Jelentős összegű hitelt vesz fel a kutatási hivatal, Nemzeti Kutatási és Technológiai Hivatal, innovációs járulék, 27,5 milliárd forint, pályázati program, tudomány

Jelentős összegű hitelt vesz fel a kutatási hivatal

Instagram logo

KÖVESS MINKET

ISTAGRAMMON

Mintegy 27,5 milliárd forintnyi hitelt vesz fel a Nemzeti Kutatási és Technológiai Hivatal innovációs célokra. Az eddig megkötött szerződések alapján jövőre csaknem 24 milliárdos kötelezettsége van az intézménynek.
Jelentős összegű hitelt vesz fel a kutatási hivatal, Nemzeti Kutatási és Technológiai Hivatal, innovációs járulék, 27,5 milliárd forint, pályázati program, tudomány

Állattenyésztés, növénytermesztés, kertészet, növényvédelem, talajművelés, jog, biotechnológia, környezetgazdálkodás, minden ami mezőgazdaság: Agrároldal.hu.

A Nemzeti Kutatási és Technológiai Hivatal (NKTH) millió euró (27,5 milliárd forint) hitelt kaphat az Európai Beruházási Banktól (EIB) a Kutatási és Technológiai Innovációs Alap 2005-2007. évi kiadásainak refinanszírozásához. Vass Ilona, az NKTH elnökhelyettese elmondta: ez az első alkalom, hogy Magyarország hitelt vesz fel innovációs célok megvalósításához.

Az idén "innovációs járulék" címén mintegy 23,3 milliárd forint, a központi költségvetésből pedig mintegy 12,3 milliárd forint folyik be az innovációs alapba. Jelenleg tíz pályázati program működik, amelynek keretösszege 2004-ben 35 millió forint, 2005-ben 47 milliárd forint volt, az idén pedig 33,8 milliárd forint. Az eddig megkötött szerződések alapján 2007-ben közel 24 milliárd forint kötelezettsége van az NKTH-nak, és ez az összeg tovább növekszik a napokban meghirdetett pályázati eredmények nyomán. 
Segítség a tudományos eredmények hasznosításához 

A gazdasági és közlekedési miniszter felügyelete alatt álló országos hatáskörű NKTH feladata a kormány tudomány- és technológiapolitikájának végrehajtása, és az, hogy a Kutatási és Technológiai Innovációs alapon keresztül pénzügyileg is segítse a kutatás-fejlesztés, az innováció gazdasági hasznosulását. 
A kisvállalatok kivételével minden gazdasági társaság köteles forgalmának legalább 0,3 százalékát járulékként az alapba befizetni. A magyar állam a központi költségvetésből - két éves csúszással -  ugyanekkora összeget tesz az Alap forrásaihoz. 

Szeretné vállalkozását hatékonyan hirdetni? Szeretné, ha weblapja látogatottabb lenne? Online marketing tanácsadás, és hatékony online hirdetés az Agrároldal.hu szakértőitől! Kérje ajánlatunkat itt!

Forrás: Magyarország.hu

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS


Tovább a Lexikonhoz

338/2006. (XII. 23.) Korm. rendelet

a földhivatalokról, a Földmérési és Távérzékelési Intézetrõl, a Földrajzinév... Tovább

utónövény

bizonyos —>előveteményt térben és időben követő növény. Az okszerű... Tovább

Tovább a lexikonra