A HW pótkocsik jelene és jövője

Gyurics Gyula
Facebook logo

KÖVESS MINKET

FACEBOOKON

Bizonyára nem ismeretlenek a volt NDK-s HW-80-as mezőgazdasági pótkocsik típusai.

Bizonyára nem ismeretlenek a volt NDK-s HW-80-as mezőgazdasági pótkocsik típusai.


Ezek rendkívül megbízhatóan üzemeltek a mezőgazdasági szállítások során. Minimális karbantartási és javítási igénye miatt nagyon közkedvelt volt, a mezőgazdasági szállítások több mint felét ezekkel a típusokkal végezték. Tartósságára jellemző, hogy még ma is mintegy 20 ezer db fut belőle országszerte egyéni termelőknél, szövetkezeteknél, gazdasági társaságoknál. Nem ritka, hogy már némelyik elérte a 25-30 éves kort, és még mindig dolgoznak vele.

A rendszerváltozás után sajnos a gyártó cég nem forgalmazta Magyarországon a termékeit, ami abból is adódott, hogy a németországi változások nehéz helyzet elé állították a gyártót. A volt cég a kezdeti nehézségek után magántőke bevonásával egyre erősödött, így ma már Németország egyik legnagyobb mezőgazdasági pótkocsi előállítójává nőtte ki magát.

2002-ben ért meg a lehetőség arra, hogy ismét visszajöjjön a magyar piacra, ezért megalakult a CONOW-HW Pótkocsi Kft., melynek a gyártó a közvetlen tulajdonosa.

Az elmúlt években nem csak a komplett pótkocsik hiányoztak a magyar piacról, hanem az eredeti alkatrészek is, ezért cégünk ezek forgalmazásával is foglalkozik, melyek igen kedvező árfekvésűek. A HW-80 pótkocsik alváza és futóműve megegyezik a régi kiadásúakkal, így nem gond, hogy milyen évjáratúval rendelkeznek már.

Terhelhetőség szempontjából három típussal állunk vásárlóink rendelkezésére, a hagyományos 12 tonna össztömegű mellett a 15 és a 18 tonnás változattal mindenki a számára legmegfelelőbbet választhatja.

A speciális kialakítású 15 m3-es terményszállító felépítmény mellett egyre népszerűbb a kb. 22 m3-es silószállító kocsi is, mely tömítettsége és hidraulikus nyitószerkezete miatt kiválóan alkalmas siló, szerves trágya, gabona, vagy raklapos áru szállítására is, tehát egész éves használatot tesz lehetővé. Egyes típusok terménycsigával is felszerelhetők.

Természetesen a felépítmények – melyek külön is megvásárolhatók – a mai kor követelményeihez igazodnak mind minőségben, mind kivitelben, változatosságban és masszívságban. Bátran kijelenthetjük, hogy bármilyen egyedi igényeket is ki tudunk elégíteni a meglévő közel 30 féle változatból.

A széles felhasználási lehetőségek, a megbízhatóság, valamint a több évtizedes felhasználói tapasztalatok alapján kijelenthetjük, hogy minden kedves régi és jövendőbeli HW pótkocsi tulajdonos megfelelő eszközre számíthat munkája során.

Minden kedves érdeklődőt várunk az AGRO+Mashexpo kiállításon, február 08-11-ig

A pavilon 203/B standon!

 

 

 


Forrás: Agrárágazat

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS


Tovább a Lexikonhoz

csalamádé

nehány sűrűn vetett tömegtakarmány közös elnevezése. Többnyire a kukorica-cs.-ra... Tovább

bendőrenyhesség

a bendő (->gyomor) eleinte gyenge, később gyenge és ritka mozgásával v. teljes... Tovább

Tovább a lexikonra