Így élesztheted újjá a virágokat, hogy ha a nagy hő kárt okozott bennük

hirdetes

A növényeink újjáélesztése, ha hőkárt szenvedtek

ZH
Push értesítések

ÉRTESÜLJ ELSŐKÉNT,

IRATKOZZ FEL ÉRTESÍTÉSEINKRE

A legrosszabb, ami megtörtént növényeinkkel a hőkár. Ellenőrizd a növényeidet, és ha elhervadtak vagy leégtek, akkor tedd meg a fontos lépéseket, hogy megmentsd őket. A lombozat leveleinek szélei vagy csúcsai törékenyek és barnák? Ha túl sokáig hagytad a növényeket kitéve a magas hőmérsékletnek, a levelek sárgák vagy fehérek lehetnek.

hőkár a kertben

A hőkár kezelése növényeinken


Vannak más okok is, amelyek miatt a levelek elhervadnak vagy elszíneződnek, de az égett leveleket nehéz kihagyni. Tudni fogod, hogy a növény megégett, ha csak a felső vagy szabadon lévő leveleket érinti. Kertészként valószínűleg tapasztaltad ezt egy-két növénynél. Pusztító, ha elveszítünk egy termést vagy növényt a hő által okozott károk miatt, de próbálj meg ne pánikba esni. Ez az útmutató végigvezet, hogyan lehet újraéleszteni a növényeket a hő által okozott károktól.

Mi okozza a hőkárt?


A hőkár leggyakrabban késő tavasszal és nyáron fordul elő, amikor a napsugarak a legmelegebbek. Ez a helyzet beltéri és kültéri növényekre egyaránt jellemző. Ahogy késő tavasszal növekszik a fény intenzitása, a napsugarak megégethetik azokat a szobanövényeket, amelyek a téli hónapokban ugyanazon a helyen voltak. 

hirdetes


A kültéri növények esetében a hőkár leggyakrabban akkor következik be, amikor a hőmérséklet a szezon elején megemelkedik. Fogékonyak lesznek azok a növények, amelyeknek nem volt lehetőségük elegendő levelet kiküldeni ahhoz, hogy árnyékot adjanak. A paradicsomnövények különösen hajlamosak a hőkárosodásra, ami befolyásolhatja gyümölcstermő képességüket. A beltéri növények szabadba hozatala anélkül, hogy először akklimatizálná őket, szintén hőkárokat okozhat.

hirdetes

Szükséges anyagok a hőkár kezelésére


A növények újraélesztése a hő okozta károktól nem nehéz feladat megfelelő felszereléssel. Az alábbiakban megtalálod a legszükségesebb eszközök listáját:

  • Kerti szövet, árnyékoló háló vagy ágynemű
  • Kötél vagy cipzár
  • Kerti karikák vagy PVC csövek (opcionális)
  • Mulcs

Lapozz a következő oldalra, ahol részletesen leírjuk, hogyan tudod megmenteni a növényeidet a hő okozta károktól! Nincs minden veszve, lapozz a következő oldalra!
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Még több cikk

2023-01-30

A lilaakác ültetése, termesztése és gondozása

A lilaakác erőteljesen virágzik tavasszal, új növekedéskor lila színű virágcsoportokat hoz létre, amelyek viszont a fő hajtások sarkantyújából kelnek ki.

2023-01-30

Lonc gondozása: Hogyan neveljünk loncot a kertben

Mindenki felismeri a lonc növény kedves illatát és nektárjának édes ízét. De hogyan kell gondozzuk a lonc növényeket a házi kertben, hogy csodásan virágozzon?

2023-01-30

Útmutató a fák és a cserjék késő téli és korai tavaszi metszéséhez

Tekintsd meg listánkat arról, hogy mely fákat és cserjéket kell metszeni a nyugalmi hónapokban – és kapj néhány általános metszési tippet a szezonra!

2023-01-30

5 romantikus szobanövény, amit ajándékozhatsz Valentin-napra

A tucatnyi vörös rózsa nyüzsgő, rövid életű, illatmentes csokornak megvolt a maga ideje, ami már leágazott. Válassz helyette egy mutatós szobanövényt!

2023-02-02

Egyszerű trükk: Így csíráztass édesburgonyát, akár a konyhaablakban!

Egy nagyon egyszerű trükkel te is hajtathatsz a konyhaablakodban is édesburgonyát, aminek még a levele is ehető- mutatjuk hogan csíráztass édesburgonyát!

2023-01-30

A trombitafolyondár ültetése, metszése és fajtái

A trombitafolyondár az egyik legszebb kúszónövény, amely igencsak kevés odafigyelést igényel. Néhány fontos dolgot azonban nem szabad elszalasztani!

2023-01-23

A leggyakoribb növénybetegség – Mi okozza a gyökérrothadást?

A gyökérrothadás egy nagyon veszélyes és gyakori betegség, egy olyan fertőzés, ami szó szerint az alapoktól elpusztíthatja a növényt. Hogyan előzheted meg?

2023-01-31

Ezek a legjobb tippek a fa alá ültetéshez

A fa alatti növények remekül tudnak mutatni, feltéve, ha ki is bírják ott az árnyékos, száraz talajban sokáig: de ne aggódj, léteznek ilyen növények!

További cikkek ebben a témában


Tovább a Lexikonhoz

gerincvelő (gerincagy)

a központi idegrendszer legősibb része, működése elválaszthatatlan az agyvelő... Tovább

duzzadás

szilárd anyagoknak térfogat-növekedéssel járó gőz-, ill. folyadékfelvétele. Biol.... Tovább

Tovább a lexikonra
dísznövény Érdekességek Házi kert kert Kertészet Növénytermesztés Növényvédelem virág Zöldség