Légy elleni növények - ez a 6 illatos növény segíteni fog a legyek ellen

6 illatos növény, amit ki nem állhatnak a legyek

Szélesi Ferenc - Főkertész, ZH, NA
Pinterest logo

KÖVESS MINKET

PINTERESTEN

A tavaszi és nyári hónapok alatt sokan igyekeznek minél több időt a szabadban tölteni, hogy a téli bezártság után újra kapcsolatot teremthessenek a természettel. Sajnos a természetnek kevésbé kellemes elemei is előkerülnek ilyenkor, névlegesen a bosszantó, irritáló legyek. Persze a boltokban számos mesterséges készítmény kapható, amiket a bőrünkre vagy ruhánkra fújva távol tarthatjuk magunktól és környezetünktől ezeket a kéretlen rovarokat, de sokan érthető módon nem szívesen fújnak vegyszereket magukra és családtagjaikra. Mi tehát a megoldás? Szerencsére nem egy természetes alternatíva, egész pontosan növények közül válogathatsz, amelyek vegyszerek nélkül segítenek távol tartani a legyeket tőled és szeretteidtől – ráadásul kifejezetten illatosak is!

Ezek a legjobb növények legyek ellen

Általános tudnivalók a légyriasztó növényekről

Számos növény közül válogathatsz, ha szeretnéd távol tartani magadtól és otthonodtól a legyeket, a szúnyogokat és más kártevőket. Fontos azonban észben tartani, hogy ezek a növények csak akkor lesznek igazán életerősek és hatékonyak, ha megfelelő körülményeket biztosítasz nekik. Mielőtt tehát bármelyikből ültetnél közülük, nézz utána, hogy milyen igényeik vannak, és hogy otthonod éghajlata képes-e megadni ezt nekik!

Bazsalikom (Ocimum basilicum)

A bazsalikomot bizonyára senkinek nem kell bemutatni. Ez a rendkívül hasznos és népszerű fűszernövény egyetlen konyhából sem hiányozhat, sokan pedig saját maguknak termesztik, hogy frissen használhassák fel kedvenc receptjeikhez. A bazsalikomnak nagyon kellemes illata és íze van, és habár az emberek többsége nagyon szereti, a legyek és a szúnyogok ki nem állhatják. Ültess tehát néhány cserép bazsalikomot otthonod különböző pontjaira, és védekezz velük a szárnyas betolakodók ellen!

Nemes babér (Laurus nobilis)

A nemes babér levelei hatékony légyűzők, de a molyokat, egereket, csótányokat és más kártevőket is segít távol tartani a ruhásszekrényektől, éléskamráktól egyéb tárolóktól. A kiszárított leveleket magokkal, gabonákkal teli zsákokba is beszórhatod, ezzel is védve azokat a rágcsálók ellen. Ezt a hasznos növényt nyaranta a szabadban, növénytartóban is lehet termeszteni, hogy a hűvösebb hónapokra bevihesd palántáidat a meleg házba.

Levendula (Lavandula)

A levendulát első sorban páratlan illata, és csinos, lila virágai miatt szokás termeszteni. Ezeket a virágokat kiszárítva számtalan étel és ital ízesítésére lehet használni, de sok házi illatosító készítményben is ott a helyük. Amellett, hogy mutatós és illatos fűszernövény, a levendula taszítja magától a legyeket, a szúnyogokat, a bolhákat, a molyokat és más, kéretlen rovarokat is. A következő oldalon folytatom! 

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS
További cikkek ebben a témában


Tovább a Lexikonhoz

főtermény (főnövény)

a kettős termesztésben az a növény, amelynek a termesztése az elsődleges és a nagyobbik... Tovább

tojáslámpázás

A tojásoknak erős fénnyel való átvilágítása.Minthogy a tojáshéjon a fénysugarak... Tovább

Tovább a lexikonra
Növénytermesztés