A tökéletes humusz receptje: így készül a humusz nagyon egyszerűen, különleges humusz recepteke is mutatunk

hirdetes

A csodálatos csicseriboróból: a tökéletes hummusz recept, 4 ízesítésben

VN, NA
Facebook logo

KÖVESS MINKET

FACEBOOKON

A hummusz egy népszerű közel-keleti étel, aminek alapreceptje pofonegyszerű, és többféleképpen is meg lehet bolondítani, ha extra ízekre vágyik az ember. Az alábbiakban eláruljuk, hogy hogy készül a tökéletes „alap hummusz”, és hogy hogyan teheted még érdekesebbé 3 extra variációval!

Tökéletes hummusz recept 4 ízben

A tökéletes alap hummusz recept

Az igazán krémes, tökéltes hummusz elkészítéséhez mindenképpen egy gyors turmixra lesz szükség, ami a megfelelő állagúra képes összekeverni a hozzávalókat. Ha nem áll rendelkezésedre ilyen készülék, akkor némi extra aquafaba (a csicseriborsó konzerv leszűrt leve) hozzáadásával is krémesebb állagot érhetsz el – csak lassan öntsd hozzá a többi hozzávalóhoz, miközben összekevered őket, amíg el nem éred a kívánt állagot.

Hozzávalók a tökéletes hummuszhoz:

•    45 gramm csicseriborsó, leszűrve (a leve még kelleni fog)
•    1/4 bögre tahini
•    1/4 bögre olívaolaj

hirdetes
•    3 evőkanál frissen facsart citromlé
•    3-4 evőkanál aquafaba (a csicseriborsó leszűrt leve)
•    2-3 gerezd sült fokhagyma, vagy 1-2 apróra reszelt friss gerezd fokhagyma
•    1 vagy 1 és 1/2 teáskanál só
•    1/2 teáskanál őrölt kömény (ízlés szerint)

A tökéletes hummusz elkészítése:

A sült fokhagyma elkészítéséhez melegítsd elő a sütőt 205°C-ra. Vágd le egy fokhagyma felső végét, hogy láthatók legyenek a gerezdek. Ez után önts némi olívaolajat és sót a hagymára, majd csomagold alufóliába és süsd 30-40 percig, amíg puha, karamellizált állagúvá nem sül.

hirdetes
Öntsd az összes hozzávalót (kivéve az olívaolajat) egy magas fordulatszámú turmixgépbe. Keverd össze alaposan a hozzávalókat, majd lassan kezdd el beleönteni az olívaolajat is, hogy a keverék krémes állagúvá váljon. Ha nem elég selymes az állaga, akkor adj hozzá 1-1 evőkanál aquafabát, hogy elérd a kívánt konzisztenciát.

Ha mindez megvan, akkor kész is az alap hummusz. Ezt már így is felhasználhatod, fogyaszthatod, de ha szeretnéd megbolondítani valamivel, akkor az következő oldalon bemutatásra kerülő pikáns variációkat is érdemes kipróbálni! Lapozz és mutatjuk is őket4
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Még több cikk

2023-01-30

A trombitafolyondár ültetése, metszése és fajtái

A trombitafolyondár az egyik legszebb kúszónövény, amely igencsak kevés odafigyelést igényel. Néhány fontos dolgot azonban nem szabad elszalasztani!

2023-01-30

5 romantikus szobanövény, amit ajándékozhatsz Valentin-napra

A tucatnyi vörös rózsa nyüzsgő, rövid életű, illatmentes csokornak megvolt a maga ideje, ami már leágazott. Válassz helyette egy mutatós szobanövényt!

2022-03-29

8 egyszerű talajteszt, amit érdemes elvégezned kertedben

Az alábbiakban néhány egyszerűen elvégezhető talajtesztről olvashatsz, amik segítenek megállapítani kerted talajának különböző adottságait, és hatékonyabbá tenni.

2023-01-31

Ezek a legjobb tippek a fa alá ültetéshez

A fa alatti növények remekül tudnak mutatni, feltéve, ha ki is bírják ott az árnyékos, száraz talajban sokáig: de ne aggódj, léteznek ilyen növények!

2023-01-30

Útmutató a fák és a cserjék késő téli és korai tavaszi metszéséhez

Tekintsd meg listánkat arról, hogy mely fákat és cserjéket kell metszeni a nyugalmi hónapokban – és kapj néhány általános metszési tippet a szezonra!

2022-04-04

Mi is az a liofilizálás és miért is olyan jó?

A liofilizálás és a liofilizált gyümölcsök igen népszerűek a konyhaművészetben. Mi is az a liofilizálás és mik is az előnyei? Olvasd el cikkünket és megtudod!

2023-01-30

A kúszó fikusz termesztése és gondozása

A legnépszerűbb a Ficus pumila, más néven kúszó fikusz. Nemcsak könnyen termeszthetőek, de kiváló és viszonylag szívós szobanövények is, mutatjuk hogy gondozd!

2022-10-18

Hogyan készítsd fel a kertedet a fagyokra?

Hogyan készítsd fel a kertedet a hidegre? Mit csinálj az évelő növényekkel, egynyári növényeiddel, cserjéiddel, fáiddal télen? Mutatjuk hogyan készítsd fel őket!

További cikkek ebben a témában


Tovább a Lexikonhoz

leölés

állategészségügy rendészeti szempontból a fertőző állatbetegségek terjedésének... Tovább

brucellózis (brucellosis)

a szm., a kiskérődzők és a sertés brucellózisának van a legnagyobb gyak. jelentősége.... Tovább

Tovább a lexikonra
kert Nemesítés, biotechnológia Növénytermesztés