Igénytelen szobanövények - A sok törődést nem igénylő szobanövények ideális választást jelentenek a kevésbé tapasztalt kertészek vagy azok számára, akik kevés időt tudnak fordítani rájuk.

hirdetes

Könnyen ápolható szobanövények, amiknek csak vízre van szükségük

NA
Youtube logo

IRATKOZZ FEL

CSATORNÁNKRA

Nem kell kertésznek lenni ahhoz, hogy életben tartsd ezeket a szobanövényeket. Alacsony karbantartásúak és kezdőbarát az össze, hiszen ezek a növények csak időnként igényelnek egy kis vizet. Tehát ne gondolkozz és tegyél friss zöldeket az otthonodba. Ezek a szépségek a képzettségi szinttől függetlenül elboldogulnak nálad és tapasztalhatod számos remek egészségügyi hatásukat.

Igénytelen szobanövények

Törpebors

A törpeborsok kicsi, könnyen kezelhető szobanövények sokszínű csoportja, viaszos és gyakran erősen texturált levelekkel. Viaszos, színes lombozata színfoltot kölcsönöz bármely helyiségnek anélkül, hogy sok helyet foglalna.

Figyelem :Ez a növény mérgező, ha a kutyák vagy macskák megeszik, megrágják őket azonnal fordulj velük az állatorvoshoz. 

Norfolk-szigeti fenyő

A szabadban egy új fa nagy befektetés lehet, de az egyszerű beltéri fák megfizethető, mégis szemet gyönyörködtető szobanövények lehetnek a kezdők számára. A Norfolk-szigeti fenyő egészséges beltéri megőrzésének titka az, hogy erős, de közvetett fényt adjunk neki. Gyenge fényben az alsó ágak hajlamosak megbarnulni és lehullani. Ez a növény lágy textúrája meghitt, fás hangulatot kölcsönöz minden helyiségnek. Karácsonyra díszítve különösen aranyosan mutat.

Buzogányvirág

Számos közeli rokon faj osztja a dieffenbachia nevet; mindegyiknek vesszőszerű szára és dús zöld lombja fehér vagy krémszínű. Nagy, zöld-fehér levelei trópusi hangulatot kölcsönöznek otthonod bármely helyiségének. 

hirdetes
Figyelem: Ennek a növénynek minden része mérgező, és evés vagy rágás esetén súlyos irritációt okozhat az ajkakban, a nyelvben és a torokban.
hirdetes

Filodendron

A szívlevelű filodendron egyszerűen imádnivaló fényes, szív alakú lombozatával és bordó szőlőtőkéjével. Ráadásul jól alkalmazkodik a gyenge megvilágítású helyekhez, és nem bánja, ha egyszer-kétszer elfelejted meglocsolni. Lefutó szárai különösen szépek a polcról vagy függő kosárról leereszkedve.

Figyelem: ennek a növénynek minden része mérgező, és evés vagy rágás esetén súlyos irritációt okozhat az ajkakban, a nyelvben és a torokban.

Pozsgafa

Ha nehéz megjegyezni az öntözést, a pozsgafa növény lehet, amire szükséged van. Ez a növény heteket, sőt hónapokat is kibír víz nélkül, mert húsos száraiban és leveleiben tárolja, amire szüksége van. Tehát ha életben tudsz tartani egy kaktuszt, termeszthet nyugodtan pozsgafát is. Ahogy nő, a vastag szárak kis bokorként vagy faként ágaznak el, ami szórakoztató kontrasztot ad, ha más, zömök alakú pozsgások mellett termesztik.

Sugárarália

Ezt az esernyőfának is nevezett, könnyen termeszthető szobanövénynek fényes lombozata van, amelyek egy központi pontból sugároznak ki, akárcsak az esernyő bordái. Egy közeli rokona, a törpe sugárarália (Schefflera arboricola) kisebb, vastagabb levelekkel és rövidebb szárral rendelkezik. A még érdekesebb levelekért keress tarka fajtákat.

Zebralevél

Merészen csíkozott leveleinek köszönhetően a Calathea vagy a zebralevél felhívja a figyelmet, bárhová is helyezed el. Rengeteg fajta közül lehet választani, néhány rózsa, fehér vagy sárga levelű. Mindegyiknek egyedi, színes foltokból álló levélmintája van. Úgy tűnik, hogy ez az egyszerű szobanövény a leghalványabb sarkot is megvilágítja mintás lombjaival.
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában


Tovább a Lexikonhoz

Dombóvári Körzeti Földhivatal

Földhivatal Körzeti Földhivatal Cím: Dombóvár Jókai u. 18. 7200 Magyarország Tovább

bölcsőkezdés

az anyátlan, rajzásra v. anyaváltásra készülő méhcsaládok a lépek szélein... Tovább

Tovább a lexikonra
dísznövény