így újtsd meg a fészered; fészer újragondolva; turbózd fel a fészered

hirdetes

Régiből új? -Hogyan újíts fészereden

Szeder, NA
Push értesítések

ÉRTESÜLJ ELSŐKÉNT,

IRATKOZZ FEL ÉRTESÍTÉSEINKRE

A fészerek felbecsülhetetlen értékűek, de nagyon könnyen elhanyagolható és nem túl szemet gyönyörködtető látvánnyá válnak. Mégis, különösen egy kis kertben, meg kell keresni a helyüket, jól kell kinézniük, valamint hasznosnak kell lenniük.

tanácsok egy fészer felújításához

Fesd ki a fészered

A fészer festése nemcsak a fát védi meg, hanem megváltoztathatja kert megjelenését és hangulatát is. Az élénk színek élettel telivé teszik kerted, és feldobják a hangulatot. A semlegesebb árnyalatok, például az olívazöld, kevésbé feltűnővé teszik a fészert, és segítenek beleolvadni a környezetébe. Ha sötét színűre, például feketére vagy mélykékre fested, távolabbinak fog tűnni, így egy kis kert nagyobbnak tűnhet.

Hasznosíts újra a fészereddel

A hosszú, forró nyár és a kevesebb csapadék azt jelenti, hogy mindannyiunknak újra kell hasznosítanunk a vizet, ahol csak tudjuk, ezért miért ne használhatnád a fészer tetejét, hogy összegyűjtsd ezt az értékes erőforrást, az esővizet. Egyszerűen rögzíts ereszcsatornát közvetlenül a tető alá, és adj hozzá egy lefolyócsövet, amely egy hordóba vezet, hogy felfogja és tárolja az esőt. Használd kerted és minden olyan növény öntözésére, beltéren és kültéren egyaránt, amelyek az esővizet részesítik előnyben a csapból származó víz helyett.

Virágoztasd ki fészered

Egy fészertető, legyen bármilyen kicsi is, nagyszerű új telepítési lehetőség egy olyan helyen, amely egyébként kopár lenne. Ha növényekkel borítod, lágyabbá teheted a fészer megjelenését, és elősegíted, hogy beleolvadjon a körülötte lévő növényzetbe. A zöldtető szigeteli a fészert és menedéket nyújt a vadon élő kisebb állatoknak is. Készíts egy sekély szélű fakeretet a meglévő tetőre, béleld ki műanyaggal és töltsd fel földdel. Ültessük be fűvel, vadvirágokkal, vagy hagyjuk, hogy a helyi növénypopuláció természetes úton megtelepedjen rajta. Rengeteg futó növény létezik, amely szépen mutathat rajta.

hirdetes

Használd a fészert fókuszpontként

hirdetes

Alakítsd át fészered, és alakítsd kerted fókuszpontjává. Egy régi fészernek nem kell réginek tűnnie. Egy egyszerű festékréteg azonnal meg tudja fiatalítani a kopott fészert, próbálj meg kontrasztos színeket, csíkokat vagy élénk csilingelő tónusokat hozzáadni, hogy igazán feltűnő legyen. Fesd színesre, hogy ha virágoskert veszi körül bele illjen a környezetbe és színessége vidám hatást keltsen.

Rendszerezz a fészerben

A fészerek klasszikus tárolóhelyek a kerti eszközöknek, mint például a fűnyíró. Biztosan mindenkivel megesett már az a szituáció, amikor a rend felborult és nem talált valamilyen szerszámot, hiába volt az a fészerben. Használd ki a falakat és a mennyezetet úgy, hogy rögzíts kampókat és szögeket a szerszámok felakasztásához, ezzel felszabadítva az alapterületet. Adj hozzá polcokat a növénycserepek és a műtrágya tárolására, és használj kosarakat vagy ládákat egyéb tárolási célra.

Mert a fészer a gyerekek számára is érdekes lehet

Egy kis fantáziával egy fészerből kastély, sárkánybarlang vagy kalózhajó lehet. Hagyd, hogy gyermekeid átvegyék a vezetést, egyszerűen adj nekik néhány kelléket, és hagyd, hogy a fantáziáik életre kelljenek. Ez egy nagyszerű módja annak, hogy kint tartasd őket a szabadba, távol a televíziótól és a technológiától. És mindenképpen csatlakozz hozzájuk egy értékes családi időtöltésre. A szabadban való játék javítja a gyerekek koordinációját és koncentrációját, valamint általános egészségi állapotukat és közérzetüket.

Rengeteg lehetőség létezik arra, hogy a régiből hogyan lesz új. Ne gondolkozz sokat csak engedd, hogy fantáziád eluralkodjon rajtad.

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában


Tovább a Lexikonhoz

gyapjúzsír

a faggyú- és verejtékmirigyek váladékát összefoglaló néven gyapjúzsírnak nevezik. A... Tovább

légkör (atmoszféra)

a Földet gömbhéjszerűen körülvevő, több ezer kilométer vastag, fölfelé ritkuló... Tovább

Tovább a lexikonra
Házi kert