Kertészkedési tippek időseknek

hirdetes

8 tipp időseknek a könnyedebb kertészkedéshez

Bohács Ádám - Kertépítő technikus

Nagyon sok idős ember keresett meg minket az utóbbi időben, arra kértek minket, hogy segítsünk, adjunk néhány tippet, amikkel sokkal kényelmesebb és könnyebb lehet a kertészkedés. Éppen ezért íródott cikkünk, nézzük, mi fog segíteni az idősebb korosztálynak! 

Időseknek hoztunk tippeket

Az általános vélemény szerint a kertészkedés egy igazán embert próbáló feladat. Ez tény, hiszen a nehéz komposztos zsákok és teli locsolókannák nem fogják saját magukat hurcolgatni a kertben, és bizony kénytelen leszel rendszeresen hajolgatni is az ágyások között, hiszen valahogy el kell tüntetned a gyomokat növényed mellől.

Ha így szeretnél kertészkedni, akkor valóban jó erőnlétre lesz szükséged. Szerencsére egyáltalán nem kötelező a kertészet e formáját űznöd! Temérdek olyan alternatív megoldás közül válogathatsz, amelyekkel sokkal kényelmesebben, lényegesen kevesebb erőfeszítéssel termesztheted meg kedvenceidet otthonodban.

Ha a korodra való tekintettel kíméletesebb életvitelre szeretnél váltani, vagy bármilyen más okból kell kerülnöd a fizikai terhelést, akkor a következő tippek segítenek, hogy ezek ellenére tovább élvezhesd a kertészkedés örömeit!

hirdetes

Alternatív kerti szerszámok

A kertészkedést olyan házi készítésű szerszámokkal is kíméletesebbé teheted, amiket nem sok helyen találsz meg az üzletekben. Az egyik ilyen házi megoldás fogni egy merev PVC csövet, és az egyik végéhez egy kanalat erősíteni. Ez így végtelenül egyszerűnek hangzik, pedig egy többfunkciós kerti szerszámról van szó: először is, a kanállal kiáshatod a magok helyét az ágyásban, majd a csövön keresztül lecsúsztathatsz néhány magot a kiásott lyukba. Végül szintén a kanállal betemetheted.

Hosszú- és rövidnyelű szerszámok

A legtöbb kerti szerszám hosszú- és rövidnyelű változatban is kapható. Vannak például hosszú- és rövidnyelű kapák. Míg a rövidnyelű kapákat csak lehajolva, vagy a talaj közelében lehet használni, addig a hosszúakat kifejezetten álló helyzethez tervezték, így kevesebbet is kell hajolgatni velük. A probléma csak az, hogy ha kerted talaja tömör és nehezen munkálható, akkor nagyon nehéz lesz hosszú nyelű szerszámmal megkapálni.

hirdetes

A gyomokat például szinte lehetetlen rendesen kikapálni a helyükről, mert a kapa éle egyszerűen nem nyitja meg a talajt. A hosszúnyelű szerszámok azonban nagyon hasznosak lehetnek, ha emelt ágyásokat próbálsz megmunkálni velük. A következő oldalon további remek tippek várnak, érdemes lapozni egyet! 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában


markoló-réselő gép (réselőgép)

függőleges falú munkaárkok, ún. rések ásására alkalmas markoló, amelyet hidraulikával v.... Tovább

termőtest

A bazídiumos gombákra és a tömlős gombákra jellemző,hifatfonalakból álló... Tovább

Tovább a lexikonra
Házi kert