Illatos virágok, amiket imádni fogtok - Illatos virágok kerted szépségéért

hirdetes

10 illatos virág, amit imádni fogsz a kertedben!

Szélesi Ferenc
Youtube logo

IRATKOZZ FEL

CSATORNÁNKRA

Akár vidéki stílusú, akár rendszeresen karbantartott, modern kerted van, néhány finom illat biztosan rávesz majd, hogy lassíts egy kicsit és belélegezd az összes gyönyört, amit nyújthatnak neked. Egy jó kert az ember minden érzékszervére hatással van.

Illatos virágok minden kertbe

„A textúra, a szín és az idényszerűség mind fontos tényezők, de az illatról sokan elfeledkeznek egy kert kialakításakor” – állítja Boyce Tankersley, a Chicago Botanic Garden egyik részlegigazgatója.„Az illat csak tovább fokozza egy gyönyörű kert vonzerejét.”

A mennyei illatokhoz nincs szükség nagy birtokra, kisebb területeken is élvezhetjük őket. Ilyen esetben érdemes a bejárati ajtó közelében valamilyen cserépben vagy ládában elhelyezni az illatos virágokat, ahol gyakran megfordulunk a nap során. Az ablakok alatt is remek helyük lehet, és így szellőztetéskor mindig friss virágillat áramlik be majd a szobába! Most pedig mutatunk néhány olyan illatos virágot, amelyek között biztosan te is találsz majd magadnak új kedvencet!

Illatos virágok – Tengerparti Fülesternye (Lobularia maritima)

A szorgos méhek szívesen látogatják az apró virágokat ezeken az egynyári szépségeken. A tengerparti fülesternye az ablakban, függő kosarakból kilógva vagy sziklakertekben is remekül mutat. A napsütötte vagy részben napsütötte részeket kedvelik.

hirdetes

Érdemes kipróbálni: Snow Princess: egész évszakban bőségesen ontja a fehér virágokat; Dark Knight: mélylila virágok, amik remekül passzolnak más egynyáriakhoz ugyan abban a virágládában.

Illatos virágok – Lonc

Ez a mutatós, élettől duzzadó évelő inda gyönyörűen mutat a kerítéseken vagy lugasokon, a beporzást végző állatok pedig imádják. Ajánlott az őshonos vagy új változatokat kipróbálni, amik nem nőnek be mindent, mint a japán lonc. A mindig napos részeket kedveli leginkább!

Érdemes kipróbálni: Yellow honeysickle: egy többfajta táptalajt is megtűrő őshonos változat; Scentstation: a tavasz közepétől egészen késő nyárig virágzik, ami után élénkpiros bogyókat terem.

hirdetes

Illatos virágok – Rózsa

„Minden kertben lennie kell legalább egy rózsának.” – állítja Tankersley. „Nem annyira kényesek, mint azt olyan sokan hiszik róluk, ráadásul az újabb fajtákat direkt úgy válogatták ki, hogy hatékonyabban ellenálljanak a betegségeknek és rovaroknak.” Rózsaválasztásnál ügyeljünk a mellékelt megjegyzésekre, és válasszunk olyat, amiket kifejezetten az illatuk miatt termesztettek, nem pedig az alakjukért. Mindig napos részeken érzik a legjobban magukat.

Érdemes kipróbálni: Mr. Lincoln: egy régi kedvenc meseszép skarlátvörös színnel és utánozhatatlan illattal; Princesse Charlene de Monaco: egy újfajta illatos rózsa halvány kajszibarack-rózsaszín virágokkal. A következő oldalon folytatom! 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában


Tovább a Lexikonhoz

láz

a melegvérű állatok reakciója különféle, (ún. l.-keltő ingerekre (baktériumok és azok... Tovább

magtisztító és -osztályozó gépek

az elcsépelt v, betakarított magvakat felhasználás előtt szennyezettségüktől (szármaradék,... Tovább

Tovább a lexikonra
virág