Légy elleni növények - ez a 6 illatos növény segíteni fog a legyek ellen

hirdetes

6 illatos növény, amit ki nem állhatnak a legyek

Szélesi Ferenc - Főkertész, ZH
Youtube logo

IRATKOZZ FEL

CSATORNÁNKRA

Ezek a legjobb növények legyek ellen

Gilisztaűző varádics (Tanacetum vulgare)

A gilisztaűző varádicsot már ősidők óta használják az emésztési zavarok, a bélparaziták, a horzsolások és az ízületi fájdalmak kezelésére, hogy csak néhány példát említsünk. Tény, hogy modern tudomány bebizonyította, hogy ez a növény valójában nem igazán hasznos ilyen célokra, az a mai napig kétségtelen, hogy hatékonyan távol tartja a legyeket és azok lárváit. Valójában olyan hatékony, hogy régen gyakran használták temetések során, hogy távol tartsák vele a férgeket a koporsóktól.

Nevét azonban nem erről kapta, hanem hogy az emberek és a háziállatok bélférgeinek kiűzésére és pusztítására is gyakran alkalmazták és alkalmazzák a mai napig is. Érdemes észben tartani, hogy a gilisztaűző varádicsot egy invazív faj, tehát agresszíven terjeszkedhet a rendelkezésére álló területen.

hirdetes

Fehér üröm (Artemisia absinthium)

A fehér ürömöt főleg azok ismerik, akik tudják, hogy az abszint nevű szeszesital elkészítéséhez szokás használni. A fehér üröm levelei és szárai ezüstösen zöld színűek, és apró növényi szőrszálak fedik őket, amik mutatós, selymes megjelenést és tapintást kölcsönöznek nekik. Meglehetősen egyszerű házilag termeszteni, a benne termelődő nedvek pedig számos kártevőt, úgymint egereket, legyeket, szúnyogokat, hangyákat és molyokat is képesek távol tartani.

hirdetes

Citronella (Cymbopogon nardus)

A citronella az egyik legismertebb légy- és szúnyogriasztó növény, amit te is elültethetsz otthonodban. Érdemes növénytartóban nevelgetni, mert invazív faj, tehát előszeretettel növi be a rendelkezésére álló területeket. A citronella íze sokkal erősebb, mint a citromfűé, ezért nem gasztronómiai felhasználásra nem ajánlott. Ezt a hátrányát azonban azzal kárpótolja, hogy nagyon kellemes illattal tölti be közvetlen környezetét, és nagyon hatékony a különböző szárnyas kártevők távoltartására is!

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában


Tovább a Lexikonhoz

kalászemelő

a megdőlt gabona kalászainak hasznos megmentésére a vágószerkezeten a kasza elé szerelve... Tovább

Akác felhasználása

A szakértők szerint az egyik legtartósabb fafajta az akác, így kültéri felhasználásra... Tovább

Tovább a lexikonra
Növénytermesztés