A hóvirág gondozása, a hóvirág nevelése, minden, ami hóvirág

Kiszállító és termelő kereső
hirdetes

A tavasz csodás hírnöke - A hóvirág gondozása, nevelése

Máté Balázs, online marketing
Mindent elmondunk a hóvirágok gondozásáról, a hóvirágok neveléséről

A hóvirág az üde, vagy félszáraz, lombos erdőket, mediterrán és alhavasi cserjéseket, ritkábban a fenyveseket kedveli. Föld alatt található raktározó szervük az egy-két centiméter átmérőjű hagyma, melyből két hosszúkás levél hajt ki az ősz, vagy a tél végé, fajtától függően. Ebből a hagymából nő ki egy virágzó szár, amely egy virágot hoz, ennek jellegzetessége a három nagy, hófehér külső lepel és a szintén három kisméretű, belső lepel, melyek zöld foltokat vagy rajzolatokat viselnek.

A nagy hóvirágállományban gyakran fordulnak elő az adott faj altípusától eltérő példányok, a virág felépítésében többféle változat is kialakulhat, például lehet kétszárú, kétvirágú, de a virág színében és rajzolatában is kialakulhatnak eltérések, a zöld virágrészek lehetnek például sárgák, a fehér leplek pedig foltosak vagy cirmosak. 

hirdetes

A hóvirág termesztéséről

A hóvirág nagyon szereti a jó vízelvezető képességű talajt, érdemes komposzttal vagy szerves tápanyaggal kicsit gazdagítani az ültető közeget. Fontos, hogy napos helyre ültessük el a hagymákat, 15-20 centiméteres mélységbe. Egy gödörbe kerüljön több hóvirághagyma, ugyanakkor ültethetjük egy vonalba is őket, én jobban szeretem, ha természetes formákban fejlődnek. Ültetés után takarjuk be földdel a hagymákat, óvatosan tömörítsük a talajt, és locsoljuk be.

A hóvirág gondozása

A hóvirág nevelése egyszerű, szinte nem is igényel odafigyelést. Ha jó helyre ültettük, és megfelelő talajt biztosítottunk számára, akkor minden tél végé számíthatunk meseszép virágaira. Ültetés után pár hétig még érdemes öntöznünk, utána már egyáltalán nem. Virágzás után hagyjuk elszáradni a leveleket, így könnyebben regenerálódnak, fejlődnek a hagymák.

hirdetes

Nagyon jó tulajdonsága a hóvirágnak, hogy gyorsan szaporodik, ezért három-négyévente érdemes felszednünk a hagymákat a levelek megsárgulása után, és szétültetnünk azokat. Ősszel takarhatjuk a területet falevelekkel, ezek téli védelmet nyújtanak a hagymáknak, és még értékes tápanyagforrást is biztosítanak a hóvirágok számára, így tápoldatoznunk sem kell tavasszal. A következő oldalon bemutatom a Magyarországon megtalálható négy hóvirágfajt! 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Még több cikk

2020-11-24

10 titok a szobanövények gondozásához, ha te is egész télen pompázó virágokra vágysz!

Nagyon hasznos trükköket gyűjtöttem most össze nektek, amik ráadásul nem csak hasznosak, de még nagyon olcsók is. Próbáld ki mindet és virágozzanak a szobanövényeid egész télen!

2020-11-26

A legcsodálatosabb karácsonyi növények - És a gondozásuk

Minden, amit tudni érdemes a karácsonyi növények gondozásáról, karácsonyi növények neveléséről. Szakértőnk mindent elmond a karácsonyi növények gondozásáról!

2020-11-10

Karácsonyi kaktusz gondozása

A karácsonyi kaktusz gondozása, a karácsonyi kaktusz nevelése, a karácsonyi kaktusz igényei - Mit kell tennünk annak érdekében, hogy időben virágozzon a karácsonyi kaktusz? Szakértői tanácsok a karácsonyi kaktusz gondozásához, a karácsonyi kaktusz neveléséhez, a karácsonyi kaktusz ápolásához.

2020-11-18

Tudtad, hogy fán terem a kolbász? Nevelj te is kolbászfát!

Hallottatok már kolbászfáról? Pedig létezik, most be is mutatjuk nektek a nem mindennapi kolbászfát! Tudjátok meg ti is, hogyan lehet kolbászfát nevelni!

2020-11-24

Hogyan kényszerítsük télen virágzásra a tavaszi virágokat? - Szakértőnk elmondja!

Télen is virágozhatnak azok a virágok, amik általában csak tavasszal és ősszel bontják ki szirmaikat, szakértőnk elmondja, mit kell tennetek hozzá!

2020-11-24

Így nevelhetsz a muskátliból egész évben virágzó szobanövényt!

Sokan gondolják azt, hogy a muskátli csak kint nevelhető tökéletesen, ez viszont hatalmas tévedés, a most következő cikkben szakértőnk elmondja nektek, hogyan lesz tökéletes szobanövény a muskátlidból!

2020-10-06

Mi támadta meg a rózsát - A rózsa betegségei és az ellenük való védekezési módok

A rózsa betegségei, a rózsa kártevői, minden, amit tudni kell a rózsa betegségeiről. Nézzük, hogyan védekezhetünk a rózsa betegségei ellen!

2020-11-24

Így neveld otthonodban a plumériát, hogy sokáig csodaszép legyen!

A pluméria az egyik legkedveltebb növények közé tartozik, sokan azonban nem tudják, hogy mit kell tenni ahhoz, hogy sokági gyönyörködhessünk benne!

További cikkek ebben a témában
hirdetes


csincsilla (Chinchilla lanigera)

a csincsillafélék (Chinchillidae) családjába tartozó, értékes prémű rágcsáló. Több,... Tovább

csillagpázsit (Cynodon dactylon [L.] Pers.)

a pázsitfüvek család tagja. Évelő. Föld alatt 40—50 cm-re is leereszkedő tarackokkal... Tovább

Tovább a lexikonra
Nemesítés, biotechnológia Növénytermesztés Növényvédelem virág