Kutyád állandóan elszökik otthonról! Így szoktasd le róla!

hirdetes

Hogyan szoktasd le kutyádat, hogy világgá menjen

vd, GE.
Push értesítések

ÉRTESÜLJ ELSŐKÉNT,

IRATKOZZ FEL ÉRTESÍTÉSEINKRE

Kiskutyád előszeretettel adja elő a klasszikus köddé váló magánszámot? Rendszeresen azon gondolkozol, hogyan szoktathatnád le őt arról, hogy abban a pillanatban világgá menjen, amint kinyílik egy ajtó és lehetősége nyílik rá? Olvass tovább és meg tudhatod, hogyan szoktasd le kutyusod a szökésekről!

Szökős kutya? Íme, hogyan tehetsz ellene

Egy elszökött kutya nagyon sok problémát tud okozni. Az utcákon, utakon kóborolva elütheti egy autó, meg támadhatják más kóbor esetleg vadállatok is, amíg az utcákat járja, illetve ki van téve mindenféle, a kutyákra nézve mérgező dolgokat az utcán. Ha kiszökik és megijed valamitől, sajnos az is sokszor előfordul hogy kedvencünk soha többé nem kerül már elő, de az is nagy bajt tud okozni, hogy nem tudod pontosan, hogy mit történik az idő alatt vele, amíg nem kerül elő. Ezért is kell megtenned minden annak érdekében, hogy kutyádat minden erőddel leszoktasd arról, hogy kislisszanjon az ajtón. Cikkünben megtudhatod kutyád szökésének okát és azt is, hogyan szoktasd le róla.

A futás öndicsérő tevékenység

hirdetes


A kutyák rengeteg okból futnak el gazdájuktól, de motivációjukat ennek ellenére elég egyszerű megérteni. Négylábú barátod valószínűleg azért száguldott ki az ajtón olyan sebességgel, hogy már szinte bele is szédülsz, mert vagy valami elinalhatatlant talált a külvilágban vagy, mert valamitől igen komolyan megijedt.
A kutyák általában az alábbi okokból ifolyólag szoktak futni:


-    unalom
-    szabadság könnyű elérése
-    megijed hangos zajoktól
-    szeparációs szorongásból (erről már bővebben írtunk egy korábbi cikkünkben, melyet ITT olvashatsz)
-    az engedelmes tréning hiánya
-    más állatok közelsége

hirdetes
-    pár keresés céljából


A szökési vágyat az is fokozza és tovább rontja, hogy ha a kutya egyszer már kijutott megannyi új és számára érdekes szaggal találkozik, így még nehezebben fokúszál a visszajövetelre, sőt egy eszaladó mókus, vagy a két házzal arrébb lévő szemét megmozgatja a fatáziáját és így egyre távolabb és távolabb sodródik az otthonától. 

Erről a pontról azonban már csekély esély van arra, hogy visszataláljon hozzád. Azonban erről az oldalról nézve, a szökése során egy folytonos pozitív megerősítést kap, ami arra fogja ösztönözni, hogy újra és újra megismételje ezt.

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában


Tovább a Lexikonhoz

122/2008. (IX. 16.) FVM rendelet

Az anyajuhtartás "de minimis" támogatásáról. A mezõgazdasági, agrár-vidékfejlesztési,... Tovább

galandférgek (Cestodes)

a laposférgek (Platyhel-minthes) törzsének egyik, kivétel nélkül belső ->élősködő fajokat... Tovább

Tovább a lexikonra
Állatok