A Human Telex Kommunikációs Ügynökség bemutatása, ATL és BTL marketing

Befejeződött az aratás a hét végén

www.magyarorszag.hu
Push értesítések

ÉRTESÜLJ ELSŐKÉNT,

IRATKOZZ FEL ÉRTESÍTÉSEINKRE

Több mint hat és fél millió tonna gabonát takarítottak be az idén, az országos termésátlag négymillió tonna felett lesz. Befejeződött az aratás a hét végén, a megyei aratási koordinációs bizottságok a napokban összegzik az aratási eredményeket.
human telex kommunikációs ügynökség kft

Human Telex Kft.

Befejeződött az aratás a hét végén, a mintegy 1,8 hektárról több mint hat és fél millió tonna gabona került a magtárakba - közölte Benedek Fülöp, a Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztérium szakállamtitkára hétfőn. Mint mondta, az idei hozamok elmaradtak a sokéves átlagtól. 

 

Átlagos az árpatermés  és a kommunikációs ügynökség

Az országos termésátlag hektáronként elérte a 4,13 tonnát, így összesen - a most még vizes területekkel együtt - 4,4 millió tonna terméssel lehet majd számolni. A múlt évben 1,12 millió hektárról 5,1 millió tonna búzát takarítottak be. 
Őszi árpából mintegy száznyolcvanezer hektáron csaknem hétszázezer tonna termett, ami - hasonlóan, mint tavaly - 3,9 tonnás hektáronkénti termésátlagot jelent. 
Rozsból negyvenezer hektáron 2,5 tonnás hektáronkénti termésátlag mellett százezer tonna termést takarítottak be. Tavaly hatezer hektárral nagyobb területről mintegy 127 ezer tonna rozs került a magtárakba. 


Tritikáléból majdnem száznegyvenezer hektárról csaknem ötszázezer tonnát takarítottak be, ami 3,5 tonnás termésátlagot jelent az idén hektáronként. Tavaszi árpából százhuszonötezer hektáron mintegy négyszázötvenezer tonna termett 3,6 tonnás hektáronkénti hozam mellett. 

180 ezer tonna zab várható az idén 

Benedek Fülöp elmondta: a zabot nem aratták még le teljes egészében, néhány ezer hektár még hátravan. A hozam az országos átlagot tekintve hektáronként mintegy 2,7 tonna lesz, így a mintegy hatvanötezer hektárnyi területről csaknem 170-180 ezer tonnát takarítanak majd be. A szalma betakarítását eddig összesen mintegy másfél millió hektáron, a tarlóhántást pedig több mint 1,2 millió hektáron végezték el a gazdálkodók. A munkát rendkívüli esemény nem zavarta meg; a megyei aratási koordinációs bizottságok a napokban összegzik az aratás eredményét. 

Forrás: www.magyarorszag.hu

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS


Tovább a Lexikonhoz

zsióka (Bolboschocnus maritimus IL.I Palla)

a palkafélék (Cyperaceac) családjába tartozó évelő, kúszógyöktörzsű növény. Szárán a... Tovább

bakteriofágok

a ->baktériumokban élősködő, igen elterjedt, viszonylag egyszerű ->vírusok. Fejből és... Tovább

Tovább a lexikonra