártétele ellen, mostani cikkemben elmondom, mit kell tennünk ahhoz, hogy elkerüljük a cseresznyék kukacosodását!

2019-04-19

Minden, amit egy kertésznek a kapor termesztéséről tudnia kell

A kapor sikeres termesztéséről tudhattok meg mindent, szakértőnk elmondja, hogyan termeszthettek sikeresen kaprot a saját kertetekben! Kapor termesztési kisokos mindenkinek.

2019-04-19

10 dolog, amire minden kosárkertnek szüksége van az egészséges, dús terméshez

Minden, amit tudni érdemes a kosárkertekről, cikkünkben elmondom, hogyan termeszthettek növényeket a kosárkertben, de az is kiderül, milyen növények alkalmasak erre!

További cikkek ebben a témában
Hirdetés
Ennyien olvasták az oldalt ebben a hónapban:
421 488
ENNYIEN OLVASTÁK AZ OLDALT
2019. JANUÁR 1. ÓTA:
2 838 307
Közösség

agylágyulás (encefalomalácia, encephalomalacia)

az —>agyvelő állományának ellágyulásával járó agyvelőelhalás. Tovább

Csornai Körzeti Földhivatal

Földhivatal Körzeti Földhivatal Cím: Csorna Soproni út 58. 9300 Magyarország Telefon:... Tovább

Tovább a lexikonra

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 221

Átlagos értékelés: 4.9

Nemesítés, biotechnológia Növénytermesztés Növényvédelem